تصویری که روند سوزاندن «معاذ الکساسبه» خلبان اردنی را نشان میدهد پایگاه اینترنتی موسسه فرقان وابسته به سازمان داعش پخش کرد و مدت آن ۲۵ دقیقه است. این فیلم با استفاده از فناوریهای پیشرفته تهیه شده و از جلوههای ویژهای برخوردار است.
در فیلمی که سوزاندن خلبان اردنی را نشان میدهد حرفهایگری بالایی را در زمینههای تهیه سناریو، تصویربرداری، تدوین و جلوههای ویژه میبینیم. این فیلم با نمایشی آغاز میشود که نظام اردن را به خیانت و مزدوری متهم میکند. داعش در این بخش عبدالله دوم پادشاه اردن را مسئول اعزام خلبانان اردنی برای حمله به مواضع این سازمان متهم میکند.
این سازمان تروریستی تلاش میکند با این فیلم افکار عمومی را قانع کند که داعش سازمانی است که با دشمنان اسلام میجنگد و دیگران با دشمن همکاری میکنند. پس از آن فیلم به بخش دیگری از سناریو منتقل میشود و اعترافات خلبان اسیر اردنی را پخش میکند.
در چهره اسیر اردنی آثار شکنجه دیده میشود و وی در این اعترافات از کشورهای عربی شرکت کننده در ائتلاف بین المللی و نقش هر کدام، انواع تسلیحات استفاده شده بر ضد داعش و اسامی خلبانان شرکت کننده در حملات هوایی ائتلاف بیان میکند.
پس از آن تصاویری از حملاتی که ائتلاف بین المللی بر ضد داعش انجام داده است پخش میشود که هدف از آن نشان دادن جنایات ائتلاف بر ضد زنان و کودکان و توجیه اقدامات داعش است. در این داعش با روش تصویربداری از نیروهای خود تلاش میکند آنها را در موضع قدرت قرار دهد و برتری آنها را به نمایش بگذارد. همه بخشهای این فیلم با حرفهایگری بالایی تصویربرداری شده است و هیچ چیز بدون معنا نیست. قرار گرفتن دوربین مقابل موضوعات تصویربرداری شده، زاویه دوربین و دقت انتقال از یک تصویر به تصویر بعد، همه آنها برای بالا بردن سطح رعب و وحشت صورت میگیرد و تلاش میکند اقدامی را که میخواهد انجام دهد با این تصاویر توجیه کند.
روزنامه ساندی تایمز انگلیس فاش کرد «نیرو سرایوا» جوان ۲۸ ساله انگلیسی که پرتغالی تبار است مسؤول گروه تصویربرداری داعش است.
وی که چهار فرزند دارد در سال ۲۰۱۲ به سوریه سفر کرد تا به عضویت داعش درآید.
نیرو سرایوا را چهار شهروند پرتغالی تبار دیگر در تصویربرداری فیلمهای سربریدن و جنایتهای هولناک داعش کمک میکنند.
این پنج نفر در شرق لندن اقامت داشتند تحت تاثیر اندیشههای افراطی قرار گرفته بوده و ن=مدت زیادی زیر نظر سازمان اطلاعات انگلیس قرار داشتند.