پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۵

هاشمی‌:ملتی‌که کتاب ندارد،فرهنگ ندارد

هاشمی رفسنجانی با تأکید بر صبغه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، گفت: تقویت زیرساخت های فرهنگی که کتاب اساس آن است، به توسعه همه جانبه در ابعاد دیگری می انجامد.
کد خبر : ۲۴۱۸۲۲
صراط: رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ملتی که کتاب ندارد فرهنگ ندارد، گفت: کتابخانه ملی ایران می تواند با استفاده از سرمایه های فرهنگی کشور که در داخل و خارج هستند، اسلام، مکتب اهل بیت (ع) و ایران را به جهانیان معرفی کند.

به گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی چهارشنبه در دیدار رییس و معاونین سازمان اسناد و کتابخانه ملی، غنای ایران در اسناد تاریخی و سابقه فرهنگی و تمدنی قوم ایرانی در تألیف و استفاده از کتاب را ستود.

وی ادامه داد: دانشگاه جندی شاپور با حضور دانشمندان اکثر اقوام و ادیان، یک مرکز بزرگ آموزشی و پژوهشی و تقریباً مملو از اسناد و کتاب های ترجمه شده بود که بعدها اساس پیشرفت غرب در نهضت ترجمه شد.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اوضاع نابسامان اسناد در زمان رژیم پهلوی، گفت: متأسفانه تا پس از جنگ هم اسناد کشور که از مهمترین سرمایه های ملی هستند، بدون هیچ نظمی در انبارهای نمور زیر زمین بود و تأسیس سازمان و ساخت کتابخانه ملی در راستای حفظ گنجینه فرهنگی کشور بود.

هاشمی رفسنجانی با تأکید بر صبغه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، گفت: تقویت زیرساخت های فرهنگی که کتاب اساس آن است، به توسعه همه جانبه در ابعاد دیگری می انجامد.

وی با اشاره به سفرهای خویش به کشورهای آسیای میانه و وجود نمادهای فرهنگی، گفت: مثلاً در ازبکستان و در احمدآباد هند، مجموعه هایی از کتاب های فارسی داریم که می توانید با تعاملات سازنده، این سرمایه ها و یا کپی آنها را به کشور برگردانید.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خویش با یادآوری شرایط فرهنگی مخصوصاً در مقوله اسناد و مدارک در سال های اول پس از پیروزی انقلاب، گفت: با تهیه لوازم ترمیم اسناد و آموزش نیروها از هدر رفتن اسناد تاریخی جلوگیری کردیم.

وی ترویج محتوای کتاب های ایران را برای همه ملت ها مفید دانست و گفت: تحقیقات دانشمندان و علمای ایران، پایه و اساس پژوهش های علمی اسلام و مسلمانان است.

در آغاز این دیدار صالحی امیری مشاور رییس جمهور و رییس سازمان، غلامرضا عزیزی رئیس پژوهشکده اسناد، فریبرز خسروی معاون پژوهش و برنامه ریزی، غلامرضا امیرخانی معاون کتابخانه ملی، نصیری مدیر کل حراست سازمان اسناد و کتابخانه به ارائه گزارشی از برنامه ها و فعالیت های سازمان در جهت فعالیت بیشتر، دیجیتالی کردن اسناد، جمع آوری نسخه های خطی و تأمین بودجه برای فرستادن کتاب های ایرانی به سراسر جهان و همچنین برگزاری یک جایزه بین المللی با نام یکی از مشاهیر و بزرگان فرهنگ و ادب کشور پرداختند.
برچسب ها: هاشمی صراط