جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۵

جلسه کمیسیون امنیت مجلس با ظریف

وزیر خارجه کشورمان در جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه هیچ عجله‌ای برای برقراری ارتباط با انگلیس نداریم، گفت: کامرون را در اندازه‌ای نمی‌دیدیم که رئیس‌جمهور یا وزیر خارجه به او پاسخ دهد.
کد خبر : ۲۰۱۷۰۶
صراط: سیدحسین نقوی‌حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در تشریح نشست امروز این کمیسیون، گفت: در ابتدای جلسه امروز محسنی ثانی رئیس کمیته امنیت این کمیسیون گزارش بررسی حادثه حمله به یکی از پاسگاه‌های مرزی به صورت انفجاری در شهریور ماه در سراوان ارائه کرد، که براساس این گزارش در این حمله تروریستی که سه ساعت و نیم طول می‌کشد، با رسیدن نیروهای کمکی و مقاومت نیروهای مستقر در پاسگاه، حمله آنها با شکست روبرو می‌شوند، از این رو این کمیسیون ضمن تقدیر از تمامی نیروهای مستقر در پاسگاه، خواستار تشویق نیروهای جان بر کف و شجاع مستقر و عمل‌کننده شد.

وی افزود: این کمیسیون پاکستان را به جهت استفاده تروریست‌ها از خاک پاکستان محکوم کرد و خواستار پذیرش مسئولیت و برخورد با گروه‌های تروریستی استفاده‌کننده از خاک این کشور شد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه اظهار داشت: همچنین در این جلسه مقرر شد هیأتی از کمیسیون با هدف بازدید و تقدیر و تشکر از زحمات نیروهای مستقر در هند، به منطقه سفر کنند. از طرف دیگر در این جلسه آقابابایی مدیرکل امور مرز وزارت کشور، عملیات تروریست‌ها و مقاومت دلیرانه نیروهای مستقر در پاسگاه را تشریح کرد.

نقوی‌حسینی با اشاره به حضور ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در این جلسه، گفت: در این نشست ابتدا بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر، به سفر رئیس‌جمهور به نیویورک و مباحث آن و همچنین به شرایط منطقه و اقدامات غربی‌ها و گروه‌های تروریستی اشاره کرد.

وی ادامه داد: بروجردی در ادامه این جلسه گفت که بالاخره باید اهداف واقعی غربی‌ها را در منطقه رو کرد؛ همچنین بروجردی به اجلاس خزر و مذاکرات هسته‌ای نیز اشاره کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه تأکید کرد: ظریف در این نشست با اشاره به حساسیت سفر نیویورک، هم به لحاظ مذاکرات هسته‌ای و هم به لحاظ مواضع جهانی رئیس‌جمهور در سفر قبلی از جمله طرح خطر جهانی افراطی‌گری و تروریسم، گفت که فقط نتانیاهو و صهیونیست‌ها بودند که به دنبال ایجاد انحراف در ایده مذکور بودند، در غیر اینصورت همه کشورها به خطر افراطی‌گری و تروریسم اعتراف داشتند که ایده و تشخیص جمهوری اسلامی در سفر سال گذشته به نیویورک درست و دقیق بوده است و دیگران اشتباه کردند که ما از آنها با عنوان توبه‌کنندگان یاد کردیم.

نقوی‌حسینی اضافه کرد: ظریف در این نشست ادامه داد که رئیس‌جمهور در این سفر تعادل خوبی در ملاقات‌ها ایجاد کردند. ملاقات با سران کشورهای آمریکای لاتین، آفریقا، خاورمیانه، کشورهای غربی، جنوب شرق آسیا و ... صورت گرفت. همچنین رئیس‌جمهور نشست‌های مختلفی از جمله فقط سه نشست با ایرانی‌های خارج از کشور برگزار کرد که در همه این دیدارها، درخواست تعامل با ایران وجود داشت، به ویژه حضور در عرصه‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران از طرف همه ملاقات‌کننده‌ها وجود داشت.

وی افزود:‌ وزیر امور خارجه در این جلسه گفت که رئیس‌جمهور در تمامی ملاقات‌ها شفاف و صریح صحبت و نظراتش را در چارچوب حقوق و منافع ملی کشور قاطع و شفاف مطرح می‌کردند که به ویژه در قبال مسائل هسته‌ای و داعش اینگونه بود.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: همچنین ظریف گفت در ارتباط با اظهارنظرهای کامرون نخست وزیر انگلیس، ما حد کامرون را در اندازه‌ای نمی‌دیدیم که رئیس‌جمهور یا وزیر خارجه به او پاسخ دهد، پاسخ قاطع سخنگوی وزارت خارجه کافی بود؛ کامرون بسیار بد و بی ادبانه صحبت کرد اما اصل حرف او عجز در مقابل ایران و نیازمندی آنها به کمک ایران بود، در عین حال که این مطالب را در ملاقات با رئیس‌جمهور مطرح نکرده بود، از طرف دیگر ما هیچ عجله‌ای برای برقراری ارتباط با انگلیس نداریم و در  رابطه با این کشور کاملا معقول و منطقی حرکت خواهیم کرد.

نقوی‌حسینی گفت: در ادامه ظریف با اشاره به سایر ملاقات‌ها و گفت‌وگوهای رئیس جمهور و هیئت همراه، برخی از ملاقات‌های مهم را توضیح داد. همچنین سفر برخی از سران کشورها به ایران در آینده نزدیک از جمله اردوغان و العبادی در پی ملاقات‌ها و نشست‌های مذکور در این سفر تصمیم‌سازی شد.

وی تصریح کرد: ظریف در مورد مذاکرات هسته‌ای گفت که شرایط داخلی به لحاظ سیاسی آمریکا، شکننده است و لابی‌های صهیونیست‌ها هم فعال هستند تا شعار توافق بد، بدتر از توافق کردن است را جا بیاندازند، زیرا صهیونیست‌ها هر نوع توافق با ایران را خطرناک می‌دانند به همین جهت آمریکایی‌ها به دنبال حل مشکلات نیستند و نمی‌خواهند توافقی حاصل شود، بنابراین باید بتوانیم به دنیا ثابت کنیم که خواهان توافق بودیم اما آمریکا و غربی‌ها نخواستند و مانع توافق شدند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: وزیر امور خارجه در این نشست تأکید کرد که ما اعتقاد داریم که با اجماع و همدلی داخلی و استحکام و مقاومت در حفظ منافع و اصول کشور در سیاست خارجی، موفق و پیروز خواهیم شد و مشی زیان‌خواهی آمریکایی با شکست روبرو خواهد شد. در ارتباط با تروریست‌های داعش نیز وحشت آمریکا، اروپا و عربستان کاملا واقعی است، زیرا چیزی را که خودشان درست کرده‌اند، به هیولایی تبدیل شده که خودشان از آن وحشت دارند و در مقابله با آن مانده‌اند.

نقوی‌حسینی در ادامه تصریح کرد: ظریف همچنین گفت که روابط ایران با عربستان براساس حفظ عزت و احترام متقابل پیگیری خواهد شد و ما به عنوان وزارت خارجه باید حداکثر فشار را علیه دشمنان بیاوریم تا حداقل فشار متوجه ایران شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در این جلسه کوثری، حقیقت‌پور، فتح‌الله حسینی، کریمی‌قدوسی و بخشایش اردستانی، دیدگاه‌ها و نظرات‌شان را مطرح کردند و آقای ظریف نیز پیرامون نظرات آنها توضیحات مفصلی ارائه کرد.

منبع: تسنیم