پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۴

صفارهرندی: انتخاب بازرگان بر اساس ضرورت بود

صفارهرندی با اشاره به اینکه آقای بازرگان از اواخر دهه 20 و 30 هم سابقه حضور در شرکت نفت و هم سابقه کارهای سیاسی را داشت، گفت: وی همچنین در دولت مصدق جزئی از نیروی ملی مذهبی بود و در آن شرایط انتخاب ایشان بر اساس ضرورت بود، ولی خیلی زود مشخص شد این گروه نمی‌توانند سکان انقلاب اسلامی را بر عهده بگیرد.
کد خبر : ۲۲۵۷۴۹
صراط: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: استکبار جهانی از تعداد سانتریفیوژهای ایرانی در هراس نیست بلکه از توان اقتصادی و علمی ایران در هراس است، چون می‌داند ایران جزیره ثبات منطقه است.

محمدحسین صفارهرندی ظهر امروز در چهارمین اجلاس مجمع بسیج شهرستان گلپایگان به تبیین نقش انقلاب اسلامی در تقویت روحیه استکبارستیزی و نقش بی‌بدیل رهبری در جامعه اسلامی پرداخت و اظهار کرد: آسیب‌شناسی برای دوام و بقای هر نهضت و جریان سیاسی، اجتماعی لازم است و باید هرازگاهی فعالان آن عرصه به بررسی مسیر طی شده بپردازند و بررسی کنند که آیا اقدامات انجام‌ شده با برنامه بوده و یا خطاها سهوی و از روی جهل صورت گرفته و اینکه چرا کسانی در دوره‌ای جلودار بودند و چرا امروز نیستند.
 
وی با بیان اینکه اگر اطلاعات درستی از روند کار داشته باشیم راه آینده را با خسارت کمتری طی خواهیم کرد، تصریح کرد: در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ارزیابی و شناسایی از روند و چگونگی پیدایش انقلاب ضروری است.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: انقلاب اسلامی با تأسی از آموزه‌های دینی و دوران پیامبر (ص) و امام علی (ع) و امام حسن مجتبی (ع) پایه‌گذاری شد.
 
صفارهرندی با اشاره به اینکه از 200 سال گذشته تا امروز فقط انقلاب کبیر فرانسه مدل قابل تأسی برای سایر انقلاب‌های دنیا بوده است، افزود: قوانینی که در انقلاب کبیر فرانسه وضع شد ریشه در اومانیسم و انسان‌گرایی داشت و این‌گونه وانمود می‌شد که به‌جای حاکمیت خدا، انسان مالک و هستی همه دنیا است و فقط انسان است که بر سرنوشت خودش مسلط است.  
 
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی مؤسس نظام مبتنی بر شریعت بود و چون نسخه دیگری نداشت و دستش از تجربه خالی بود، به طور مسلم با مشکلات و افت‌وخیزهای زیادی مواجه بود و آن‌هایی که نسخه‌های بالادستی داشتند را دچار تردید کرد و منجر به تکرار تجربیات غلط و رسیدن به تجربه‌های درست شد.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی دیگر از آسیب‌های انقلاب اسلامی را نشأت‌ گرفته از فقدان افراد ورزیده و کارآمد برای تحقق خواسته‌های انقلاب عنوان کرد و افزود: در دوره‌ای کسانی جلودار انقلاب شدند که سابقه حضور در کارهای اداری و حکومتی رژیم گذشته داشتند و زمانی که دولت موقت شکل گرفت به پیشنهاد شورای انقلاب انتخاب شدند.
 
صفارهرندی با اشاره به اینکه آقای بازرگان از اواخر دهه 20 و 30 هم سابقه حضور در شرکت نفت و هم سابقه کارهای سیاسی را داشت، گفت: وی همچنین در دولت مصدق جزئی از نیروی ملی مذهبی بود و در آن شرایط انتخاب ایشان بر اساس ضرورت بود، ولی خیلی زود مشخص شد این گروه نمی‌توانند سکان انقلاب اسلامی را بر عهده بگیرد.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: بعد از مدتی افرادی به روی کار آمدند که نگاه رساله‌ای داشتند و عقایدشان بر اساس مراجع تقلید شکل‌ گرفته بود و این گروه که متخصص و متعهد بودند شامل شهیدان رجایی، کلانتری، عباس‌پور و دیگران می‌شد.
 
صفارهرندی با بیان اینکه هنوز انقلاب اسلامی ما از فقدان نیروهای کارآمد تراز انقلاب آسیب می‌بیند، تصریح کرد: امروز هم شایسته‌ترین‌ها بر کرسی مسئولیت ننشسته‌اند و گاهی هم در انتخاب افراد در دولت و مجلس دقت کافی صورت نمی‌گیرد و هنوز نمی‌دانیم کسانی که مقدرات ما به دستشان طراحی می‌شود با طایفه و فامیل بازی زمام امور را در دست گرفته‌اند.
 
