شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۲
صفارهرندی:

اگر تحلیل اصلاح‌طلبان واداده را به آمریکایی‌ها بدهیم، می‌خندند/ در جنگ عده‌ای با از دست دادن اروندرود مشکلی نداشتند!

وی اعلام کرد: این پیروزی، مطلق نیست و به گفته خود آقای ظریف چیزی نیست که بخواهیم برای آن سوت و کف بزنیم، اما نسبت به آنچه آنان از ما انتظار داشتند، خوب بود.
کد خبر : ۲۵۱۶۰۰
صراط: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه جمع‌بندی هسته‌ای پیروزی مطلق نیست، گفت: آنچه در جمع‌بندی هسته‌ای به دست آمد، نه چیز خوبی بود و نه چیز بدی و خواسته‌های حداقلی ما در آن لحاظ شده است.

محمدحسین صفارهرندی عصر یکشنبه در هفتمین دوره طرح ولایت استانی که با عنوان گردش در مدار خورشید، در سالن اجتماعات شهدای گمنام دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، اظهار کرد: تحلیل‌های درست امروز، خبرهای قطعی آینده هستند، همان‌گونه که بسیاری از خبرهایی که این روزها می‌شنویم تحلیل‌های چند سال پیش است.

وی افزود: در نشست‌های اخیر دولتمردان آمریکایی مانند جلسات کنگره یا سنا، بحث‌هایی مطرح می‌شد که هم نمایندگان و هم مقاماتی مانند اوباما در آن حرف‌هایی زدند که تحلیل گذشته ما بود.

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه از مدت‌ها قبل به این برآورد رسیده بودیم که نظام تحریم‌های غرب و ایالات متحده علیه ما به اوج خود رسیده و بعد از آن مجبور به سقوط و پایین آمدن است، تصریح کرد: این منحنی به نقطه حداکثری خود رسیده بود و باید با شیب نزولی پایین می‌آمد و حرف ما این بود که تهدیدهای نظامی علامت این است که تحریم‌ها اثر قطعی نداشته و کار دیگری نمی‌توانند بکنند.

وی خاطرنشان کرد: تحمل ما می‌توانست و می‌تواند منجر به این شود که دشمن با ارزیابی ناکامی از آن حربه، سراغ اقدامات دیگر برود که یکی از پیشنهادهای این اقدامات عملیات نظامی بود، همچنان که در سنا این پیشنهاد مطرح شده بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: برآوردهایی مانند برآوردهای دقیق و حساب‌شده داخلی ما این است که جنگ‌هایی نظیر جنگ‌های فانتزی که در مقطعی از زمان در جاهایی مانند آمریکای لاتین اتفاق می‌افتاد در مورد ایران شدنی نیست و داده‌های تحلیلی ما در کنار یکدیگر جواب می‌داد.

صفارهرندی با بیان اینکه این گونه نبود که ما شعار انقلابی داده باشیم، بلکه تحلیل در آن نهفته بود، خاطرنشان کرد: از جمله مباحثی که در سنا و نظایر آن مطرح شد، این بود که گزینه نظامی علیه ایران برای ما آسان نیست و اینکه بیش از این نمی‌توانستیم تحریم را ادامه دهیم؛ زیرا شرکای ما در اتحادیه اروپا و بقیه جاها به آن معترض شده بودند.

وی گفت: وقتی وزیر خارجه آمریکا می‌گوید بیشتر از این نمی‌توانیم این شرایط را ادامه دهیم، به معنای آن است که بسیاری از بانک‌های وابسته به آنان در حال دور زدن تحریم‌ها بوده‌اند.

صفارهرندی ادامه داد: در گذشته برخی اصلاح‌طلبان واداده در مجلس ششم معتقد بودند که به فناوری هسته‌ای نیاز نداریم که علت اصلی این نگرش اطلاعات غلط بود و فکر می‌کردند که آمریکایی‌ها عن‌قریب نفوذ و سیطره خود را در خاورمیانه کامل می‌کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه امروز اگر چنین بیانی را به خود آمریکایی‌ها عرضه کنیم، آنان می‌خندند، خاطرنشان کرد: امروز نفوذ آمریکا در خاورمیانه کم و نفوذ جمهوری اسلامی ایران زیاد شده است و تحلیل نادرست آن دسته از افراد می‌توانست سرنوشتی مانند لیبی برای ایران رقم بزند.

