چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۰

بودجه امسال کسری ۱۰ درصدی دارد

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اینکه حساب صندوق توسعه ملی باید از دولت و بانک مرکزی جدا شود، گفت: بودجه امسال کسری ۱۰ درصدی دارد و ۹۰ درصد اصلاحات انجام‌شده لایحه خروج از رکود مورد تأیید دولت است.
کد خبر : ۲۰۶۸۴۹
صراط: رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اینکه حساب صندوق توسعه ملی باید از دولت و بانک مرکزی جدا شود، گفت: بودجه امسال کسری ۱۰ درصدی دارد و ۹۰ درصد اصلاحات انجام‌شده لایحه خروج از رکود مورد تأیید دولت است.
 
غلامرضا تاج‌گردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شب قبل در برنامه تلویزیونی نگاه یک در مورد کاهش اتکا درآمد دولت به نفت و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و تاثیر آن در دخل و خرج دولت اظهار داشت: در لایحه و مجلس برای بودجه 93 نفت 100 دلاری بسته شد و در آن زمان قیمت نفت 104 دلار فروخته می‌شد و با توجه به فروش 1.3 میلیون بشکه نفت بیش از آنچه پیش‌بینی شده بود، درآمد داشتیم.
 
وی با اشاره به اینکه درآمد نفت برای رسیدن به خزانه با سه ماه تاخیر روبرو است، تا تبدیل به دلار و ریال شود، تصریح کرد: در سه ماه آخر سال کاهش ورودی به خزانه داریم و برآورد می‌شود 8 تا 10 درصد منابع نفت عدم توافق داشته باشیم. امسال از نوادر سال‌هایی است که بودجه سر وقت و منظم بوده و تخصیص‌های عمرانی پیشرفت‌های خوبی داشته و البته این کاهش قیمت غیر قابل پیش‌بینی است.
 
نماینده مردم گچساران در مجلس تاکید کرد:‌ برای کنترل کسری بودجه باید تخصیص‌های نه ماه کنترل شود، تا به مشکل برنخوریم و در حال حاضر 75 درصد اعتبارات مصوب در ۹ ماهه باید پرداخت می‌شد و با توجه به عدم تحقق 10 درصدی منابع باید در ۹ ماه زیر 70 درصد پرداخت داشته باشیم و این که سختی کار برای سال بعد است و امسال خیلی سخت نیست.
 
تاج‌گردون با اشاره به اینکه دولت باید هزینه‌های مصرفی خود را مدیریت کند و الزام قانون نیز فرصت خوبی است، عنوان کرد: در بحث هدفمندی یارانه‌ها باید کلید بخورد و قطعا قابل تحمل نیست و نیز روی بحث تحریم و فروش نفت تاکید شود و دولت از مکانیزم تخصیص و مدیریت بهره ببرد.
 
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در پاسخ به این سوال که دولت قیمت نفت را در بودجه 94 چه عددی در نظر بگیرد، چه سهمی به منابع نفتی اختصاص دهد، گفت: درآمد نفت چیزی نیست که راحت از بودجه و اقتصاد کنار گذاشته شود و این چسبندگی به دولت‌ها وجود دارد و همیشه انتظار نمی‌رود پیشنهاد نفتی دولت کاهش یابد بلکه تمام پیشنهادات دو سطحی بوده که اگر اضافه‌ درآمد داشته باشد، برای آن مصارف تهیه کنیم و اگر کاهش یافت، چگونه هزینه شود، اکنون نیز در بودجه 93 دو سطحی است.
 
به گفته وی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی راهبرد را مشخص کرده و مسائلی مانند فروش نفت، میران تولید و تعبیر مورد تاکید مقام معظم رهبری در مورد دولتهای نفتی به بچه‌پولداری باید به تبدیل به ارزش افزوده نفت شود و نیز خام‌فروشی نفتکه باید از این وضعیت نجات پیدا کنیم، اکنون برآورد این است قیمت نفت بین 80 تا 85 دلار تعیین شود و اگر بیشتر شد منابع به صندوق توسعه ملی برود، تا آسیب کمتری به کشور وارد شود.
 
این نماینده مجلس با اشاره به برنامه ششم و میزان رشد اقتصادی مورد نیاز بیان داشت: اگر رشد اقتصادی از طریق صندوق توسعه ملی باشد، با بهره‌وری بالا همراه است و در غیر این صورت اگر خرج دولت شود، بهره‌وری پایین خواهد داشت این تفکر وجود دارد که منابع واریزی به صندوق برای غریبه‌ها است و باید زود پول آن را خورد که این تفکر در دولت و مجلس وجود دارد.
 
وی تاکید کرد: ضروری است حساب صندوق توسعه ملی از حساب دولت و بانک مرکزی جدا شود، تا مشکلی که در دولت گذشته رخ داد و در این دولت رخ خواهد داد، جلوگیری شود و دست‌اندازی به این منابع نشود.
 
