پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۴
همزمان با هشتمین دور مذاکرات هسته‌ای در «وین»

گزارش مرکز اسرائیلی از توان حمله هوایی به ایران

یک مرکز مطالعاتی در رژیم صهیونیستی همزمان با مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه «۱+۵» در گزارشی خوش‌بیننانه مدعی شد که اسرائیل توان حمله هوایی انفرادی به ایران را دارد و دولت‌های عربی نیز آسمان خود را نه تنها در اختیار می‌گذارند، بلکه همکاری هم خواهند کرد.
کد خبر : ۲۰۳۱۷۷
صراط: همزمان با هشتمین دور مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه «1+5» در وین، گزارشی منتسب به مرکز مطالعات راهبردی اسرائیلی «مناخم بگین» مدعی شد که اسرائیل توان حمله یکجانبه هوایی به تاسیسات هسته‌ای ایران را دارد و در این کار می‌تواند از آسمان کشورهای عربی استفاده کند.

این مرکز اسرائیلی در این گزارش جدید که بر خلاف گزارش‌های چند سال اخیر است که خطرات حمله انفرادی به ایران را گوشزد می‌کردند، ضمن اذعان به اینکه چنین حمله انفرادی به ایران مملوء از خطر و کاملا پیچیده است، ادعا کرد که اگر اسرائیل خلاق و به اجرای این کار مصمم باشد، به احتمال بسیار، از حیث نظامی و سیاسی موفق خواهد شد.

این گزارش خوش‌بینانه اسرائیلی همچنین بعید ندانست که این اقدام اسرائیل، بر خلاف توافق (هسته‌ای) با استقبال بین‌المللی روبه‌رو شود.

این گزارش در ادامه، سخنان اخیر اسرائیلی‌ها را مبنی بر اینکه تل‌آویو قدرت حمله به ایران و نابود کردن بخش بزرگی از زیرساخت‌های هسته‌ای ایران را دارد، نشانه عصبانیت روزافزون اسرائیلی‌ها از چیزی دانست که این گزارش آن را «واکنش ضعیف بین‌المللی به ایران» توصیف کرد. در ادامه همچنین سخن از حمله نظامی را نشانه‌ این دانست که این درک به وجود آمده است که تنها راهی که می‌تواند مانع از آنچه «دسترسی ایران به سلاح اتمی» نامیده می‌شود، راهکار نظامی است.

گزارش مرکز بگین‌سادات یادآوری می‌کند که چنین حمله‌ای نیازمند توانمندی برای رسیدن به زیرساخت هسته‌ای ایران و نابودی اهداف در مسافت‌های طولانی و غلبه کردن بر پدافند هوایی (ایران) است... و از آنجا که عنصر اصلی برای ساخت بمب، اورانیوم غنی‌شده است، بنابراین باید مراکز نطنز و فوردو در کنار آب‌سنگین اراک مد نظر گرفته شود و هر چند رآکتور آب‌سنگین اراک هنوز فعال نشده، اما اسرائیل باید آن را نابود کند، مانند حمله‌ای که در سال 1981 به تاسیسات هسته‌ای عراق انجام داد.

اما درباره آنچه این گزارش آن را «قدرت نظامی اسرائیل» خواند، آمده است که «بازوی بلند نظامی اسرائیل بخصوص نیروی هوایی که توانایی زدن اهداف در مسافت‌های طولانی را دارد، بیش از 400 فروند جنگنده دارد که شامل جنگنده‌های "اف-15-1"  (F-15-I) می‌شود و علاوه بر این نیروی هوایی مانورهای حمله به اهداف با مسافت‌های خیلی دور از اسرائیل را برگزار و تمرین کرده، امری که نشان می‌دهد نیروی هوایی اسرائیل توان رسیدن به ایران را دارد؛ حال آنکه جنگنده‌ها در آسمان هم می‌توانند سوختگری کنند».

