وی با بیان اینکه «موثرترین عامل ارتقای توان رزمی ارتش، علم است»، اظهار کرد: تربیت نیروی انسانی و استفاده از تجهیزات روز دنیا به علم و دانش نیاز دارد. امروز تربیت، فرماندهی، کنترل و نظارت جنبه علمی دارد. ما در نظام جمهوری اسلامی ایران باید فرماندهی را با نگاه علمی و منطبق با قوانین اسلامی پیش ببریم؛ زیرا امروز سلاحها، مهمات و جمعآوری اطلاعات هوشمند شده و رباتها وارد عرصه شدهاند؛ بنابراین نمیتوانیم با تجهیزات قدیمی وار دعمل شویم.
وی تأکید کرد: باید در راستای تجهیزات پیشرفته عمل کنیم که این تجهیزات نیز به علم و دانش نیاز دارد پس باید در دورههای آموزشی تجدیدنظر کرده و آنها را به روز کنیم. البته در این زمینه اقدامات خوبی هم شده و باید این مسیر ادامه یابد. امروز در زمینه هوشمندسازی تجهیزات و آموزش نیروها پیشرفتهای خوبی داشتهایم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک روز معلم، روز پدر و روز کارگر و خلیج فارس، گفت: زمانی که ترکان عثمانی به شرق مدیترانه تسلط پیدا کردند راه عبور و مرور اروپا را به آسیای جنوب شرقی قطع کردند؛ بنابراین اروپاییها به دنبال راه جایگزین بودند. در آن مقطع اسپانیا به سمت آمریکا و پرتغال به سمت هند آمد. پرتغالیها قاره آفریقا را دور زدند و کشورهای مسیر را مستعمره خود کردند. سپس در اقیانوس هند آنها دو گروه شدند؛ یک گروه به سمت اندونزی رفته و گروهی دیگر به چابهار و خلیج فارس آمدند.
وی با بیان اینکه «پرتغالیها 117 سال جزایر ایرانی را به اشغال خود درآورده بودند»، خاطرنشان کرد: در زمان شاهعباس صفوی ارتش ایران به فرماندهی امامقلیخان موفق شد پرتغالیها را از منطقه اخراج کند. اما متأسفانه انگلیسیها تا سال 1975 جایگزین پرتغالیها شدند و پس از آن هم آمریکاییها در کشورهای حاشیه خلیج فارس مستقر شدند.