پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۲
در جمع مسئولان و دانشجویان دانشگاه آزاد پردیس

هاشمی‌ منتقدان را با سناتورها همزبان دانست

هاشمی‌رفسنجانی که پیش از این منتقدان را به نتانیاهو تشبیه کرده بود، این بار این منتقدان مذاکرات هسته‌ای را با سناتورهای آمریکایی همزبان دانست.
کد خبر : ۲۳۳۱۷۴
صراط: آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز در دیدار جمعی از مسئولان و دانشجویان رشته حقوق دانشگاه آزاد واحد پردیس، با تبریک پیشاپیش سال نو، به فضای سال‌های اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: عده‌ای تحت تأثیر ادبیات مارکسیست‌ها می‌خواستند همه چیز را دولتی کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان مباحث بعضی از جلسات شورای انقلاب در آن شرایط، اظهار داشت: وقتی بعد از حادثه ترور و بهبودی جسمی به شورای انقلاب برگشتم، دیدم بسیاری از مراکز و نهادها، حتی چند مدرسه غیردولتی زمان پهلوی را دولتی کرده‌اند.

هاشمی‌رفسنجانی با تشریح اوضاع کشور مخصوصاً در بعُد آموزش عالی، گفت: در سراسر کشور حدود 150 هزار دانشجو داشتیم که دانشگاه‌ها هم در چند شهر مهم بودند.

وی با یادآوری صف طولانی کنکور و سرخوردگی جوانان و ناامیدی خانواده‌ها، به جلسه خویش با امام راحل اشاره کرد و گفت: وقتی شرایط را توضیح دادم، خیلی زود پذیرفتند و تأکید کردند که برای شکستن طلسم دولتی کردن، کمک مادی و حمایت معنوی می‌کنند و همان یک میلیون تومان و دو سه بار حمایت بیانی در سخنرانی‌ها، چنان با برکت بود که هنوز آثار آن را می‌بینیم و حس می‌کنیم.

هاشمی‌رفسنجانی با تأکید بر مشکلات جامعه، خانواده‌ها و جوانان برای ادامه تحصیل به خارج از کشور، خاطرنشان کرد: علاوه بر ارز کلانی که از کشور خارج می‌شد، خانواده‌ها نسبت به کیفیت تحصیل و آینده فرهنگی و اخلاقی فرزندان خویش نیز نگران بودند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: دانشگاه آزاد اسلامی کار را با استفاده از فضاهای خالی مساجد، حسینیه‌ها، مدارس و تدریس مدیران با سوادی که ظرفیت علمی داشتند، شروع کرد و امروز می‌بینید که علاوه بر گستردگی در کشور، وارد مقاطع عالی و تحقیق و پژوهش شده است.

وی با ابراز تأسف از فترت دو ساله دانشگاه آزاد و برگشت آن به مسیر حقیقی، گفت: با صراحت اساسنامه، هیچ‌کس در دانشگاه مالکیت ندارد و هرکس به خاطر مسئولیت‌ها، حقوق می‌گیرد و بعضی‌ها حتی حقوق هم نمی‌گیرند.

رئیس هیئت‌مؤسس و هیئت‌امنای دانشگاه آزاد با اشاره به برنامه این دانشگاه، گفت: تحقیق و پژوهش چنان ظرفیتی در کشور دارد که اگر دانشجویان و استادان وارد شوند، می‌توانند برای بسیاری از مشکلات آتی کشور از جمله کم آبی و خشک شدن تدریجی دریاچه‌ها و تالاب‌ها کار کنند.

هاشمی‌رفسنجانی گستردگی دانشگاه آزاد در سراسر کشور و گسترش مقاطع عالی را در جهت کمک به مردم و کم کردن رفت و آمدها و دوری فرزندان، مخصوصاً دختران خانواده‌ها دانست و گفت: در دوره اخیر بیش از 200 نماینده مجلس از این اقدام دانشگاه آزاد اسلامی تقدیر و تشکر کردند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به برنامه‌های هیئت‌مؤسس و هیئت‌امنا برای ایجاد واحد در کشورهای متعدد، گفت: در سفر زمان ریاست‌جمهوری‌ام به آفریقا، تقریباً در تمام کشورهای میزبان درخواست داشتند که به آنان در جهت مبارزه با بی‌سوادی کمک کنیم.

وی تأسیس شرکت‌های دانش محور را برنامه دیگر دانشگاه آزاد خواند و گفت: هدف اصلی به تجارت و صنعت رساندن طرح‌های دانشجویان و استادان است که مرحله آزمایشی را گذراندند و آماده کاربرد در تولید هستند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تشویق شدن مبتکران و مخترعان، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی کشور را از ابتدایی‌ترین دستاوردهای تجاری سازی طرح‌های دانشگاهی دانست و گفت: باید از این ظرفیت بسیار مهم برای تقویت طرح‌های دانش‌بنیان استفاده کنیم که بزرگ‌ترین راه تقویت علم و دانش در کشور است.

رئیس هیئت مؤسس و هیئت‌امنای دانشگاه آزاد طرح تجمیع واحدهای گسترده را در جهت تقویت پردیس‌های دانشگاهی توصیف کرد و گفت: نباید از مزاحمت‌ها ترسید، چون کارهای بزرگ، همیشه مخالف داشته و دارند.

