پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۱

یک اصلاح طلب: روحانی ما را کنار گذاشته

فیاض زاهد، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در بخشی از مصاحبه خود با شماره روز یکشنبه روزنامه آرمان امروز با اشاره به عزم رئیس جمهور روحانی برای انتخابات آتی مجلس دهم، درباره چیزی به نام «شنیده‌ها» صحبت کرده و گفته است:
کد خبر : ۲۳۸۵۰۸
صراط: فیاض زاهد، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در بخشی از مصاحبه خود با شماره روز یکشنبه روزنامه آرمان امروز با اشاره به عزم رئیس جمهور روحانی برای انتخابات آتی مجلس دهم، درباره چیزی به نام «شنیده‌ها» صحبت کرده و گفته است:

براساس برخی شنیده‌ها آقای روحانی برای اینکه فشارهای کمتری متوجه خود و دولتش شود بخشی از نیروهای خود را به سمت تشکیل یک فراکسیون مستقل شامل ترکیبی از حامیان دولت و حامیان آقای علی لاریجانی شکل داده است. آقای روحانی با این اقدام از این نکته غافل شده که به این شیوه علاوه براینکه تندروی‌های جناح محافظه‌کار از بازی کنار می‌مانند، اصلاح‌طلبان حامی وی هم کنار خواهند ماند.

او افزوده است:

«این فراکسیون تلاش می‌کند افراد متوسط و معتدل و مخالف تفکر تحول‌خواهانه وارد مجلس آینده شوند. در نتیجه مجلس هماهنگ با آقای روحانی اما متفاوت از شعارهای ایشان در 24 خرداد 1392 شکل خواهد گرفت. بنده به عنوان یک اصلاح‌طلب به صراحت اعلام می‌کنم که تا این مقطع کنونی آقای روحانی فراتر از انتظار اصلاح‌طلبان عمل کرده است»!

 تحلیلی بر اظهارات زاهد درخصوص روحانی:

*مزاج اعتراضی حرف‌های فیاض زاهد درباره نگرش‌های انتخاباتی مقامات دولت یازدهم محل تأمل است.

اگرچه به نظر می‌رسد بزرگان اصلاحات ترجیح می‌دهند این حرف‌های درگوشی، توسط چهره‌های اردوگاه اصلاحات و تریبون‌های این جریان مطرح نشوند اما از سوی دیگر، رفتار غیر منطبق تیم دولت با جریان سیاسی خاص نیز بیش از این قابل کتمان نیست.

اینکه رئیس جمهور روحانی قصد دارد فراکسیونی را بدون حضور اصلاح‌طلبان در مجلس نهم شکل دهد و متفاوت از شعارهای سیاسی خود در ایام انتخابات عمل کند! حرفی است که فیّاض زاهد مدعی آن شده اما منهای اینکه این خبر صحّت دارد یا خیر، باید گفت با توجه به مؤلفه‌هایی همچون عدم صراحت دولت در زمینه اصلاح‌طلب بودن یا نبودن، پیگیری نکردن موضوعات مورد اعتراض اصلاح‌طلبان نظیر عدم تلاش برای آزادی فتنه‌گران از حصر و عدم تغییر وزیر کشور و نیز بی‌پاسخ گذاشتن برخی منویات اصلاح‌طلبان در زمینه‌های فرهنگی توسط دولت؛ پیش‌بینی می‌شود که روند اعتراض اصلاح‌طلبان به دولت در روزهای آینده سرعت بیشتری به خود بگیرد.

بدیهیست که در این روند کاری از دست معاریف اصلاح‌طلب که مدعی حمایت تمام و کمال از دولت یازدهم و عاملیّت برای رأی‌آوری آن هستند نیز برنمی‌آید زیرا به نظر می‌رسد اکنون وقت طرح دعاوی برای پس گرفتن « رحم اجاره‌ای»! که زمانی ابراهیم اصغرزاده (فعال اصلاح‌طلب) درباره‌ی آن سخن گفته بود، سر رسیده است.

مطالبات بر زمین مانده اصلاح‌طلبان از دولت بویژه در هنگامه‌ی انتخابات، مسئله‌ای نیست که بدنه جریان خاص قصد و یا حتی توان گذشت از آنرا داشته باشد.

در اشاره به صحبت‌های مهم فیاض زاهد همچنین باید اشاره کرد که بحث انشقاق میان اعتدالیّون و اصلاح‌طلبان و غیر منطبق بودن آنها با هم، پرونده‌ای است که اگرچه عده‌ای تلاش کردند بر روی آن رنگ مات! بپاشند اما عرض این شکاف به حدی هست که غیر قابل استتار باشد و لذا صدای سهم‌طلبان دو طرف ماجرا در روزهای آینده، بیش از این به گوش خواهد رسید.

گفتنیست، انتقادات انتخاباتی فیاض زاهد به رئیس جمهور روحانی در حالی است که همین شخص، سال گذشته در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد پیرامون انتخابات مجلس دهم گفته بود: اگر با فکت‌های واقعی روبه‌رو باشیم و تحلیل جامعی از نهادهای قدرت داشته باشیم تشکیل مجلس اصلاح‌طلب دور از دسترس است...

رفتارهای جریان سیاسی خاص در سال 88 و پس از آن و همچنین امتناع لیدر این جریان از عذرخواهی و تعیین موضع صریح و رسمی نسبت به حوادث آن سال، سبب فرو رفتن جریان مذکور در انسداد و تصلّب مزمن شده است.

اعاظم اصلاح‌طلب تاکنون بارها به این انسداد اشاره کرده و از مقولاتی مثل «عذرخواهی» و «ضرورت حذف بدبینی‌های نظام نسبت به اصلاح‌طلبان» نیز سخن گفته‌اند.

 

منبع: فارس