افکار: بدون شک طی هفته های گذشته و در فصل نقل و انتقالات استقلال بهترین بازیکنان را جذب کرده است.
عمر استقلال از پرسپوليس بيشتر است، بنابراين در پرونده نقل و انتقالات بدون هيچ تعارفي بايد بگوييم كه آبيها بايد داستان بيشتري از حجم و تاريخ را به خود اختصاص دهند اما براي رعايت تعادل، مثل پرسپوليسيها، از ۴۰ سال قبل داستان را با هم مرور ميكنيم، يعني سراغ سال ۱۳۵۰ ميرويم و از آن روز تا امروز را مرور ميكنيم.
۱۳۵۰: در اولين سال مورد بحث ما منصور رشيدي دروازهبان خوزستاني پرسپوليس و حسن روشن و بالاخره جواد ا...وردي به استقلال آمدند.
۱۳۵۱: در سال ۵۱، عادلخاني ستاره سابق تيم كه به آلمان رفته بود و به استقلال برگشت و البته خاكسار تهراني و هادي نراقي ساير ستارگان جواني بودند كه در سال ۵۱ به تركيب آبيپوشان قدرتمند اضافه شدند.
۱۳۵۲: سال ۵۲ حضور ستارگان خوزستاني به تيم استقلال بود. حميد سه برادران، پرويز مظلومي و حسن نگارش مرداني بودند كه در سال ۱۳۵۲ يعني در شروع مسابقات ليگ اول تخت جمشيد به استقلال آمدند.
۵۴ و ۱۳۵۳: استقلال در سال ۵۳، ستارگان زيادي را از دست داد. آنها بدون گرفتن يار جديد زياد قهرمان ليگ شدند. اما در سال ۵۴ كه آنها جهانگير كوثري و آبيها فقط آندرانيك اسكندريان را گرفتند. اصغر حاجيلو، سعيد مراغهچيان و مصطفي مسلمي را جذب كردند چهارم شدند.
۵۷ تا ۱۳۵۵: در اين سالها استقلاليها در مسير تبديل شدن به يك تيم جوان پوست انداخته بودند. حميد ملك احمدي، حسن نظري، محرم عاشري، محمد خضرايي و شاهرخ مطيعي مردان سال ۵۵ بودند. در سال ۵۶، مانيس ميناسيان، رضا رجبي و رضا نعلچگر به استقلال آمدند. ايرج داناييفرد از پاس به استقلال برگشت و شاهرخ بياني هم به تيم اضافه شد. استقلال در سال ۵۷، برادر كوچكتر شاهرخ بياني يعني شاهين بياني را هم به فهرست خود اضافه كرد.
۶۰ تا ۱۳۵۸: در سال ۵۸، تركيب استقلال كاملا عوض شد و حداقل ۱۰ يار به تيم اضافه شدند. غلامرضا فتحآبادي، محمدحسين ضيايي، اكبر ميثاقيان در ميان اين همه يار جديد و گمنام از ديگران معروفتر بودند. استقلال در سال ۵۹ ويگز كرانيان را هم اضافه كرد و در سال ۶۰، عبدالعلي چنگيز، رضا احدي و بهتاش فريبا به تيم آمدند.
۶۳ تا ۱۳۶۱: در سالهاي مورد اشاره استقلال، ياران بزرگي را جذب كرد. بيژن طاهري، جعفر مختاريفر، حميد فرزام نيا و وحيد اميري نفرات معروفتر در اين سالها بودند. در كل، نقل و انتقالات در استقلاليها قبل از دهه ۸۰ بسيار بيشتر بود و تركيب هميشه به شدت تغيير ميكرد.
۶۶ تا ۱۳۶۴: در اين ۲ سال، نادر فرياد شيران، صادق ورمرزيار، مجيد نامجومطلق، رسول غنيزاده، محسن گروسي، سعيد جانفدا و فرشاد فلاحتزاده و بالاخره مجيد رضايي مهمترين نفراتي بودند كه در سالهاي ۶۴ و ۶۵ پيراهن آبي را برتن كردند.
۷۰ تا ۱۳۶۷: استقلال سه سال خوب را در بازار نقل و انتقالات سپري كرد تا در سال ۷۰ يك تيم بزرگ شده و قهرمان آسيا شود. به جز بازگشت ستارگاني مثل احدي، برادران بياني و نعلچگر، آبيها در سال ۶۷، قلعهنويي، مرفاوي، مرتضي يكه و شكورزاده، در سالهاي ۶۸ و ۶۹، اردستاني، امير هاشميمقدم، مهدي فنونيزاده، عباس سرخاب، احمدرضا عابدزاده، رضا حسنزاده، جواد زرينچه، خسرو پارسا، امير موسوينيا، حميد بابازاده و... را به سمت خود جذب كردند. آنها پرستارهترين تيم دهه ۷۰ ايران بودند.
