جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۱

شناسایی 850 هزار واحد صنفی بدون پروانه

رئیس اتاق اصناف ایران از شناسایی 850 هزار واحد صنفی بدون پروانه خبرداد و گفت: راهکار افزایش درآمد غیرنفتی و کاهش اتکا به نفت در حمایت از بنگاه‌های تولیدی و دریافت مالیات است.
کد خبر : ۲۱۴۹۸۷
صراط: این روزها با کاهش قیمت نفت این بحث در بدنه دولت، مجلس و اقتصاددانان مطرح است که باید نسخه‌ای که سال‌های سال برای استقلال بودجه کشور از فروش نفت پیچیده شده، اما هیچگاه اجرایی نشده ، دوباره زنده شود و همه به دنبال راهکاری عملیاتی و نسخه‌ای کوتاه‌مدت برای رسیدن به این هدف هستند.
 
علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران بهترین راهکار دولت برای عدم وابستگی به فروش نفت برای تأمین بودجه را حمایت از تولید ملی دانست و گفت: اصناف برای حمایت از دولت چیزی کم نخواهد گذاشت، به شرط آنکه بتوانیم تولید ملی را رونق دهیم که شرط اول آن تأمین منابع بانکی است که همواره با معضلی به نام کمبود نقدینگی مواجه بوده است.
 
وی اخذ مالیات را روش دیگری عنوان کرد که می‌تواند به تأمین بودجه کشور کمک کند، به شرط آنکه با ساز و کاری مناسب این مهم محقق شود، نه آنکه فشار مضاعف بر دوش واحدهای تولیدی و صنوف مختلف وارد آید.
 
فاضلی تصریح کرد: پرداخت مالیات حقوق حقه دولت است که به آن اعتقاد داریم، اما وضعیت فعلی اصناف و اقتصاد امروز کشور کشش افزایش مالیات به ویژه مالیات بر ارزش افزوده را ندارد و باید واحدهای بدون پروانه کسب که درآمدهای مناسبی دارند، اما از زیر بار مالیات در می‌روند را شناسایی کنیم.
 
وی به محدودیت‌های موجود در این راه اشاره  کرد و گفت: هم‌اکنون 2 میلیون و 173 هزار واحد صنفی با پروانه کسب داریم و 850 هزار واحد بدون پروانه نیز شناسایی شده‌اند که اکنون کمیته‌ای در وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف ایران برای پروانه‌دار شدن این واحدها در نظر گرفته‌ایم که در دوره زمانی 6 تا یک سال مسئله حل شود.
 
وی ادامه داد: اما مشکل اینجاست که بسیاری از واحدها مانند آرایشگاه‌های زنانه یا چاپخانه‌های زیرزمینی از دسترس ما خارج هستند و برای ورود به آنها نیاز به مجوزهای قانونی داریم که البته برای آنها هم تا حدی فکری کرده‌ایم. به عنوان مثال اکنون کمیته‌ای با همکاری اداره اماکن و نیروی انتظامی با حضور بازرسان زن تشکیل شده که می‌توانند به آرایشگاه‌های زنانه وارد شوند و افراد بدون پروانه کسب شناسایی و به اصناف معرفی شوند.
 
به گفته فاضلی پروانه‌دار شدن واحدهای صنفی و تحت شمول قرار گرفتن برای پرداخت مالیات هم به سر و سامان دادن اصناف کمک می‌کند و هم درآمدهای مالیاتی دولت را افزایش خواهد داد.
منبع: فارس
برچسب ها: نفت اقتصاد اصناف