پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۲
گزارش نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی «محمد(ص)»

مجیدی: فیلم "محمد(ص)" شعاری نیست

کارگردان فیلم سینمایی «محمد رسول‌الله(ص)» با اشاره به اینکه از ظرفیت سینما تنها برای ساخت دو فیلم در ارتباط با پیامبر اسلام استفاده شده اظهار داشت: این فیلم با این نگاه که وفاق جهانی را به وجود بیاورد ساخته شده است.
کد خبر : ۲۵۳۹۹۹
صراط: نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی «محمد رسول‌الله (ص)» به کارگردانی مجید مجیدی شامگاه روز دوشنبه 26 مرداد در محل لوکیشن این فیلم سینمایی با حضور اصحاب رسانه و همچنین پخش زنده از شبکه خبر سیما برگزار شد.

در ابتدای این نشست خبرنگاران سؤالات خود را به صورت مکتوب مطرح کردند که مجید مجیدی به آنها پاسخ گفت.

این کارگردان شاخص سینمای ایران ادامه داد: این فیلم سینمایی طی 8 سال تلاش دسته‌جمعی عوامل ساخته شده است.

وی در ادامه در ارتباط با پرسش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس مبنی براینکه چه تمهیداتی انجام شد تا با ساخت این فیلم وحدت شیعیان و سنی‌ها نیز بیش از گذشته صورت بگیرد، اظهار داشت: ابتدا دوست داشتم نشست این فیلم در مشهد برگزار شود اما علی‌رغم تمام تلاش‌هایی که شد این اتفاق رخ نداد اما امیدوارم در فرصتی مناسب در آستان مقدس امام رضا (ع) حاضر شویم. اما در ارتباط با بحث وحدت ایجاد شده در فیلم باید بگویم که به هیچ عنوان چهره پیامبر را نشان ندادیم و برخی از گروه‌ها و جناح‌ها همچون دانشگاه الازهر در مصر بدون اینکه فیلم را ببینند پیش‌داوری کردند.

مجیدی در ادامه افزود: هفت هشت سال گذشته در جشنواره‌ای در دانمارک قرار بود بزرگداشتی برای گرفته شود که مصادف شد با توهین به ساحت مقدس پیامبر (ص). در آن زمان به فکر رفتم که چگونه در کشوری که حاضر شده است به مقدس‌ ترین چهره عالم بشر توهین کند حاضر شوم.

وی همچنین گفت: برهمین اساس طی یک نامه دوستانه از برگزارکنندگان این جشنواره تشکر کردم و به آنها گفتم نمی‌توانم در این فستیوال حضور پیدا کنم فستیوالی که به مقدس‌ ترین چهره ما توهین کرده است شخصاً این پارادوکس را نمی‌فهمم.

مجیدی در ادامه گفت:‌مدت‌ها فکر کردم که چرا ما طی توهین‌هایی که به مقدسات‌مان شده است همواره تنها واکنش نشان داده‌ایم و طی این مدت در حال عکس‌ العمل نشان دادن به توهین آنها نسبت به اسلام بوده‌ایم.

کارگردان فیلم سینمایی «آواز گنجشک‌ها» اظهار داشت: به این اعتقاد دارم که باید عملی را انجام دهیم در حقیقت ما در حوزه معرفی اسلام به جهان بسیار کوتاهی کردیم و معتقدم که کم‌کاری ما نیز باعث شده دنیای غرب تصویر زشتی را از اسلام که حاصل برداشت ذهنی خودشان است به تصویر بکشند.

وی در ادامه افزود: متأسفانه چهره مخربی که از اسلام نشان می‌دهند برخی از کشورها نیز جزو هم‌پیمانان آنها می‌شوند.

مجیدی با اشاره به تأثیر برخی از دلار‌های کشورهای اسلامی در اغتشاشات انجام شده در کشورهایی همچون سوریه گفت: جنجالی که در سوریه این روزها شاهد آن هستیم توسط دلار برخی از کشور‌های اسلامی در آنجا به وجود آمده است این شرایط باعث شده قرابت زشتی را از انسان نشان دهد.