۷۴ تا ۱۳۷۱: در اين چهار سال آنها چنان بد عمل كردند كه وجود دو، سه ستاره براي آنها غنيمتي بود. در سال ۷۲، محمود فكري بهترين صيد آنها بود. غلامپور، ادموند اختر و علي اكبريان، بهترين مردان ۷۳ بودند و عليرضا منصوريان مهمترين مردي بود كه به استقلال ۷۴ آمد. از سال ۷۵ تا سال ۸۰ با آمدن علي فتحا...زاده، استقلال عالي كار كرد. در اين سالها گرفتن احمد مومنزاده و مهدي هاشمينسب از چنگ پرسپوليس از اتفاقات مهم تيم بود.
۷۷ تا ۱۳۷۵: فرهاد مجيدي، حميد بابايي، محمد نوازي، پرويز برومند، عليرضا اكبرپور، محمد خرمگاه، هاشم حيدري، محمد مومني، علي موسوي، سيروس دينمحمدي و سهراب بختياريزاده مهمترين نفراتي بودند كه در سالهاي مورد اشاره جذب تيم شدند.
۸۰ تا ۱۳۷۸: داريوش يزداني، مجاهد خذيراوي، هادي طباطبايي، ستار همداني، بهمن طهماسبي، علي لطيفي، احمد مومنزاده، بهزاد داداشزاده، فرزاد مجيدي، عليرضا نيكبخت، يدا... اكبري و مهدي هاشمينسب، مهمترين مردان جذب شده تيم تا سال ۸۰ بودند. مثل پرسپوليس، مردان دهه ۸۰ را تنها به نام، مرور ميكنيم.
۱۳۸۰: رفعت قلياف، فراز فاطمي، داوود سيدعباسي، پيروز قرباني و حميدرضا فرزانه
۱۳۸۱: اميرحسين صادقي، داوود رستمي، احمد فيضكريملو، جواد زرينچه، علي سامره و سبو شهبازيان
۱۳۸۲: رضا عنايتي، داريوش يزداني، وحيد طالبلو، مجتبي انصافي و سعيد لطفي
۱۳۸۳: گيلائوري، تاپالويچ، اميرآبادي، سياوش اكبرپور، ميثم بائو و حسين كاظمي
۱۳۸۴: مهدي رحمتي، اصغر طالبنسب، مجتبي جباري، مرتضي ابراهيمي و پيمان نادري
۱۳۸۵: علي انصاريان، محسن يوسفي، علي عليزاده، لئوناردو كوييكه و باقر احمدي
۱۳۸۶: اميدرضا روانخواه، آرش برهاني، پژمان منتظري، ميثم منيعي، محسن بياتينيا، فرهاد مجيدي، سان جان اورسوويچ، اصغر نادعلي، حسين كوشكي و سعيد بيات
۱۳۸۷: خسرو حيدري، هادي شكوري، رينالدو، فابيو جانواريو و عليرضا عباسفرد
۱۳۸۸: كيانوش رحمتي، محمد محمدي، حنيف عمرانزاده، سيدصالحي، غلامرضا عنايتي و اميرحسين صادقي
۱۳۸۹: ميلاد ميداوودي، ايمان مبعلي، فرزاد آشوبي، جواد شيرزاد، حوار ملامحمد، آندره لوييز، فيليپه آلوز و ريكاردو آندرسون
۱۳۹۰: تا اين لحظه آبيها خريد علي حمودي و ميثم حسيني را قطعي كردهاند. سيدمهدي رحمتي هم در آستانه بازگشت مجدد است. با كرار جاسم هم گويا قرارداد داخلي امضا شده و اگر خسرو حيدري و سيدجلال حسيني هم آبيپوش شدند، تعجب نكنيد. البته تیموریان هم با استقلال قرارداد داخلی امضا کرد.
پرونده همه نقل و انتقالات استقلال در تاریخ
عمر استقلال از پرسپوليس بيشتر است، بنابراين در پرونده نقل و انتقالات بدون هيچ تعارفي بايد بگوييم كه آبيها بايد داستان بيشتري از حجم و تاريخ را به خود اختصاص دهند اما براي رعايت تعادل، مثل پرسپوليسيها، از ۴۰ سال قبل داستان را با هم مرور ميكنيم، يعني سراغ سال ۱۳۵۰ ميرويم و از آن روز تا امروز را مرور ميكنيم.