هاشمی‌رفسنجانی در بخش دیگر از سخنان خویش که پاسخ به سؤالات دانشجویان بود، کرسی آزاداندیشی را مطالبه رهبری از دانشگاهیان دانست و گفت: متأسفانه این کار جدّی گرفته نشده و به کارهای سطحی در حد برگزاری چند همایش بسنده شده است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری سؤالی که چند سال پیش مجله حوزه در خصوص آزاداندیشی از ایشان پرسید و منتج به نوشتن مجموعه‌ای تحت عنوان «روشنفکری دینی و آزاداندیشی اسلامی» شد، افزود: حکومت‌های اسلامی با دانشگاه جندی شاپور که مأوای بهترین دانشمندان دنیا بود پس از یک دوره ترجمه به تحقیق و پژوهش پرداخته شد.

وی با بیان نمونه‌هایی از آثار بسیار مهم ایرانی و اسلامی که سال‌ها منبع و مأخذ مراکز علمی و دانشگاهی غرب بود، گفت: حاصل آن، گسترش تمدن بزرگ اسلامی است که مادر همه تمدن‌های بشری پس از خود شده است.

وی فرهنگ اصیل مکتب اسلام و مذهب تشیع و تمدن با سابقه ایران باستان را دو ظرفیت بسیار مهم برای تعمیم آزاداندیشی در همه مباحث و موضوعات دانست و گفت: براساس تأکیدات اسلام و خواسته‌های رهبری، دانشگاه آزاد اسلامی درصدد ایجاد واحد درسی با عنوان آزاداندیشی دینی است که مطمئناً با نظرات دانشجویان و استادان روز به روز تکمیل‌تر می‌شود.

هاشمی‌رفسنجانی درباره آزادی بیان که از سؤالات دانشجویان بود، گفت: آزادی بیان، نتیجه آزادی اندیشه است که کسی نمی‌تواند مانع اجرای این دستور رهبری در دانشگاه‌ها شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برخورد با علی مطهری در شیراز را حادثه‌ای ننگین و کاملاً  برخلاف مصالح دانست و گفت: متأسفانه کسانی دست به چنین اقدامی زده‌اند که ادعاهای دینی و انقلابی دارند.

وی با اشاره به شخصیت حقیقی و حقوقی آقای مطهری، گفت: ایشان به عنوان یک شهروند و نماینده مجلس حق اظهارنظر دارد و اصلاً زیبنده نظام اسلامی نیست که با فرزند شهید مطهری چنین برخوردی شود.

هاشمی‌رفسنجانی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص بازنگری قانون اساسی، با اشاره به روند تدوین قانون اساسی اول و اجرای آن در کشور، گفت: پس از 10 سال، امام(ره) تشخیص دادند که باید قانون اساسی بازنگری شود و این در قانون اساسی پیش‌بینی شده که از اختیارات رهبری است.

وی با تأکید بر اصول مترقی قانون اساسی، گفت: اگر این اصول درست و براساس قانون عمل شوند، بسیاری از مسایل مردم و جوانان حل می‌شود.

هاشمی‌رفسنجانی در پاسخ به سؤالی درباره نظارت بر دستگاه‌های تحت نظر رهبری، گفت: اصل این موضوع به عنوان قانون در آیین‌نامه مجلس خبرگان موجود است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤالی که «چرا دانشجویان می‌ترسند؟» گفت: ترس اگر مثبت باشد، سازنده است. آن‌گونه که انسان پس از آفرینش در خوف و رجا به سوی کمال می‌رود.

وی« ليْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَى» را یک اصل قرآنی دانست و گفت: اصلاح جامعه یک کار بسیار مهم و تدریجی است و نباید ناامید شد.

رئیس هیئت مؤسس و هیئت‌امنای دانشگاه آزاد در پاسخ به سؤالی که «برای کم کردن بروکراسی اداری در دانشگاه آزاد چه برنامه‌ای دارید؟» گفت: در برنامه‌های ماست که با کم کردن کاغذ بازی‌ها، کارهای دانشجویان و استادان را تسهیل نماییم.

وی در خصوص همزبانی دلواپسان با سناتورهای آمریکایی، پاسخ داد: مطمئناً این همزبانی قراردادی نیست، ولی نگاه مشترک آنها در دوری از مذاکره و دامن زدن به جنگ‌های لفظی، آنان را در یک مسیر قرار داده است.

وی نفوذ لابی صهیونیست‌ها در مجلس‌ آمریکا را بسیار قوی و پر نفوذ خواند و گفت: غرب می‌خواست با تمرکز صهیونیست در خاورمیانه از شرّ آنها دور شود، اما می‌بینید که چگونه این شر دامن آنها را حتی در کنگره‌ها گرفته است.

در آغاز این دیدار خانم حبیب رئیس واحد پردیس گزارشی از برنامه‌ها و فعالیت‌های واحد ارائه کرد و سپس آقایان نصراللهی، وحید استدی و علی جعفری و خانم قجاوند ضمن بیان دیدگاه‌های خویش، به طرح سؤالات خویش پرداختند و از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی خواستند که پاسخ دهند.

منبع: تسنیم