شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۳
در یکصدو شصت‌ونهمین جلسه شورا صورت گرفت

استماع پاسخ شهرداری به تفریغ بودجه 92

پس از استماع پاسخ شهرداری تهران به تفریغ بودجه سال 92 مصوب شد؛ گزارش حسابرس منتخب شورای اسلامی شهر تهران در خصوص بررسی تفریغ بودجه سال 92 شهرداری تهران به عنوان سند تفریغ بودجه شهرداری تهران لحاظ شود.
کد خبر : ۲۴۸۵۴۸
صراط: علی رضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با اعلام این خبر که تفریغ بودجه 93 شهرداری نیز به زودی ارائه خواهد شد گفت: تفریغ بودجه بحث حسابرسی بودجه با عملکرد است نه صورت های مالی.
به گزارش مرکز ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران؛ در تفریغ بودجه 92 نشان می دهد که مقدار مصرف بودجه شهرداری در آن سال بالاتر از بودجه مصوب بوده است که شورا در این زمینه باید تصمیم گیری کند.
وی تاکید کرد: اعضا شورا باید بر این نکته دقت داشته باشند که حسابرسی ، تفریغ بودجه و تلفیق مربوط به  بودجه شهرداری است و این در حالی است که  بودجه سازمانها و شرکتها در تفریغ بودجه لحاظ خواهد شد.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با تاکید بر اینکه شورا با استماع نتیجه گزارش شهرداری از تفریغ بودجه سعی در رفع ایرادات ندارد اظهار داشت: این گزارش عینا" به شهرداری عودت داده میشود و شهردار تهران نیز آن را به مراجع ذی صلاح رسیدگی از جمله وزارت کشور و سازمان بازرسی کل کشور  ارسال خواهد کرد.
علی رضا دبیر در ادامه خاطر نشان کرد: کمیسیون برنامه و بودجه آمادگی ارائه گزارش حسابرسی بودجه سال 92 مناطق، سازمانها و شرکت های شهرداری تهران را دارد. همچنین حسابرسی بودجه سال 93 شهرداری نیز آغاز شده است.
وی از رییس شورای اسلامی شهر تهران خواست به منظور تسریع در روند ارائه گزارش های بودجه ای جلسات فوق العاده ای برگزار کند.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا یاداور شد شورا و شهرداری در ارائه گزارش های تلفیق، تفریغ و حسابرسی بودجه عقب است و باید هرچه سریعتر گزارش تلفیق بودجه سال 90 و گزارش حسابرسی بودجه 92 را در صحن شورا ارائه کنیم.
بابک دلفانی، مدیر کل امور مالی و اموال شهرداری تهران در جریان ارائه پاسخ های شهرداری به بندهای بررسی شده تفریغ بودجه سال 92 شهرداری تهران اظهار داشت: حسابرس شورا در جریان بررسی تفریغ بودجه سال 92 شهرداری به 11 بند ایراد گرفته است که برخی از این ایرادات به تحلیل ها و دیر کرد ارائه گزارش های شهرداری بر می‌گردد.
وی در خصوص بند اول این گزارش که اشاره به تخصیص اعتباری مازاد بر اعتبار مصوب برای اجرای پروژه شهر آفتاب دارد بیان داشت: اختلاف بین درآمد و هزینه در بودجه مصوب به مبلغ 1300میلیارد ریال مربوط پروژه شهر آفتاب موضوع بند 8 تبصره 38 بودجه است که اواسط سال مورد نظر با توجه به مازاد درآمد این مبلغ به پروژه شهر آفتاب اختصاص داده شد.
محمد سالاری در جریان استماع این گزارش با اعتراض مبنی بر اینکه این گزارش (تفریغ) باید بعد از انجام حسابرسی سال 92 صورت بگیرد تا اعضا شورا بدانند که شهرداری در چه بندهایی مطابق با بودجه مصوب عمل کرده است.
مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران با این توضیح که تفریغ بودجه تنها برای تطابق و ایجاد توازن بین بودجه مصوب شورا با بودجه عملکردی شهرداری تهیه می شود گفت: تفریغ بودجه بلافاصله بعد از تصویب بودجه در شورا از سوی شهرداری تهیه شده و تا پایان اردیبهشت ماه فرصت ارائه آن به شورا تعیین شده است. اما حسابرسی فرایندی است که باید بعد از عملیاتی شدن بودجه انجام شده که معمولا در پایان هر سال از سوی حسابرس معتمد به صحن شورا ارائه می شود.
محسن پیرهادی عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورا نیز خاطر نشان کرد: بررسی تاریخ ارسال مدارک مربوط به تفریغ بودجه نشان می دهد که شورا در خصوص زمان ارائه آن در دستور جلسه کوتاهی کرده است.
وی افزود: نکته دیگر که باید به آن توجه داشت این است که پروژه شهر آفتاب بنا بر ضرورت کاهش ترافیک محور های اطراف نمایشگاه بین المللی تهران استارت زده شد بنابراین تمام شدن به موقع آن نیز می تواند توجیهی برای سرعت بخشیدن به اجرای پروژه باشد.