این کارگردان سینمای کشورمان گفت: در پی توهین‌هایی که به مقدسات ما می‌شود مردم مسلمان نیز واکنش‌هایی را نشان می‌دهند و در این شرایط کشورهایی که این توهین را انجام داده‌اند تصاویر معترضین این حرکت شنیع را به نمایش می‌گذارند و به نفع خود نیز استفاده می‌کنند. باید اعلام کنم که چنین کشورهایی نام اسلام و پیامبر عظیم‌ الشأن ما را به سرقت برده‌اند.

وی با انتقاد از اینکه در یک دوره نسبت به مباحث فرهنگی بی‌توجه بوده‌ایم، افزود: چرا باید نسبت به دغدغه‌های فرهنگی خود توجهی نشان ندهیم. در حوزه سینما همواره شاهد بودیم که درباره بسیاری از پیامبران صدها فیلم ساخته شده است اما در ارتباط با ساحت مقدس پیامبر (ص) تنها دو فیلم ساخته شده که فیلم سینمایی «محمد رسول‌الله (ص)» دومین آن است.

کارگردان فیلم سینمایی «رنگ خدا» ابراز داشت: باور ما بر این است که باید راه را از طریق ساخت فیلم‌های اسلامی و با نگاه آن به سایرین بشناسانیم و تعریف درستی از اسلام را که واقعیت دارد به جهانیان نشان دهیم. همچنین شهادت بدیم که بسیاری از کشورها چهره درستی از اسلام را در پی ساخت آثار مهم خود نشان نمی‌دهند.

مجیدی درباره زمان اکران فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» گفت:‌ این فیلم سینمایی از 4 شهریورماه همزمان با میلاد امام رضا (ع) به صورت رسمی در سینماهای کشور نمایش داده خواهد شد و مؤسسه نور تابان برنامه‌ریزی وسیعی را در ارتباط با اکران گسترده این فیلم انجام داده است.

وی افزود: این فیلم با این نگاه که وفاق جهانی را به وجود بیاورد ساخته شده است.

مجیدی در ادامه گفت:‌ اکران فیلم در بازارهای جهانی و سایر کشورها را به زمانی موکول کرده‌ایم تا فیلم در جشنواره مونترال کانادا به نمایش در بیاید و لازم می‌دانم که اعلام کنم افتتاحیه این جشنواره با نمایش فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» خواهد بود.

این کارگردان سینمای کشورمان گفت: بعد از نمایش فیلم در جشنواره مونترال کانادا اگر کمپانی درخواست اکران را نیز داشته باشد قطعاً کارهای لازم صورت خواهد گرفت.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا قسمت‌های بعدی این فیلم ساخته می‌شود، گفت: واقعاً باید بگویم که ساخت قسمت‌های بعدی این فیلم سینمایی بستگی به حس و حالی است که وجود دارد. بی‌تعارف باید بگوییم ورود به این عرصه‌ها بسیار به حس آدم‌ها بستگی دارد و از طرفی انرژی زیادی را می‌گیرد که طی 7 سال این انرژی تحلیل رفته است. باید با یک فاصله‌گذاری مجدد به ساخت این اثر بازگردم.

مجیدی افزود: در ارتباط با دستاوردهای این اثر گفت: باور ما بر این است برای ساخت شهرکی اینچنینی پیش از این‌ها باید اقدام می‌شد و وجود چنین شهرکی در این لحظه خود می‌تواند یک دستاورد مهم برای سینمای ایران باشد از هم اینجا از همه فیلم‌سازان دعوت می‌کنم که اگر دغدغه نگاه رحمانی دارند پیش بیایند و از این شرایط استفاده کنند. بعد از نمایش فیلم شهرک را برای بازدید عموم آماده می‌کنیم.

