در ادامه این گزارش میخوانید: در چند روز اخیر بازار ارز مجددا شاهد کاهش نرخ ارز بوده است. حتی در چند روز گذشته نرخ دلار تا مرز 3160 تومان هم رسید.
به اعتقاد برخی صادرکنندگان کاهش نرخ دلار در این چند روز ممکن است باعث کاهش حجم صادرات در فروردین و اردیبهشت ماه شود. در مورد واردات هم هرچند برخلاف تصور عمومی که کاهش نرخ دلار باعث افزایش واردات میشود اما واردکنندگان نیز اذعان میکنند که به دنبال ثبات در نرخ ارز هستند.
در همین زمینه اسدالله عسگراولادی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران درباره تاثیر کاهش نرخ ارز بر صادرات غیرنفتی بیان اینکه اگر روند کاهشی نرخ ارز ادامه پیدا کند صادرات تاثیر زیادی از آن میگیرد، اظهار کرد: صادرکنندگان برای صادرات خود دامنه نوسان نرخ ارز را بین ۳۲۰۰ تا ۳۴۰۰ تومان در نظر گرفتهاند اما اگر نرخ ارز از ۳۳۰۰ تومان پایینتر بیاید صادرکنندگان ضرر میکنند.
وی ادامه داد: اگر روند کاهشی نرخ ارز ادامه پیدا کند صادرکنندگان صادرات خود در فروردین ماه را متوقف میکنند، چون با این نرخ دلار صادرات مرقون به صرفه نیست.
عسگراولادی با بیان اینکه بخشهای دولتی با هر قیمتی کار صادرات را انجام میدهند و نرخ دلار برای آنها مهم نیست، گفت: اما وضع برای بخش خصوصی متفاوت است. برای صادرکنندگان کاهش نرخ ارز به زیر 3300 تومان به ضرر آنها خواهد بود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر اینکه صادرات اسفند
ماه تمام شده و این نرخ تاثیر چندانی بر روند صادرات اسفند ماه نمیگذارد،
بیان کرد: اما این روند بر صادرات فروردین و اردیبهشت ماه تاثیرگذار است.
امروز نرخ ارز ۳۲۵۰ بود که اگر تا ۳۳۰۰ تومان افزایش یابد به نفع صادرات
است اما با دلار ۳۱۶۰ تومان یا دلار ۳۲۵۰ تومان صادرات متوقف میشود.
منبع: اقتصاد نیوز