پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۲
هرچه مذاکرات جلوتر می‌رود از رسیدن به نقطه مطلوب دورتر می‌شویم

صفارهرندی: من نیز به دلایلی دلواپسم

وی ادامه داد: این دلواپسی به اعتبار اطلاعات ویژه جدید در زمینه هسته‌ای نیست بلکه اتفاقات رخ داده در بیان طرف آمریکایی و واکنش‌های ضعیف از طرف تیم خودمان ایجاد شده است.
کد خبر : ۲۴۲۹۷۰
صراط: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: هر چه در مذاکرات هسته‌ای پیش می‌رویم، احساس می‌شود از رسیدن به یک نقطه مطلوب دورتر می‌شویم.

محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در میزگرد کارشناسی در روز ملی مقاومت و پایداری با عنوان مشق غیرت، بازرسی و بازجویی ممنوع، گفت:‌ من در روزهای گذشته به دلیل ناآشنایی با مسائل تخصصی هسته‌ای سعی می‌کردم اظهارنظر کارشناسی در این زمینه نداشته باشم و به قول معروف در دسته دلواپسان مذاکرات نبودم اما امروز اعلام می‌کنم که من نیز به دلایلی دلواپس هستم.

وی ادامه داد: این دلواپسی به اعتبار اطلاعات ویژه جدید در زمینه هسته‌ای نیست بلکه اتفاقات رخ داده در بیان طرف آمریکایی و واکنش‌های ضعیف از طرف تیم خودمان ایجاد شده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در اوایل ورود تیم مذاکره کننده در دوره جدید به مذاکرات هسته‌ای جمله‌ای از سوی آقای کری خطاب به تیم مذاکره‌کننده نقل شده بود  مبنی بر اینکه  وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود شما اینقدر نگران نباشید و بر روی جزئیات کلمات سماجت نکنید و قبول کنید که مذاکرات بین ما به توافق منجر شود و آن وقت خواهید دید که سیل سرمایه‌گذاران برای ورود به جمهوری اسلامی آنقدر زیاد خواهد بود که کل دستاوردهای هسته‌ای از یاد شما می‌رود.

صفارهرندی با بیان اینکه این تعبیر حقیقتاً یک تعبیر وسوسه‌کننده است اضافه کرد: به گمان من چه بسا امیدواری‌های دل‌گرم کننده و به تعبیر من افراطی برای حل موضوع هسته‌ای از همین تعبیرهای طرف مقابل نشأت گرفته است.

وی با اشاره به وعده بهبود شرایط اقتصادی مردم در 100 روز ابتدایی دولت یازدهم، اظهار داشت: کسی که این وعده را به مردم داد قطعاً قصدش این نبود که وعده دروغ بدهد ولی نه تنها 100 روز از ابتدای دولت گذشت بلکه صدها روز دیگر نیز گذشت ولی اتفاقی رخ نداد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بروز برخی مشکلات در مسیر مذاکرات و افزایش نگرانی‌ها برای رسیدن به یک توافق اظهار داشت: چیزی که نگرانی‌ها را زیاد می‌کند این است که چرا وقتی مسیر مذاکرات به طور مرحله به مرحله طی می‌شود ما احساس نمی‌کنیم که به یک نقطه مطلوب نزدیک می‌شویم بلکه کاملاً مسیر برعکسی را مشاهده می‌کنیم.

وی ادامه داد: حتی خود تیم مذاکره‌ کننده نیز این نگرانی را دارد و امروز مسیری را که ما با 1+5 طی کردیم و همراهی‌های بسیاری را نیز با آنها نشان دادیم ما را به سمتی برده که امیدواری نسبت به حل مسئله کمتر شده است و این نشان می‌دهد که خللی در کار وارد است.

صفارهرندی با تأکید بر اینکه همچنان دستور کار کشور و نظر بزرگان نظام این است که مذاکرات ادامه پیدا کند،‌ افزود: فعلاً به هیچ وجه تصمیمی برای عقب‌گرد در مذاکرات وجود ندارد.

وی در ادامه تصریح کرد: ارزیابی ما این است که همچنان باید به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای اعتماد کنیم و آنها را فرزندان ملت بشناسیم و تعابیر تندی که از جانب برخی افراد ابراز می‌شود همانند واژه‌هایی نظیر «خائن» را در خصوص تیم مذاکره‌کننده به کار نبریم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دغدغه اساسی امروز جامعه را بحث عدم اعتماد به طرف مقابل عنوان کرد و با اشاره به نظرسنجی صورت گرفته در همین زمینه افزود: نگاه مردم حاکی از این است که میزان اعتماد مردم نسبت به عمل به وعده‌ها از سوی آمریکا نسبت به قبل کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد:‌ این نشان می‌دهد که دغدغه‌مندی در زمینه مذاکرات تنها محدود به یک حزب، گروه و جمعیتی که به آنها دلواپس گفته می‌شود نیست.

صفارهرندی تصریح کرد: کسانی که از دور تنها روش برخورد حریف را در مذاکرات می‌بینند احساس می‌کنند که ما در حال دور شدن از یک توافق خوب هستیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: البته ملت ایران و کسانی که سررشته‌دار اداره کشور هستند اجازه رخ دادن یک توافق بد را نمی‌دهند.

وی با اشاره به خواسته اصلی مردم در زمینه رفع تحریم‌ها در مذاکرات گفت: اصلی‌ترین خواسته مردم دفع تحریم‌ها است اما امروز از رفع تحریم‌ها خبر خوشی منتشر نمی‌شود و نه تیم مذاکره‌کننده ما حرف امیدوارکننده‌ای می‌زند و نه حرف‌های تیم مقابل تأیید کننده برداشته شدن تحریم‌هاست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: حتی زمانی که تیم ما اینگونه برداشت می‌کند که مثلاً یک ماه بعد از اجرای توافق تحریم‌ها برداشته می‌شود تیم مذاکره‌کننده مقابل همین را نیز قطع کرده و می‌گوید برداشته شدن تحریم‌ها زمان‌برتر از این حرف‌هاست.

صفارهرندی با بیان اینکه ظاهراً از موضوع رفع تحریم‌ها قرار نیست آبی گرم شود، افزود: اضافه بر این مسئله طرف مقابل می‌گوید نوع خاصی از نظارت‌ها و بازجویی ها قرار است درباره ایران اجرا شود که قطعاً هدف آنها کشف نادانسته‌ها و شفاف‌سازی نیست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: چیزی که مورد نظر آنهاست این است که تحقیر را نیز در کنار تحریم‌ها به ملت ما تحمیل کنند.

وی با اشاره به هدف 1+5 از اعمال نظارت‌های گسترده و درخواست برای بازجویی از دانشمندان اظهار داشت: بسیاری از سوژه‌هایی که می‌خواهند با آنها مذاکره کنند همان دانشمندانی هستند که پیش از این بارها سعی کرده بودند آنها را ترور کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: تعبیر من این است که طرف مقابل می‌خواهد این دانشمندان را به جای ترور فیزیکی ترور شخصیتی و روحی کند و قطعاً تحقیر کردن ملت ایران باتوجه به جایگاه رسمی آن بر منطقه بهره‌ای کلان برای آمریکایی‌ها خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: فکر نمی‌کنم هیچ یک از آحاد ملت حاضر باشد تحقیر را نیز بپذیرد.
منبع: فارس
برچسب ها: صراط صفار هرندی