وی تأکید کرد: گاهی فکر می‌کنیم این شخص گشاینده درهای بسته است ولی در میانه راه می‌بینیم که او اهل این کار نیست.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین یکی دیگر از آسیب‌های نظام را ریزش آدم‌ها در مسیر راه بیان کرد و افزود: گاهی هم افراد شایسته را انتخاب کرده‌ایم، اما در میانه راه آن افراد دچار لغزش شده‌اند و راه را به بیراهه بردند.
 
صفارهرندی ادامه داد: برخی از افراد با استفاده از قدرت، صاحبان سرمایه در انتخابات شورای شهر و یا مجلس شرکت می‌کنند و چون برای تصاحب کرسی‌های قدرت کیسه دوخته‌اند فکر می‌کنند، اگر به این جایگاه برسند چند برابر آن را به دست می‌آورند و پس‌ از آنکه به قدرت رسیدند مجبور هستند همان صاحبان سرمایه را بر سرکار بگذارند و این اتفاقات برای حکومت اسلامی آفت است.
 
وی دلیل خراب شدن انسان را توَهم عنوان کرد و گفت: برخی دیگر از افراد وقتی به قدرت می‌رسند عده‌ای دیگر با تملق و چاپلوسی سعی در بزرگ نشان دادن وی دارد و این امر نیز شخص را دچار توهم می‌کند.   
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: برخی از آقایان در حوزه دین زحمت‌ کشیده‌اند و چهره خدمتگزار مکتب امام صادق شده‌اند، گاهی وقت‌ها ما آدم‌ها را بیش‌ از حد گنده می‌کنیم و ظرفیت این‌ همه بزرگی را ندارند، این افراد دارای سعه‌ صدر نیستند و وقتی به قدرت می‌رسند طغیانگر و سرکش می‌شوند.
 
صفارهرندی بابیان اینکه باید در تعریف‌ها و تمجیدها احتیاط کنیم، افزود: آقای رحیمی که این روزها دوره بخت‌برگشتگی‌اش است، زمانی که معاون رئیس‌جمهور بود نسبت به رئیس‌جمهور صحبتی کرد که همه را به شگفتی وا‌داشت.
 
وی با اشاره به اینکه آقای احمدی‌نژاد را 38 سال است که می‌شناسد، بیان کرد: ایشان فردی حزب‌اللهی، مجاهد، فعال، کوشا و دلسوز انقلاب بود و دیدگاهم نیز از ایشان برنمی‌گردد، ولی ایشان از یکجا مسیرشان را تغییر دادند و فاصله گرفتند.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در دوران انقلاب کسانی بودند که چون دیدند فرزندشان فاسد شده خودشان فرزندشان را تحویل قانون دادند و کسانی را هم داشتیم که با اینکه فرزندشان راه اشتباه را در پیش گرفتند اظهار بی‌طرفی کردند و یا از دور او را حمایت کردند.
 
صفارهرندی یادآور شد: آیت‌الله خزعلی حافظ قرآن و نهج‌البلاغه بود و زمانی که دید فرزندش راه را به‌ اشتباه رفته است به همگان اعلام کرد و گفت: «این فرزند نااهل است و من از او برائت می‌جویم».
 
وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه باید از امام درس بگیریم، افزود: ایشان وقتی دیدند نوه‌اش اسیر جریانات منافقین شده است فرمود: «او را دستگیر کنید، اگر مقاومت کرد او را با تیر بزنید» و یا اینکه حضرت آقا فرمودند: «فرزندان من نباید در کارهای اقتصادی وارد شوند».
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نداشتن تقوای جمعی را یکی دیگر از آفت‌های نظام برشمرد و گفت: ممکن است برخی افراد مال و اموالی در این سال‌ها اضافه نکرده باشند، ولی خیلی شاخ و برگ پیدا کرده‌اند.
 
*آسیب‌شناسی انقلاب عاملی برای بقای انقلاب است
 
صفارهرندی بیان کرد: ما آماده شنیدن نقد هستیم ولی نقدی که منصفانه و دور از غرض‌ورزی باشد، ولی متأسفانه همیشه مرز این دو رعایت نمی‌شود.
 
وی بابیان اینکه تخریب در ذهن مردم بایگانی می‌شود، افزود: در زمان خودش مردم جواب این تخریب را می‌دهند.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: با تمام نقاط قوت و ضعف و کمبودها و کاستی‌ها نهال انقلابی که امام راحل در سال 56 غرس کرد تاکنون به درختی تنومند تبدیل‌ شده و سایه گسترده آن کشورهای همسایه را نیز دربر گرفته است.
 
صفارهرندی همچنین به انقلاب یمن پرداخت و بیان کرد: کشور یمن با الگوگیری از انقلاب اسلامی ایران امروز به بار نشسته است.
 
وی ادامه داد: امروز متخصصین کشور ما با پرتاب موشک به فضا و دست‌یابی به فنّاوری‌های نوین علمی و ساخت نیروگاه‌های برق موفق شده‌اند رتبه هفتم دنیا را در رشته نانوتکنولوژی از آن خود کنند.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: استکبار جهانی از تعداد سانتریفیوژهای ایرانی در هراس نیست بلکه از توان اقتصادی و علمی ایران در هراس است، چون می‌داند ایران جزیره ثبات منطقه است.

منبع: فارس