در این بخش از گزارش آمده است که مسیر حمله جنگنده‌ها به ایران از چندین کشور عربی می‌گذرد همچنانکه عملیات‌های پیشین نیروی هوایی نیز چنین بوده اما این بار ممکن است که این کشورهای عربی چشمان خود را بر این اقدام (اسرائیل) ببندند یا حتی بیشتر از این، حتی با اسرائیل برای اجرایی کردن حمله همکاری کنند زیرا به اعتقاد تهیه‌کنندگان این گزارش اسرائیلی،‌ جهان عرب در قبال دستیابی ایران به سلاح اتمی ابراز نگرانی می‌کند.

این گزارش ادعا کرد که جهان عرب از هسته‌ای شدن ایران نگران است، اما چندی پیش «جهاد الخازن» مدیر سابق خبرگزاری رویترز در دفتر لبنان، سردبیر پیشین روزنامه الحیاة چاپ لندن و تحلیلگر مسائل سیاسی در منطقه، در مقاله‌ای در روزنامه الحیاة اعلام کرد که نه تنها وی خواستار هسته‌ای شدن ایران و حتی دستیابی به سلاح اتمی است بلکه خواستار دستیبابی کشورهای عربی مانند مصر، امارات و عربستان برای ایجاد توازن قوا در مقابل اسرائیل است.

این گزارش اسرائیلی در ادامه با اشاره به پیشرفت توان پدافند هوایی ایران مدعی شد که خیلی بعید است که پدافند ایران بتواند عملیات نظامی اسرائیل را ناکام کند. در این گزارش اشاره شده است که آمریکا به اسرائیل بمب‌های سنگرشکن داده است... و چه بسا این عملیات نیازمند نیروی زمینی برای تضمین تحقق اهدافی باشد که از هوا هدف گرفته و نابود شده باشد. نیروهای ویژه ارتش اسرائیل برای اجرای این ماموریت آموزش دیده‌اند.

این گزارش در ادامه به عنصر غافلگیری در حملات هوایی اشاره کرد و با بیان اینکه در مرحله کنونی ایجاد غافلگیری (برای ایران) دشوار است، مدعی شد که اما فرصت برای غافلگیری‌های تاکتکی هنوز وجود دارد.

در مقابل، این گزارش که به نظر می‌رسد بیشتر برای تحریک سران اسرائیلی به ماجراجویی علیه ایران تنظیم شده باشد، با مخفی کردن حقیقت و میزان قدرت ایران، مدعی شد که قدرت ایران برای مجازات اسرائیل بسیار محدود است و زرادخانه موشکی آن را می‌توان به صورت جزئی یا حتی خیلی بیشتر، با سامانه ضد موشکی اسرائیل ناکارآمد کرد و از طرفی دیگر اقداماتی که این گزارش آن را اقدامات تروریستی ایران علیه اهداف اسرائیلی در خارج از اسرائیل خواند، بسیار کم‌تاثیر خواهد بود.

در بخشی دیگر از این گزارش به متحدان ایران در منطقه اشاره شد. تهیه‌کنندگان گزارش مرکز مناخیم بگین، نوشتند که حماس و حزب‌الله هزاران موشک در اختیار دارند که می‌تواند خسارت هنگفتی به جبهه داخلی اسرائیل بزند اما به گفته این تهیه‌کننندگان، ممانعت از دستیابی ایران به آنچه این گزارش آن را بمب اتمی خواند، به این خسارت‌ها می‌ارزد.

این گزارش هر چند بسیار خوش‌بیننانه و شاید بشود گفت در بخش‌هایی عمدا سادلوحانه تهیه و نوشته شده است، اما نتوانست این نکته را از نظر دور نگاه دارد یا به این اشاره نکند که تصمیم به حمله یکجانبه به ایران، به مثابه قُماری تاریخی است.

گزارش مرکز مناخیم‌بگین برای اینکه این نکته آخر را نیز توجیه کند، ادعا کرد که سرانجام، تاریخ، این اقدام اسرائیل برای نابود کردن توان هسته‌ای ایران را تأیید خواهد کرد.
منبع: فارس