تاج‌گردون در مورد راهکارهای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی گفت: در شرایطی هستیم که 1.3 میلیون بشکه نفت صادر می‌کنیم، این درحالی است که چند سال پیش 2.2 میلیون بشکه صادرات داشتم و تحریم اکنون فشار ایجاد کرده باید عهد با خود ببندیم که مصرف درآمد نفت در هر صورت بیش از شرایط کنونی نشود و زمانی که تحریم برداشته شد، سهم آن را در بودجه زیاد نکنیم، همچنین کنترل مصارف در بدنه سنگین و حجیم دولت ضروری است و باید به قانون هدفمندی یارانه‌ها عمل شود و صرفا بودجه دولت از درآمد نفت نباشد و با سرمایه‌گذاری آن را تنظیم کنیم.
 
تاج‌گردون ادامه داد:‌ هر کسی که به فکر رای آوردن 4 سال بعد است به نوه‌های ما (آیندگان) خیانت می‌کند. باید جلوی خرج دولت را بگیریم.
 
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در مورد این که چرا غیر نیازمندان از یارانه نقدی حذف نشدند، یادآور شد: این انتقاد به دولت در بحث اجرای هدفمندی وجود دارد که به بهانه عدم وجود اطلاعات کافی اجرا نشده است و این قابل پذیرش نیست که ایراد جدی به دولت بوده و باید اتفاقی رخ دهد.
 
این نماینده مجلس با طرح این پرسش که آیا نفت و گاز در مسیر اقتصاد مقاومتی هست یا نه جواب داد: برای ایجاد مشتری راهبردی حرکتی انجام شده اما در بحث ایجاد تنوع فروش و مشارکت بخش خصوصی در فروش و صادرات گاز و پتروشیمی کاری صورت نگرفته و می‌ترسیم حالا باید ببینیم چرا این موضوعات انجام نشده که گاهی اوقات به دلیل قوانین دست‌و پاگیر فشارها و یا پول‌های اضافه این کار صورت نمی‌گیرد زمانی که به  وزارت نفت گفته می‌شود ماهیانه 45 هزار میلیارد از درآمد خود را به پرداخت یارانه بدهد، در این حالت جانی برای توسعه بخش صادرات نفت نخواهند ماند و در حقیقت سیاست‌های و صادرات همگون نیست.
 
وی تاکید کرد: انتظار داشتیم امسال 10 تا 20 درصد از پرداخت یارانه نقدی کم شود.
 
این نماینده مجلس در باره جلسات شورای پول و اعتبار گفت: نسبت به آنچه در این جلسات مطرح می‌شود به شیوه آن انتقاد دارم، اما جلسات در این دولت با حضور وزرا تشکیل شده است و این توصیه به دولت می‌شود که هرچه با بخش خصوصی بیشتر باشیم، بهتر می‌شود، تصمیم‌گیری در اصلاح قوانین و بهبود کسب و کار صورت داد.
 
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر اینکه ترکیب کالاهای وارداتی کشور مطلوب نیست، یادآور شد: اکنون مردم چسبندگی به کالاهای وارداتی پیدا کرده که به تولید آسیب زده است، البته بخش خصوصی هم وقتی بدون نظارت باشد، به دنبال واردات است.
 
تاج‌گردون در باره سهم تولید در هدفمندی یارانه‌ها اظهار داشت: اکنون عددی تصویب شده اما هنوز پرداختی صورت نگرفته و آخرین عدد 2 هزار و 400 میلیارد تومان بوده که برای تولید ناچیز است. در گذشته از حساب ذخیره ارزی 7 میلیارد دلار، 700  تومانی به تولید پرداخت شده و هنوز هم دست افراد است، اما اکنون که گفته می‌شود آن را بازگرداند توان پرداخت وجود ندارد که به دولت اختیار دادیم بدهی خود را با هر زمانبندی و با هر شرایطی که می‌داند، با بدهکاران مصالحه کند، اما اکنون هیچ اتفاق نیفتاده است.
 
وی در باره حذف غیر نیازمندان از یارانه نقدی گفت: طبق قانون بودجه این موضوع باید بعد از سه ماه اجرایی می‌شد، اما تا کنون اتفاقی نیفتاده و دولت می‌تواند بگوید، به این نتیجه رسیده که همه این افراد نیازمند هستند، اما باید رسماً اعلام کند.
 
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به لایحه خروج از رکود اظهار داشت: این لایحه با همکاری دولت بررسی شده و دارای ساز و کار و منابع است و نمایندگان با بخش تسعیر و کاهش سهم صندوق توسعه ملی مخالف هستند و پیش‌بینی می‌شود، نمایندگان با این موضوع موافقت نکنند.
 
وی تاکید کرد: قبول نداری که این لایحه نسخه دولت‌های گذشته و یا صندوق بین‌المللی پول است، این‌ها فضاسازی بوده و اگر لایحه خوب باشد، از آن استفاده می‌کنیم و در غیر این صورت کنار گذاشته خواهد شد، در حال حاضر بالای 90 درصد اصلاحات انجام شده در لایحه توسط مجلس را دولت قبول دارد.
منبع: فارس
برچسب ها: مجلس دولت بودجه