پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۴:۰۷
بسیج ملی برای کاهش مصرف نمک، روغن و قند در 94؛

هرم غذایی ایران تدوین شد

رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از عزم این وزارتخانه جهت کاهش مصرف نمک، روغن و قند در جامعه خبر داد و برنامه‌های تدوین شده در این راستا را تشریح کرد.
کد خبر : ۲۳۸۹۷۸
صراط: دکتر زهرا عبداللهی همزمان با هفته سلامت با اشاره به شعار امسال هفته سلامت با عنوان "ایمنی غذا از مزرعه تا سفره"، گفت: سازمان بهداشت جهانی جهت داشتن برنامه غذایی سالم سه توصیه پنج ‌گانه را مطرح می‌کند که برنامه‌های ما نیز در راستای این توصیه‌هاست.

وی به یکی از توصیه‌های WHO با عنوان "رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه" اشاره و اظهار کرد: این موضوع به معنی پیروی از هرم غذایی و استفاده از پنج گروه غذایی اصلی‌ است که در این راستا رهنمودهای غذای ایرانی و هرم غذایی ایران را در دفتر بهبود تغذیه تدوین کردیم که پنج گروه غذایی اصلی شامل نان و غلات، شیر و لبنیات،‌ سبزی‌ها، میوه‌ها و گوشت و جاگزین‌های آنهاست.

عبداللهی با بیان اینکه در این رهنمون‌ها پیام‌های کلیدی کاهش مصرف قند، نمک و چربی برای داشتن رژیم غذایی سالم توصیه شده، گفت: مصرف این مواد در رژیم غذایی جامعه ما بیش از مقدار توصیه شده در حالیکه مصرف شیر و لبنیات کمتر از میزان توصیه شده، است و به همین علت بیماری‌های غیرواگیر مرتبط با تغذیه که یکی از فاکتورهای خطر آن سبک و الگوی غذایی‌ست در کشور شیوع دارد.

اصلاح الگوی مصرف غذایی در دستور کار وزارت بهداشت

وی با اشاره به شیوع اضافه وزن و چاقی در کشور دلیل آن را مصرف زیاد مواد قندی، نمک و روغن‌ها و الگوی مصرف غذایی دانست و افزود: به تبع این موضوع بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون و چربی خون افزایش می‌یابد. به همین جهت یکی از اولویت‌های ما فرهنگسازی برای اصلاح الگوی مصرف غذایی‌ست. بر اساس رهنمودهای غذایی ایران این فرهنگسازی در قالب بسیج‌های ملی آموزش همگانی در سال گذشته برای کاهش مصرف نمک اجرا شد.

بسیج ملی کاهش روغن و قند در سال 94

رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از ایجاد بسیج ملی جهت کاهش مصرف روغن، چربی، قند و مواد شیرینی در سال جاری خبر داد و گفت: در کنار فرهنگسازی از آنجایی که برای بهبود غذای مصرفی مردم لازم است که محصولات غذایی بازار نیز به لحاظ میزان چربی،‌ قند و نمک سالم باشند، کار با صنایع غذایی را در زمینه بازنگری استانداردهای میزان قند، نمک و چربی در محصولات غذایی را در دست اجرا داریم.

عزم جدی برای کاهش مصرف روغن، نمک و قند

عبداللهی حاصل همکاری میان وزارت بهداشت، صنایع غذایی، سازمان ملی استاندارد، سازمان غذا ودارو و انجمن صنایع غذایی در سال گذشته را بازنگری استاندارد میزان نمک در برخی از محصولات غذایی و کاهش میزان نمک در نان عنوان کرد و گفت: این موضوع را لازم‌الاجرا است. در سال گذشته کارگروه تخصصی برای بازنگری استانداردهای میزان نمک در فرآورده‌های غذایی تشکیل شد و امسال نیز کار خود را ادامه می‌دهد تا حتما میزان نمک در همه فرآورده‌های غذایی کاهش یابد. این اقدامات دفتر بهبود تغذیه نیز در راستای یکی دیگر از رفتارهای کلیدی در رژیم غذایی سالم یعنی کاهش مصرف چربی، روغن، نمک و قند است.

فرهنگسازی جهت افزایش مصرف میوه و سبزی

وی افزایش مصرف سبزی و میوه را یکی دیگر از برنامه‌های وزارت بهداشت جهت داشتن رژیم غذایی سالم و مورد تاکید سازمان جهانی بهداشت خواند و گفت: در سبد غذایی فعلی ایرانی در مقایسه با سبد غذایی استاندارد، مصرف میوه و سبزی کم است در حالیکه بر اساس توصیه‌های گفته شده افراد باید حداقل حدود 400 گرم یا پنج واحد در روز سبزی و میوه مصرف کنند زیرا این مواد تامین کننده ریزمغذی‌ها بوده و و حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و فیبر هستند.

عبداللهی در این خصوص افزود: یکی از رفتارهای مهم برای پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر نظیر اضافه وزن، چاقی، چربی خون و بیماری‌های قلبی و عروقی افزایش مصرف سبزی و میوه‌هاست که این موضوع هم در کشور نیاز به فرهنگسازی و کارهای آموزشی دارد.

منبع: ایسنا