جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۳

مشاهده حیوان کمیاب در کرمان +عکس

گربه پالاس که یکی از حیوانات کمیاب و در معرض انقراض در ایران محسوب می شود برای دومین بار طی یک سال اخیر در استان کرمان مشاهده شد.
کد خبر : ۲۴۵۶۷۰
صراط: گربه پالاس یکی از کمیاب ترین گونه گربه سانان در ایران محسوب می شود که بیشتر در استان‌های غربی دیده شده است و سال‌هاست از آخرین مرتبه‌ای که این حیوان به صورت رسمی توسط محیط بانان مشاهده و حضورش ثبت شده است می گذرد.

گمان می رسد تعداد این حیوان در طبیعت ایران آنقدر انگشت شمار شده است که حضور حتی یک جفت از این حیوان در طبیعت می تواند خبری بسیار خوش برای دوست داران محیط زیست باشد.

با وجود سالها خشکسالی در استان کرمان و حتی وجود شکارچیان در این استان اما به نظر می رسد گونه های در معرض انقراض طبیعت بزرگترین استان کشور را مکانی بهتر برای ادامه حیات خود یافته اند و از کیلومترها آن سو تر به سمت دشتهای و ارتفاعات کرمان روی آورده اند.

طبق اعلام اداره کل محیط زیست استان کرمان طی روزهای اخیر یک قلاده گربه پالاس در دشتهای شهرستان شهربابک در استان کرمان مشاهده شده است.

مشاهده حیوان کمیاب در کرمان +عکس

بر اساس این گزارش یک قلاده گربه پالاس در منطقه عمومی میمند توسط پرسنل یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان مشاهده و خوشبختانه این مشاهده توسط دوربین ثبت و به اداره حفاظت محیط زیست شهربابک گزارش شد.

محمد شمس الدینی، سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شهربابک ضمن اعلام قدردانی از اقدام صورت گرفته اظهار داشت: عکس حیوان مذکور به جهت اهمیت زیاد برای بررسی های کارشناسی بیشتر به استان و سازمان متبوع ارسال و تایید شده است.

به گفته سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهربابک، این حیوان از جمله حیوانات بسیار کمیاب طبیعت بوده و از سوی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعیIUCN در زمره گونه های در خطر انقراض قرار گرفته است.

این مقام مسئول یادآور شد که وجود و حضور حیوانات وحشی در طبیعت، جدا از ارزش های علمی، زیبایی شناختی، اخلاقی و اکوتوریستی، به عنوان منابع و سرمایه های طبیعی هر شهرستان محسوب شده و از مردم خواست نسبت به حیوانات وحشی برخورد مسئولانه داشته و در صورت رویت هرگونه تخلف در حوزه شکار و صید و همچنین آلودگی محیط، در حوزه شهرستان شهربابک مورد را اطلاع دهند.

گربه پالاس در چنگال شکارچیان

اما این نخستین خبر از حضور گربه پالاس در کرمان نیست اولین گزارش از حضور این حیوان در کرمان سال گذشته منتشر شد و موجب نگرانی دوستداران حیات وحش در خصوص شرایط مناسب زندگی این حیوان در کرمان شد.

در آن ایام این حیوان در معرض انقراض در حالی در خودروی یک شکارچی در طبیعت کرمان کشف شد که توسط این شکارچیان در منطقه قلعه عسکر در استان کرمان زنده گیری شده بود.

به نظر می رسد با توجه به دومین بار مشاهده این حیوان در کرمان باید این استان را جزو قلمروهای جدید این گربه سان در معرض انقراض دانست و مطالعات لازم برای حفاظت و دور نگه داشتن شکارچیان از این حیوان انجام شود.

وحید سلیمانی، فعال محیط زیست در استان کرمان و عضو سازمان دوستداران محیط زیست در گفتگو با مهر اظهارداشت: گربه پالاس یکی از حیوانات منحصر به فرد در کشور است و تعداد این حیوان به اندازه ای کم است که مشاهده کردن آن در طبیعت نیاز به شانس بسیار بالایی دارد.

وی ادامه داد: امیدوارم با توجه به اینکه منطقه مذکور جزء مناطق آزاد محسوب می شود مسئولان منابع طبیعی و محیط زیست در کنار هم برای حفاظت از این گونه نادر تلاش کنند.

وی افزود: باید نسل اینگونه ارزشمند همچنان در طبیعت حفظ شود و با توجه به مشاهده چند باره این حیوان در کرمان از هم اکنون اقدامات لازم برای حفاظت از این حیوان در طبیعت انجام شود.

وی شکارچیان و خشکسالی را از جمله عواملی دانست که جان این حیوان را در معرض خطر جدی قرار می دهند و افزود: این حیوان در بوته زارها و صخره ها زندگی می کند و موارد مشاهده آن بسیار محدود است.

این فعال محیط زیست افزود: این حیوان بسیار زیبا و جثه ای کوچک دارد و پر مو و جذاب است به همین دلیل مورد توجه کلکسیون داران قرار می گیرد.

وی وزن این حیوان را چهار کیلوگرم و طول آن را ۷۰ سانتیمتر دانست و افزود: رنگ حیوان از خاکستری تا زرند تغییر می کند و به سادگی می تواند خود را در طبیعت پنهان کند.

کرمان به جز این حیوان  گونه های منحصر به فردی دیگری را نیز به خود دیده است از جمله خرس سیاه آسیایی که گمان می رفت منقرض شده اما پس از سالها در کرمان آفتابی شد و یوز پلنگهای دشت راور کرمان که پس از مدتها چند قلاده از آنها چندی قبل دیده شد و متاسفانه دو قلاده نیز بر اثر مسموم شدن و تصادف با خودروها جان خود را از دست دادند و کراکالی که در شرق کرمان در تله روستائیان گرفتار شد و روز بعد در قفس مرد یا سوسمار دم تیغی که در کمال تعجب و در زمانی که گمان می رفت منقرض شده اما درست در عمق کویر بار دیگر مشاهده شد.

منبع: مهر