پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۰

عراقچی: مشکلات موجود کاملا جدی است

«مذاکرات دومین روز خود را به شکل جدی دنبال می کند. هنوز نمی توان پیش بینی کرد که آیا در پایان این دور یا این هفته می توان به فهم مشترکی در خصوص راه حل ها رسید یا خیر.»
کد خبر : ۲۳۴۷۶۷
صراط: عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران اعلام کرد در صورتی که خواسته های جمهوری اسلامی در مذاکرات برآورده نشود هرچقدر هم که طرفین به دستیابی به یک توافقنامه نزدیک باشند، ایران از تصویب آن خودداری خواهد کرد.

سید عباس عراقچی در گفت وگو با شبکه تلویزیونی ان.اچ.کی ژاپن اعلام کرد: دستیابی به یک توافق جامع امکان پذیر است به شرط آنکه به همه خواسته های ایران توجه شود.

ان.اچ.کی افزود: معاون وزیر خارجه ایران می گوید که در مذاکرات با کشورهای 1 +5، توافقی حاصل شده است که به ایران اجازه ادامه استفاده از تاسیسات هسته ای فوردو را می دهد، موضوعی که پیشتر با مخالفت کشورهای غربی مواجه بود و آنان خواستار تعطیلی این مرکز بودند.

تلویزیون ژاپن همچنین به نقل از عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران اعلام کرد که در صورت رسیدن به یک راه حل مشترک در خصوص موضوعات مورد بحث، نتیجه آن طی بیانیه ای به اطلاع جامعه ی بین الملل خواهد رسید.

وی خاطرنشان کرد که طرفین در تلاش برای دستیابی به چارچوب توافقنامه ای قبل از مهلت تعیین شده سی و یکم مارس - 11 فروردین- در سوئیس هستند و مذاکرات نیز به همین خاطر از سر گرفته شده است.

عراقچی همچنین گفت که که مشکلات موجود کاملا جدی است و طرفین درصدد پیدا کردن راه حلی برای کم کردن آن هستند.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده کشورمان روز گذشته - جمعه - نیز در اظهار نظری در لوزان سوئیس در رابطه با روند مذاکرات هسته ای میان ایران و 1+5 گفت که «مذاکرات دومین روز خود را به شکل جدی دنبال می کند. هنوز نمی توان پیش بینی کرد که آیا در پایان این دور یا این هفته می توان به فهم مشترکی در خصوص راه حل ها رسید یا خیر.»

ایران و آمریکا از صبح روز پنجشنبه (6 فروردین) مذاکرات موسوم به لوزان 2 را با نشست ظریف - کری وزیران خارجه دو کشور به همراه رییس سازمان انرژی اتمی و وزیر انرژی آمریکا آغاز کردند.

گفت وگوهای دو طرف صبح امروز - شنبه - نیز برای یافتن راه حل مسائل باقی مانده از سر گرفته شد.

این جلسه نیز همچون گذشته با حضور علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ایران، ارنست مونیز وزیر انرژی امریکا، سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران، وندی شرمن معاون وزیر خارجه امریکا و هلگا اشمید معاون هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا تشکیل شد.

کشورهای آمریکا، چین، انگلیس، فرانسه و روسیه در اواسط سال 2013 مذاکره درباره برنامه صلح آمیز هسته ای ایران را آغاز کردند و در نوامبر (آبان/آذر) همان سال به توافقی موقت دست یافتند.

31 مارس مصادف با 11 فروردین ماه 1394 به عنوان ضرب الاجل توافق بر سر چارچوب کلی توافق هسته ای با جمهوری اسلامی ایران تعیین شده است.
منبع: تسنیم