جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۸

بیش از ۱۰۰۰نفر به شیگلوز مبتلا شدند

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: بیماری اسهالی شیگلوز در دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تاکنون بیش از هزار نفر را مبتلا کرده است اما تاکنون مورد تأییدشده فوتی نداشته‌ایم.
کد خبر : ۲۳۹۳۸۴
صراط: معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: بیماری اسهالی شیگلوز در دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تاکنون بیش از هزار نفر را مبتلا کرده است اما تاکنون مورد تأییدشده فوتی نداشته‌ایم.
 
محمود نبوی افزود:‌ اپیدمی و طغیان بیماری واگیر شیگلوز که نوعی اسهال خونی است هر ساله به علت آبیاری مزارع سبزی و صیفی جات در کشور رخ می‌دهد و مسئله جدیدی نیست.
 
وی ادامه داد: بررسی‌ها ما نشان می‌دهد که در استانهای درگیر با این بیماری مسئله آب آلوده نداریم و تنها مسئله آبیاری برخی مزارع سبزی و صیفی با فاضلاب است، ضمن اینکه افراد مبتلا در صورتی که دستهای خود را مرتب نشورند می‌توانند این بیماری را به دیگران منتقل کنند.
 
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت:‌ هنوز آمار دقیقی از تعداد مبتلایان نداریم اما برآورد ما این است که تعداد مبتلایان در دو استان اصفهان و چهار محال و بختیاری بیش از هزار نفر است.
 
وی افزود: این بیماری در صورتی که دیر تشخیص داده شده و درمان دیر شروع شود در افرادی که ضعف ایمنی بدن دارد، می‌تواند مرگ آور هم باشد اما تاکنون گزارشی از مرگ ناشی از این بیماری که تأیید شده باشد، نداشته ایم و نمی توانیم شایعاتی که در شبکه های اجتماعی و پیامک ها در این مورد هست را تأیید کنیم.
 
محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز دیروز در این مورد به خبرنگار فارس گفت: بیماری شیگلوز یک بیماری واگیر و یک نوع اسهال خونی است که معمولاً از طریق مصرف مواد غذایی آلوده بروز می‌کند و منجر به طغیان این بیماری در یک محدوده جغرافیایی می شود.
 
وی ادامه داد: از مدتی پیش این بیماری در دو استان اصفهان و چهار محال و بختیاری و به خصوص شهرهای اطراف اصفهان مانند خمینی شهر، شاهین شهر، شهررضا، سمیرم و نیز شهرهای شهرکرد و بروجرد طغیان کرده است.
 
وی گفت: عامل این بیماری باکتری شیگلاست و منبعی که برای این بیماری در این شهرها شناسایی شده، سبزی هایی بوده است که با فاضلاب آبیاری شده است، در واقع خود سبزیها مشکلی ندارند و اگر مراحل پنجگانه پاکسازی، شست و شو و ضدعفونی سبزی ها به درستی انجام شود، سبزیها مشکلی ندارند.
 
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به پرسش فارس درباره تعداد مبتلایان و میزان فوتی این بیماری توضیح داد:‌ هنوز آمار دقیقی از تعداد مبتلایان نداریم ولی قطعاً هیچ موردی از مرگ و میر ناشی از این بیماری نداشته‌ایم،‌همه این بیماران به موقع درمان شده‌اند و هیچ عارضه ای بر جا نمانده است.
 
گویا اضافه کرد: بیماری شیگلوز در صورتی که به موقع تشخیص و درمان شود، معمولاً بعد از 2 یا 3 روز درمان می‌شود اما اگر دیر تشخیص داده شود به خصوص برای کودکان و سالمندان خطرناک می‌شود.
 
وی ادامه داد: منابع آبیاری سبزی با فاضلاب در مناطقی بوده که موارد بیماری شناسایی شده است، این منابع آلودگی اکنون کنترل شده‌اند و موارد بیماری که از این به بعد دیده می‌شود موارد انتقال از انسان به انسان و به علت رعایت نکردن بهداشت فردی و از طریق دست آلوده و مدفوع است.
 
وی گفت:‌ توصیه اکید وزارت بهداشت به مردم این است که نه تنها در شهرهایی که موارد بیماری دیده شده بلکه در تمام شهرها هنگام مصرف سبزی مراحل 5 گانه پاکسازی، شست و شو و ضد عفونی کردن را انجام دهند و حتماً بهداشت فردی به خصوص شستن دستها با آب و صابون هنگام اجابت مزاج انجام دهند.
منبع: فارس
برچسب ها: شیگلوز مبتلا