پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۱

نخستین چالش کنگره واوباما درسال۲۰۱۵

تلاش کنگره آمریکا برای محدود کردن دولت این کشور درباره حصول توافق هسته‌ای با ایران نخستین چالش سیاست خارجی اوباما در سال ۲۰۱۵ به شمار می‌آید.
کد خبر : ۲۲۱۱۷۳
صراط: "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا با اولین چالش سیاست خارجی خود مواجه خواهد شد و سنا قصد دارد تا طی چند هفته آینده قانونی را به تصویب برساند که بر اساس آن توانایی دولت برای حصول توافق با ایران درباره برنامه هسته‌ای را محدود کند.

به گزارش خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس،"باب کورکر" نماینده جمهوری‌خواه ایالت تنسی که رئیس جدید کمیسیون روابط خارجی آمریکا است اعلام کرده که وی و دیگر قانونگذاران در حال تهیه پیش‌نویسی هستند که به کنگره داده شود و بر اساس آن به کنگره این امکان داده شود تا هرگونه توافق با ایران به رای گذاشته شود.

دیگر نمایندگان کنگره از هر دو حزب نیز در حال تهیه پیش‌نویسی هستند که بر اساس آن درصورتی که ایران برنامه غنی‌سازی خود را بر اساس هرگونه توافق متوقف نکند، تحریم‌های شدیدتری اعمال شود.

به طور جداگانه، کمیسیون بانک مجلس سنا اعلام کرده که هفته آینده جلسه استماعی برگزار می‌کند که در آن درباره "ضرورت استراتژیک" تحریم‌ها صحبت خواهد شد.

کرک و منندز از دیگر نمایندگان کنگره در دسامبر 2013 میلادی نیز طرحی را برای اعمال تحریم علیه ایران معرفی کردند ولی این طرح با مخالفت سنا روبرو شد. سنا پیش از این در کنترل دموکراتها بود ولی در انتخابات نوامبر، دموکراتها کنترل سنا را نیز از دست دادند.

کاخ سفید بر این مساله تاکید کرده است که تصویب طرح مربوط به اعمال تحریم های جدید علیه ایران می تواند موجب شود تا ایران از میز مذاکره با شش قدرت جهانی، عقب نشینی کند.

گرچه جمهوریخواهان هم اکنون اکثریت سنا را با 54 کرسی در برابر 46 کرسی دموکراتها در اختیار دارند ولی کورکر در این باره گفت که وی نمی داند آیا آرای کافی برای تصویب این طرح در سنا وجود دارد یا نه. تصویب این طرح به 67 رای مثبت نیاز خواهد داشت.

بلومبرگ نیز در مطلبی نوشت که کنگره برخلاف مسیر اوباما در اعمال تحریم های جدید علیه ایران گام برمی دارد. کاخ سفید و سنا در واقع بر سر این مساله که آیا فشارها بر ایران را افزایش دهند، ستیز و نزاع دارند.

ادامه تلاش سنا برای تصویب تحریم های جدید علیه ایران در شرایطی است که جان کری وزیر خارجه آمریکا روز گذشته با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در شهر ژنو دیدار و گفتگو کرده تا به سوی دستیابی به توافق جامع هسته ای تا 30 ژوئن، حرکت کنند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، فشارها ادامه دارد و طی هفته آینده نیز افزایش خواهد یافت چرا که کنگره قصد دارد تا خود را در بحث و جدل های مربوط به مساله هسته ای ایران وارد کند، چه کاخ سفید بخواهد چه نخواهد.

سنا همچنین قصد دارد تا نظر نهایی را در خصوص هرگونه توافق احتمالی با ایران، اعلام کند و نقش بیشتری در این مساله ایفا کند. تیم اوباما البته به روشنی اعلام کرده است که مخالف اقدام کنگره برای تصویب قانون جدید تحریم ها پیش از تکمیل شدن دور کنونی مذاکرات هسته ای با ایران است.

باب کورکر در این باره گفت: من فکر نمی کنم که دولت آمریکا واقعا دوست داشته باشد که کنگره نقشی در هیچ یک از مسائل مربوط به سیاست خارجی داشته باشد ولی کنگره در خصوص این مساله نقش ایفا خواهد کرد. در آینده بسیار نزدیک، طرحی وجود خواهد داشت که به کنگره توانایی ایفای نقش و اثر گذاشتن را خواهد داد.

منبع: تسنیم