این کارگردان در ادامه با اشاره به اینکه در چنین فیلمی نمی‌توان نگاه مادی داشت چرا که ارزش آن غیرقابل قیمت‌گذاری است، اظهار داشت: اعتقاد داریم این فیلم نه از جنس شعاری است و نه از جنسی که نگاهی به کیشه داشته باشد از طرفی برای معرفی چهره پیامبر (ص) نمی‌توانیم قیمتی بگذاریم این فیلم قطعاً موفق خواهد بود و در کشورهای دیگر نیز به نمایش درخواهد آمد. به لحاظ ساختاری تلاش شده تا از تمام دستاوردهای بزرگ و خوب حال حاضر در این عرصه استفاده کنیم. حضور افراد نامداری چون استرارو گواه این گفته است.

مجیدی همچنین گفت: در بحث جلوه‌های ویژه همچنان جوان هستیم و به تازگی وارد تجربه در عرصه‌های اینچنینی شده‌ایم.

وی در ادامه افزود: فیلم سینمایی «محمد رسول‌الله (ص)» را به لحاظ دستاوردهای معنوی و ساختاری از جهات مختلفی می‌توان بررسی کرد اما چیزی که مشخص است این است که این فیلم موارد زیادی را به ظرفیت سینما اضافه خواهد کرد. یکی از این دستاوردها می‌تواند این موضوع باشد که نشان دهیم چهره رحمانی پیامبر فقط برای جهان اسلام نیست. پیامبر اسلام پیامبر همه مردم بوده است.

این کارگردان در ارتباط با بحث تبلیغات این فیلم سینمایی گفت: از همین امروز تبلیغات ما درباره فیلم سینمایی «محمد رسول‌الله (ص)» آغاز شده است. سازمان زیباسازی شهرداری تهران همت خوبی را انجام داده است و ما را در این امر یاری کرده‌اند.

مجیدی درباره اینکه چرا در پوسترهای این اثر نام عوامل حذف شده است، اذعان کرد: شخصاً فکر می‌کردم تصاویری که در این فیلم است همچون یک تابلوی نقاشی است. فوقانی عکاس فیلم در این زمینه بسیار درخشان عمل کرده است.

وی در ادامه افزود: شخصاً حیفم آماد که این تابلوهای نقاشی را با نوشته‌های اینچنینی خراب کنم در نتیجه از طرفی خود این موضوع «حذف نام عوامل از پوستر فیلم» تبلیغ است.

مجیدی گفت: به اندازه کافی نام فیلم می‌تواند برای آن به عنوان یک تبلیغ قرار بگیرد. شخصاً نیز دوست نداشتم مثل سایر فیلم‌ها تبلیغات مرسومی را برای این فیلم داشته باشم. چهره شهر با این تابلوهای نقاشی زیباتر می‌شود.

این کارگردان سینما در ارتباط با کم شدن زمان فیلم به نسبت آنچه طی چند اکران محدود انجام شده بود، گفت: صحبت‌هایی در این رابط انجام شد که به نوعی خلط مبحث است واقعیت این است که ما در مونتاژ اولیه 5 ساعت و نیم زمان کل سکانس‌هایی بود که گرفتیم اما در نهایت با بازخوردهایی که دریافت کردیم و بررسی‌های انجام شده 18 دقیقه از این فیلم کم شد و در نهایت می‌توان گفت که زمان این فیلم سینمایی 2 ساعت و 58 دقیقه است.

وی در ارتباط با نمایش این فیلم در مونترال کانادا در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: به نظرم این یک مقوله فطری است و اینگونه نیست که در جشنواره مونترال کانادا افراد با دین نسبتی نداشته باشند. اتفاقاً به نظرم این افراد بیش از سایر گروه‌ها می‌توانند کنجکاو باشند. باورم براین است که آنها نیز با فیلم ارتباط خوبی برقرار می‌کنند چرا که در کشور آلمان به اقشار مختلفی این اثر را نشان دادیم که واکنش‌های خوبی نیز از سوی آنها دریافت کردیم.