صفارهرندی با اشاره به اینکه فناوری هسته‌ای ما محصول تکاپوی ذهنی و علمی فرزندان مملکت بود، اضافه کرد: باید ببینیم قذافی که برای ارتباط با غرب از بخش منافع ملی خود گذشت، به کجا رسید و ایران در چه جایگاهی قرار گرفت.

وی تصریح کرد: زمانی به ما گفته می‌شد حتی یک سانتریفیوژ نیز نباید داشته باشید، اما امروز در تریبون‌های جهانی اعلام می‌کنند که ایران می‌تواند بیش از 6 هزار سانتریفیوژ داشته باشد و این امر، غلط بودن آن تفکر واداده را نشان می‌دهد.

وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه مقام معظم رهبری نیز همیشه می‌فرمودند آمریکایی‌ها می‌گویند حتی یک سانتریفیوژ هم نمی‌توانیم داشته باشیم، تصریح کرد: آنچه در جمع‌بندی هسته‌ای به‌دست آمد نه چیز خوبی بود و نه چیز بدی و صرفا خواسته‌های حداقلی ما در آن لحاظ شده است، اما در مقایسه با آنچه آنان در گذشته از ما انتظار داشتند، چیز خوبی بود.

وی اعلام کرد: این پیروزی، مطلق نیست و به گفته خود آقای ظریف چیزی نیست که بخواهیم برای آن سوت و کف بزنیم، اما نسبت به آنچه آنان از ما انتظار داشتند، خوب بود.

صفارهرندی اظهار کرد: به فرموده مقام معظم رهبری واقعیتی که به ایران قدرت مذاکره داد و آنان را پای میز مذاکره کشاند و خودشان هم گفته بودند، نفوذ جمهوری اسلامی و قدرت فزاینده آن در منطقه است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: آنان که معتقد بودند ایران به زودی مقهور سیطره آمریکا می‌شود، امروز می‌بینند که ایران قدرتمندترین دوره تاریخی خود را سپری می‌کند.

صفارهرندی خاطرنشان کرد: آنان قبلاً سه پیش‌شرط برای مذاکره با ایران داشتند که یکی از این پیش‌شرط‌ها پذیرش حقوق بشر آمریکایی با مولفه‌هایی نظیر آزادی همجنس‌بازی و نیز قانونی شدن حضور بهایی‌ها در عرصه‌های سیاسی ایران بود.

وی ادامه داد: همچنین پذیرش تروریسم‌پرور بودن ایران و نیز به رسمیت شناختن سکولاریسم به‌عنوان عرف رسمی حکومت از دیگر پیش‌شرط‌های آنان برای مذاکره با ایران بود، اما امروز به دلیل اقتدار جمهوری اسلامی بدون هرگونه پیش شرطی پای میز مذاکره با ایران حاضر می‌شوند، این اقتدار برآمده از برخورداری ایران از 19 هزار سانتریفیوژ و نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی است.

صفارهرندی در پایان افزود: روزهای آخر جنگ وقتی صدام فشارهای خود را بر ایران زیاد کرده بود، عده‌ای از افراد با نفوذ در عرصه‌های سیاست و جایگاه‌های قدرت به این برآورد رسیده بودند که واگذاری بخشی از سرزمین ملی برای حفظ امنیت بلامانع است به گونه‌ای که حتی با پیشنهاد از دست دادن اروندرود مشکلی نداشتند و می‌گفتند که اگر این کار را نکنیم صدام تا تهران هم پیش‌روی می‌کند اما خوشبختانه امام و مسئولان انقلابی آن وقت زیربار چنین پیشنهاد تسلیم طلبانه‌ای نرفتند.
منبع: فارس