جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۲

شگرد عجیب سرقت از عابربانک

راز سرقت‌هایی که با نصب یک اسکیمر کوچک روی دستگاه خودپرداز عابربانک نصب شده بود، فاش شد.
کد خبر : ۲۰۲۴۸۴
صراط: راز سرقت‌هایی که با نصب یک اسکیمر کوچک روی دستگاه خودپرداز عابربانک نصب شده بود، فاش شد.
 
ادعای عجیب یک زن مبنی‌بر اینکه کارت عابربانکش نزد خودش بود، ولی حسابش خالی شده است و تکرار آن از سوی مردان و زنان زیادی پرونده‌های مشابهی را در دادسرای جرایم رایانه‌ای کلید زدند.
 
 تجسس‌های پلیسی نشان می‌داد این سرقت‌ها درحالی رخ می‌دهد که کارت عابربانک مالباخته‌ها نزد خودشان بوده اما گروه ناشناسی به طرز مرموزی دست به سرقت و کلاهبرداری میلیونی می‌زدند.
 
 خردادماه سال جاری زن جوانی با مراجعه به بازپرس شعبه دوم دادسرای جرایم رایانه‌ای گفت: با اینکه کارت عابربانکم نزد خودم بود و اطلاعات حساب بانکی‌ام را به کسی نداده‌ام اما سه میلیون تومان از حسابم برداشت غیرمجاز شده است.
 
با ادعاهای این زن جوان پرونده در دستور کار پلیس قرار گرفت تا زوایای پنهان آن آشکار شود که پرونده‌های مشابه دیگری در این‌خصوص در شعبه دوم مطرح شد.
 
بدین‌ترتیب با توجه به سریالی بودن سرقت‌ها، پلیس فرضیه استفاده از اسکیمر (دستگاهی که اطلاعات کارت عابر بانک را کپی می کند) را در دستور کار خود قرار داد.
 
مأموران در بررسی‌های خود متوجه شدند سرنخ همه این سرقت‌های نامرئی به یک عابربانک در غرب تهران می‌رسد چرا که عده‌ای از مالباختگان می‌گفتند پس از برداشت از حساب یا واریز پول به حساب دیگر از عابربانک پول‌هایی از حسابشان کسر می‌شود.
 
یک زن مالباخته در این‌باره گفت: از 19 تا 21 خرداد ماه سال جاری یک عملیات بانکی از خودپرداز انجام دادم که پولی را به حساب مادرم واریز کردم اما شب از طریق پیامک انتقال اطلاعات متوجه شدم 200 هزار تومان از حساب مادرم برداشت شده و 400 هزار تومان به حساب من منتقل شده است و بعد از چند دقیقه در دو مرحله 200 هزار تومان از حسابم برداشت شد که یکی ساعت 12 نیمه شب و دیگری یک بامداد بود.
 
 خیلی شوکه شدم چرا که کارت عابربانکم نزد خودم بود و نمی‌دانم چه کسی و چگونه توانسته به اطلاعات حساب بانکی‌ام دسترسی پیدا کند.
 
تحقیقات پلیسی در این زمینه نشان داد تبهکاران با نصب دستگاه اسکیمر در عابربانک مربوطه و نصب یک دوربین کوچک بالای دستگاه خودپرداز توانسته‌اند به حساب افراد دسترسی پیدا و نقشه‌شان را عملی کنند.
 
وقتی مشتریان از دستگاه خودپرداز استفاده می‌کردند بدون اینکه مطلع باشند دستگاه اسکیمر روی آن نصب است همه اطلاعات در حافظه آن ذخیره شده و با انتقال به کارت‌های خام دزدان نامرئی به این سرقت‌ها دست می‌زدند و رمز کارت‌ها را نیز با نصب دوربین بالای خودپرداز ضبط می‌کردند.
 
بنابر این گزارش، چهار نفر که پول به حساب آنان واریز شده تحت شناسایی پلیس قرار گرفتند تا پرده از زوایای پنهان این سرقت بردارند.
 
    هشدار بازپرس
 
بازپرس شعبه دوم دادسرای جرایم رایانه‌ای در رابطه با این پرونده می‌گوید: متأسفانه نصب نکردن آنتی‌اسکیمرها در دستگاه‌های خودپرداز بانکی منجربه بروز این حوادث می‌شود چرا که تبهکاران با نصب اسکیمر روی خودپردازها اطلاعات مربوط به نوار مغناطیسی کارت را دریافت و سپس با استفاده از اطلاعاتی که روی آن قطعه اضافه است کارت دیگر را مانند کارت اصلی شبیه‌سازی می‌کنند.
 
همچنین نصب دوربین در گوشه‌ای از خودپرداز باعث دسترسی به رمز کارت است. به همین خاطر بانک‌ها باید آنتی‌اسکیمر را روی دستگاه‌های خودپرداز نصب کنند تا از کپی و شبیه‌سازی کارت جلوگیری شود.
 
 همچنین کارت‌های مغناطیسی عابربانک‌ها باید ایمن و هوشمندسازی شوند تا امکان کپی از آن وجود نداشته باشد مانند بانک های خارجی که کارت‌های عابربانک آنها در سطح امنیتی بالایی قرار دارد.
 
افراد نیز باید آگاه باشند تا کارت و رمزشان را در فروشگاه‌ها و مراکز خرید نیز در معرض دید همگان قرار ندهند و خودشان از فروشندگان درخواست کنند کارت بکشند و رمزشان را وارد کنند، همچنین آنان نیز باید این امر را در سطح جامعه فرهنگسازی کنند تا اطلاعات فقط از سوی خود صاحب کارت انجام گیرد.
 
بانک‌ها با نصب دوربین‌های بیشتر مقابل دستگاه‌های خودپرداز به شناسایی افراد بپردازند تا در صورت بروز چنین حوادثی سارقان بزودی شناسایی شوند، همچنین بالا بردن سطح امنیتی کارت‌های عابربانک و نصب آنتی‌اسکیمر می‌تواند در کاهش چنین جرایمی نقش بسزایی داشته باشد چرا که متأسفانه کارت‌های عابربانک از امنیت بسیار پایینی برخوردار هستند.
 

منبع: ایران