محمد باقر قالیباف – شهردار تهران که در جلسه امروز شورا حضور داشت در خصوص تخصیص اعتباری معادل 130 میلیارد تومان از بودجه مازاد در آمد سال 92 برای پروژه شهر آفتاب اظهار داشت: اختصاص بودجه برای این پروژه در صورت مازاد درآمد بر اساس مصوبه شورای دوره سوم بوده است.
وی در ادامه یادآور شد: در دوره چهارم نیز در پی بازدید های اعضا از ابن پروژه در بودجه سال 93 مبلغ 250 میلیارد تومان تخصیص داده شد.
شهردار تهران تصریح کرد: کمیسیون تخصیص شهرداری بر اساس مصوبه شورا این تخصیص ها را در نظر میگیرد.
احمد دنیامالی رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز اظهار داشت: شهر آفتاب یک داستان 10 – 15 ساله ایی دارد و نظر افکار عمومی نیز عقب ماندگی در اجرای پروژه مطرح است. مستندات ارائه شده نیز نشان می دهد این اعتبارات تخصیص یافته قانونی بوده است. و اگر هم مغایرت هایی مطرح باشد به مراجع ذی صلاح ارجاع خواهد شد.
به اعتقاد وی آنچه که مورد تجدید نظر باید قرار بگیرد ماهیت کمیته تخصیص است.
رییس کمیسیون عمران شورا در این خصوص یادآور شد: شورا به این اعتقاد رسیده است که رفتار بودجه ایی باید بر اساس برنامه های مصوب باشد. اما وقتی اجازه می دهیم کمیته تخصیص در تامین منابع و اعتبارات دخل و تصرف داشته باشد دیگر انتظار رفتار برنامه ایی را نباید داشته باشیم.
دنیامالی افزود: در یک زمانی به شهرداری تکلیف کردیم که کمیته تخصیص ایجاد کند و در جایی صحبت از عملکرد برنامه ایی داریم. این دوگانگی باعث بروز این اختلاف سلیقه می شود که باید برای ان چاره ایی بایندیشیم.
وی در ادامه از هیات ریسه شورا خواست تا نسبت به درآمد های پایدار شهرداری که در خزانه دولت انباشت شده است تدابیری را اتخاذ کند.
محسن سرخو رییس کمیته حمل و نقل شورا نیز در ادامه این مباحث گفت: ما می خواهیم با استماع و تایید گزارش تفریغ بودجه چه چیزی را اعلام کنیم در حالی که صورت های مالی سال 92 به دست ما نرسیده است.
وی در ادامه به تخصیص نیافتن برخی اعتبارات بودجه ای بخش حمل و نقل در سال 92 اشاره داشت و افزود: در بودجه حمل و نقل و ترافیک پروژه هایی اعم از عمرانی ، منطقه ایی و اتوبوسرانی ، مترو و ایجاد ایستگاه اتوبوس و خرید اتوبوس سبز و ... دیده شده بود. الان در این گزارش مشخص نیست که چه بخش هایی از بودجه مصوب جابجا شده است.
سرخو در ادامه خطاب به عملکرد خوب شهردار تهران در خصوص اقداماتی در حوزه حمل و نقل و ترافیک در 6 ماهه اول سال 93 از وی خواست تا شخصا در این زمینه نظارت داشته باشد چراکه به اعتقاد وی بدنه شهرداری نسبت به این اولویت ها کم توجه‌ترند.
در ادامه جلسه مابقی بند های مورد نظر حسابرس در تفریغ بودجه سال 92 و پاسخ های شهرداری در این زمینه از سوی مدیر کل امور مالی و اموال شهرداری تهران قرائت شد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران در جمع بندی این موضوع اظهار داشت: اعضا شورا هم می‌توانند این موارد را تایید کرده و گزارش استماع شده را به شهرداری عودت دهند تا به مراجع ذی صلاح بازرسی ارائه شود و یا اینکه شهرداری بر اساس توصیه‌ها و اظهارات اعضا موارد بحث شده را اصلاح کرده و سپس به مراجع قانونی ارسال کند.
در پایان پس از بحث و بررسی اعضای شورای شهر، ماده واحده‌ایی به تصویب رسید که بر اساس آن ،شهرداری تهران موظف شد ،گزارش حسابرس منتخب شورای اسلامی شهر تهران در خصوص بررسی تفریغ بودجه سال 92 شهرداری تهران را که جزء لاینفک این مصوبه و ممهور به مهر شورای اسلامی شهر تهران است را به عنوان سند تفریغ بودجه شهرداری تهران لحاظ کند و تصمیمات لازم به منظور اصلاح ساختار و سیستم‌های مالی و اجرایی مربوطه و رفع مغایرت‌ها و پی‌گیری علل احتمالی انحرافات بودجه‌ای و مالی و بر اساس گزارش مذبور پیش بینی و اقدامات لازم را معمول نماید و برای مراجع ذی صلاح ارسال نماید.