پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۱

معرفی برترین چهره هنر انقلاب سال ۹۳

مراسم روز هنر انقلاب اسلامی در سالن سوره حوزه هنری انجام شد.
کد خبر : ۲۳۶۹۷۳
صراط: طی مراسمی که در حوزه هنری که با هدف بزرگداشت روز هنر انقلاب و همزمان با سالگرد شهادت شهید سید مرتضی آوینی برگزار شد چهره های برگزیده هنر انقلاب اسلامی در سالی كه گذشت به شرح زیر معرفی شدند:  
 
۱- مرتضی سرهنگی، از بنیانگذاران ادبیات پایداری ایران و ایجاد كننده یك حركت عظیم، الهام بخش و برانگیزاننده انقلاب اسلامی در زمینه مقاومت و انقلاب اسلامی، ادبیاتی كه به تعبیر مقام معظم رهبری كشور را از ادبیات وارداتی بی نیاز كرد به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی معرفی شد و نشان هنر انقلاب اسلامی و ۲۲ سكه بهار آزادی و هزینه یك سفر مطالعاتی را دریافت كرد.  
 
۲- مسعود نجابتی، گرافیست، به خاطر بیشترین تأثیر در خلق آثار گرافیكی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در سال ۹۳ و ایجاد حركت جمعی هنری در دفاع از پیامبر اسلام با ایجاد كمپین «رحما بینهم» و «شاق محمد» در فضای مجازی، نشان هنر انقلاب اسلامی و ۵ سكه بهار آزادی را دریافت كرد.  
 
۳- فاضل نظری، شاعر، از رویش های قابل افتخار در ادبیات انقلاب اسلامی كه در سال های اخیر آثارش مورد استقبال گسترده مخاطبان و خواص قرار گرفته و به خصوص این كه كتاب «ضد» این هنرمند در سال ۹۳ ده بار تجدید چاپ شده بود. نظری در این مراسم نشان هنر انقلاب اسلامی و ۵ سكه بهار ازادی را دریافت كرد.  
 
۴- ابراهیم حاتمی كیا، فیلمساز، به دلیل دارا بودن جایگاه ممتاز در عرصه سینمایی دفاع مقدس و به خاطر  فیلم تحسین شده «چ»، نشان هنر انقلاب اسلامی و ۵ سكه بهار آزادی را دریافت كرد.  
 
۵- نرگس ابیار، نویسنده و فیلمساز، كه خالق بیش از ۳۰ كتاب داستانی عمدتا مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بوده و به خاطر فیلم «شیار ۱۴۳» در سال ۹۳ كه با اقبال عمومی نیز مواجه شد نشان هنر انقلاب اسلامی و ۵ سكه بهار آزادی را دریافت كرد.
 
بر اساس این گزارش در این مراسم که جمعی از هنرمندان و مدیران فرهنگی نهادها و دستگاههای مختلف حضور داشتند محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری گفت: سال گذشته در چنین مجلسی قولی دادم كه امروز چهره برجسته هنر انقلاب اسلامی در سال ۹۳ معرفی شود و این بررسی و معرفی چهره سال بیشتر به این جهت است كه ببینیم طی یك سال برای هنر انقلاب چه كرده ایم و خداوند توفیق داد كه به قولی كه داده ایم عمل كنیم.
 
رئیس حوزه هنری با بیان این كه در ابتدای انتخاب چهره سال هنر انقلاب مسئولان دفاتر حوزه هنری در مركز و استان ها، هنرمندان فعال در عرصه انقلاب را معرفی كردند، عنوان كرد: بیش از ۶۰ نام را در اختیار ما قرار دادند كه این افراد در سال ۹۳ آثار ارزشمندی را در راستای هنر انقلاب اسلامی خلق كرده بودند. از این میان در داوری اولیه تعداد ۴۰ نفر بالا آمدند و از این تعداد نیز در داوری مرحله بعد به یازده نفر رسیدیم و در جلسات بعدی داوری نیز بحث های مفصل تری صورت گرفت و منجر به انتخاب پنج نفر به عنوان نامزد دریافت عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی شد.
 