مجیدی  در ارتباط با استفاده از بازیگران ایرانی در این اثر گفت:‌اعتقادم براین است که فیلم سینمایی «محمد رسول‌الله (ص)» از بازیگران توانمندی بهره برده است باورم بر این است که نه تنها در حوزه بازیگری نسبت به سایر کشورهای مطرح چیزی کم نداریم بلکه بازیگران قوی‌تری نیز در سینمای ما وجود دارند.

محمدرضا صابری مدیر مؤسس نور تابان نیز در این نشست گفت: ما تمام تلاش‌مان را کردیم که فیلم به بهترین شکل اکران شود. این فیلم همانطور که می‌دانید با فرمت دیجیتال باید پخش شود که متأسفانه 10سالن سینما به چنین امکاناتی دسترسی دارند. اما در نهایت با تمیهداتی که انجام شد قرار شد این فیلم در سایر سینماها پخش شود.

وی افزود: طبق خواسته مجید مجیدی تلاش کردیم تا اکران این فیلم برای سایر فیلم‌های سینمایی در ایران مشکلی پیش نیاید و آنها نیز مسیر خود را آدامه دهند خوشبختانه تمام سینماهای کشور خواهان اکران این اثر سینمایی بوده‌اند.

مجیدی در ادامه صحبت‌های صابری گفت:‌ از 1300 شهر تنها 800 شهر فاقد سالن سینما هستند در واقع باید بگویم که متأسفانه به فرهنگ طی این مدت توجهی نکرده‌ایم این اتفاق در تمام دولت‌ها رخ داده است. پیش از انقلاب 500 سالن سینما داشتیم و امروز با 80 میلیون جمعیت تعداد سالن‌های سینما بسیار کمتر از این عدد است. باید همتی شود تا همه مردم ایران از این امکان بهره‌مند شوند عاجزانه خواهش می‌کنم به بحث ساخت سالن و جایگاه فرهنگ توجه جدی شود و فرهنگ را فراموش نکنیم چرا که اگر فرهنگ فراموش شود چیزهای زیادی را از دست خواهیم داد.

علیرضا شجاع‌نوری طی سخنانی در این نشست ابراز داشت: یکی از شانس‌های خوبی که داشته‌ام کار با مجیدی بود در مجموع در تمام این روزها حال خوبی داشته‌ام و کار کردن با چنین گروهی یک موهبت برایم محسوب می‌شود.

وی افزود: 4 ساعت گریمم به طول می‌انجامید و 2 ساعت نیز زمان می‌برد تا آن را پاک کنم اما باز هم یک لحظه بدون عشق سر صحنه فیلمبرداری حاضر نشدم.

شجاع‌نوری همچنین گفت: ساعت 3 صبح در محل فیلمبرداری حاضر می‌شدم، ساعت 5 گریمم شروع می‌شد و 9 صبح نیز برای فیلم‌برداری می‌رفتم اما لحظه‌ای را به یاد ندارم که خسته شده باشم و دلم برای آن روزها تنگ شده است.

مجیدی نیز در پایان خاطرنشان کرد: عوامل بسیار زیادی در ساخت این فیلم ما را همراهی کردند که در جمع ما حضور دارند و باید از تک‌تک آنها تشکر کرد.

محسن شاه‌ابراهیمی تنها در پایان نشست به خواست مجیدی طی سخنانی کوتاه گفت: پیش از این تجربه کار تاریخی در سریال مختارنامه را نیز داشته‌ام و خوشحالم که در این جمع دوست‌داشتنی حضور یابم 2 سال پیش که به مکه رفتم تمام مختصات آن در ذهنم مانده بود و با دیدن این مکان با خودم گفتم خدای من اینجا همان جایی است که مکه را بازسازی کرد.
منبع: فارس