پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۹

زیان میلیاردی ترکیه از قاچاق نفت توسط داعش

منابع ترکیه ای اعلام کردند قاچاق نفت توسط گروه تروریستی داعش به ترکیه در سال میلادی جاری حدود ۲.۶ میلیارد دلار به دولت و فروشندگان بنزین در این کشور زیان زده است.
کد خبر : ۲۱۷۳۷۹
صراط: روزنامه ملیت چاپ ترکیه طی گزارشی نوشت ناتوانی دولت ترکیه در توقف قاچاق نفت توسط داعش از عراق و سوریه به ترکیه در حال ضربه زدن به درآمدهای مالیاتی دولت این کشور است.
 
به دلیل قاچاق نفت توسط داعش و تضعیف بازار بنزین قانونی، دولت ترکیه 862 میلیون دلار درآمد مالیاتی را از دست داده است. به علاوه فروشندگان بنزین ترکیه در مناطقی که نفت داعش به آنها قاچاق می شود، تجارتی 1.72 میلیارد دلاری را از دست داده اند.
 
قاچاق نفت به داخل ترکیه موضوع جدیدی نیست، اما به گفته کارشناسان، جنگ داخلی در سوریه و پیشروی های داعش موجب افزایش حجم قاچاق سوخت در مرزهای جنوبی این کشور شده است. بر اساس برآوردهای انجام شده، قاچاق نفت در مرز ترکیه با سوریه و عراق از زمان آغاز جنگ، 314 درصد افزایش یافته است.
 
قیمت بنزین در ترکیه به دلیل اعمال مالیات بالا از سوی دولت بسیار بالاست و این موجب می شود قاچاق سوخت در بازارهای ترکیه به تجارتی پرسود تبدیل شود. حجم کل بازار سوخت ترکیه 50 میلیارد دلار ارزیابی شده است و دولت از مالیات اعمال شده بر سوخت سالانه 25 میلیارد دلار درآمد کسب می کند. دولت ترکیه در حال حاضر 61 درصد مالیات بر بنزین، 55 درصد بر گازوئیل و 50 درصد بر ال پی جی اعمال می کند.
 
بر اساس اعلام محسن آلکان، رئیس اتحادیه محلی کارفرمایان محصولات نفتی ترکیه، چند جایگاه عرضه سوخت در استان های مرزی با مشکلات مالی مواجه شده اند، زیرا اکثر مصرف کنندگان نفت قاچاق داعش را که 50 درصد ارزان تر از سوخت قانونی است، ترجیح می دهند.
 
گفته می شود که داعش از طریق خطوط لوله غیرقانونی ایجاد شده در مرز، روزانه چندین تن نفت به داخل ترکیه قاچاق می کند.
 
به گفته تحلیلگران اگرچه قاچاق سوخت از سوی گروه تروریستی داعش به ترکیه درآمدهای مالیاتی دولت این کشور را کاهش می دهد اما ورود سوخت ارزان به ترکیه در مجموع به نفع اقتصاد این کشور است و این مسئله در کنار رابطه نزدیک آنکارا با داعش باعث شده است مقامات ترکیه جدیتی برای مبارزه با قاچاق نفت توسط داعش از خود نشان ندهند.
منبع: تسنیم
برچسب ها: داعش ترکیه نفت