وی خاطرنشان كرد: معیارهایمان برای داوری مفصل بودند و نخستین شرطی كه برایمان اهمیت داشت این بود كه آثار باید گفتمان انقلاب اسلامی را در عرصه هنر انقلاب اسلامی رعایت كرده باشند. همچنین بر آگاهی بخشی، امیدآفرینی، مردمی بودن، حمایت و دفاع از استقلال مملكت و استكبارستیزی و در حوزه اخلاق نیز به كرامت های اخلاقی تأكید داشتیم. نكته ای كه خیلی اهمیت داشت بحث جریان سازی و پر مخاطب بودن آثار تولید شده توسط هنرمندان بود، البته نكته دیگر هم به چگونگی نگاه و كشف هنرمند از زیبایی ها و مفاهیم انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بر می گشت.
 
مومنی افزود: پنج هنرمند از بخش های مختلف هنری هستند، البته از تمام رشته های هنری نامزدی برای دریافت جایزه نداریم، چرا كه مهم امتیازاتی بود كه اشخاص در رشته های مختلف كسب می كردند. در حوزه سینما ابراهیم حاتمی كیا برای فیلم «چ» انتخاب شدند. ایشان در حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس جایگاه بالا و غیر قابل انكاری دارند و در این فیلم نیز به موضوع حساسی پرداخته بود و ضمن پرداخت خوب به شخصیت های برجسته انقلاب اسلامی، در جنگی كه در كردستان اتفاق می افتد مرز بین مردم و ضد انقلاب را به درستی روشن كرده بودند و جایگاه رهبری انقلاب اسلامی نیز در حل بحران ها به خوبی نشان داده شده بود و این اثر مورد توجه مردم و خواص قرار گرفت.
 
وی همچنین گفت: اثر دیگر «شیار ۱۴۳» نرگس آبیار بود. ایشان شخصیتی هستند كه در ادبیات داستانی خیلی زحمت كشیده اند و در دومین اثر سینمایی شان نیز به موضوعی پرداخته اند كه كمتر به آن توجه شد.
 
در حوزه هنرهای تجسمی نیز مسعود نجابتی انتخاب شد و ایشان آثار تجسمی، پوستر و آرم های زیبایی خلق كردند و در روزگاری كه به ساحت پیامبر اكرم (ص) جسارت شده بود، ایشان با هنرشان دفاع خوبی داشتند.
 
رئیس حوزه هنری با اشاره به نام فاضل نظری در میان نامزدهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی، گفت: كتاب «ضد» فاضل نظری در سال ۹۳، ۱۰ بار تجدید چاپ شد و آثار ایشان نمونه ای از شعر قوام یافته بعد از انقلاب اسلامی است. در روزگای كه تیراژ مجموعه شعر یك هزار است، اشعار شاعران انقلاب اسلامی همچون فاضل نظری مورد استقبال قرار می گیرند.
 
وی اظهار داشت: مرتضی سرهنگی نیز كه از دیگر نامزدهای دریافت عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی است زحمت بسیاری در ادبیات پایداری و مقاومت كشیدند. درباره ایشان در جلسه نكوداشتی كه از سوی همكاران و شاگردانشان برگزار خواهد شد، صحبت های زیادی خواهد شد. اما در حال حاضر باید بگویم نقش مرتضی سرهنگی در تالیف كتاب هایی كه در دفتر ادبیات مقاومت و پایداری حوزه هنری تولید شده است، كمتر از مولفان نبوده است. در سال گذشته در حوزه ادبیات مقاومت و پایداری پنج كتاب مطرح و پر فروش منتشر شد كه در تولید و نگارش هر پنج كتاب ایشان نقش بسزایی داشتند.
 
مومنی همچنین با اشاره به این كه ۱۱۵ نفر از هنرمندان حوزه هنری در سال گذشته در جشنواره های معتبر داخلی و بین المللی موفق به كسب مقام شده اند، گفت: این نعمت بزرگی است و البته در مراسم امروز امكان این نبود كه در خدمت هر ۱۱۵ هنرمند باشیم و به همین دلیل تصمیم گرفته شد كسانی كه در جشنواره های حوزه هنری و جشنواره های بین المللی مقام كسب كرده اند حذف شوند و در نهایت از ۱۸ نفر در این مراسم تقدیر خواهد شد.
 
 
منبع: سینما پرس