جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۵

عفاف و حجاب چند مصوبه و قانون دارد؟

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: 300 مصوبه در زمینه عفاف و حجاب وجود دارد و کامل‌ترین منشوری است که برای همه دستگاه‌ها نسبت به عفاف و حجاب حد و مرز مشخص کرده است ولی مشکل این است که دستگاه‌ها آن را عملیاتی نکردند.
کد خبر : ۱۹۹۱۹۸
صراط: دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: 300 مصوبه در زمینه عفاف و حجاب وجود دارد و کامل‌ترین منشوری است که برای همه دستگاه‌ها نسبت به عفاف و حجاب حد و مرز مشخص کرده است ولی مشکل این است که دستگاه‌ها آن را عملیاتی نکردند.

حجت‌الاسلام سید حسین شاهمرادی پیش از ظهر امروز در نشست مطبوعاتی که در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم برگزار شد اظهار کرد: شورای فرهنگ عمومی بر اساس نیاز عمومی در سطح جامعه و برای تصمیم‌گیری کلان در زمینه بررسی مسائل فرهنگی مردم تشکیل شد.
 
وی خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از 620 جلسه در شورای فرهنگ عمومی کشور برگزار شده و مصوباتی در زمینه عفاف و حجاب نیز داشته است.
 
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور عنوان کرد:‌ پس از احساس نیاز این شورا فعالیت خود را در استان‌ها آغاز کرد و با عضویت دستگاه‌ها نسبت به رصد کردن مسائل فرهنگی در استان‌ها به انجام وظیفه می‌پردازد.
 
وی یادآور شد: اکنون این شورا در شهرها، فرمانداری و بخشداری در نقاط مختلف کشور فعالیت می‌کند و یک خانواده 10 هزار نفری در شورای فرهنگ عمومی کل کشور وجود دارد.
 
شاهمرادی تصریح کرد: مقام معظم رهبری شورای عالی انقلاب فرهنگی را قرارگاه فرهنگی کل کشور معرفی کردند، بر همین اساس شورای فرهنگ عمومی در استان‌ها قرارگاه فرهنگی آن استان محسوب می‌شود و نسبت به مسائل فرهنگی هر استان تصمیم‌گیری می‌کند.
 
وی تصریح کرد: این شورا نسبت به مسائل فرهنگی هر استان تصمیم‌گیری می‌کند و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی لازم‌الاجراست.
 
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: عاملی که شورای فرهنگ عمومی را بالنده و نسبت به وظایف عملیاتی می‌کند، حضور خبرنگاران و رسانه‌ها و پرسشگری از شورای فرهنگ عمومی است.
 
وی خاطرنشان کرد: یکی از نقص‌های موجود زمانی که دبیری شورای فرهنگ عمومی را به عهده گرفتم، غیرفعال بودن استان‌ها و شهرستان‌ها و طرح موضوعات و مصوبات مهم در جلسات شورا بود که در بخش استان‌ها ارتباط خوبی با دبیرخانه استان‌ها برقرار شد و از سال گذشته فعال شدند.
 
شاهمرادی ادامه داد: حضور و تقدیر از آیت‌الله امینی و آیت‌الله استادی یکی از اقدامات خوبی بود که انجام شد زیرا این دو بزرگوار به عنوان مصداق سبک زندگی اسلامی و نوع تفکر اسلامی هستند و مثال‌زدنی محسوب می‌شوند، این موارد ذره‌ای در برابر اقیانوس علم و معرفت و عمل آنها نیست.
 
وی با اشاره به تاسیس مرکز پژوهش‌های حوزه و دانشگاه در زمینه سبک زندگی از دیدگاه اهل بیت(ع) و سیره ائمه اطهار(ع) گفت: هدف نهایی تعلیم و تعلم، زندگی اسلامی است، باید خود را منطبق به آنچه خداوند تعیین کرده، قرار دهیم.
 
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور یادآور شد: علما، مراکز و پژوهشکده‌ها در قم فعال بوده و راه‌اندازی چنین مرکزی جزو ضروریات است تا منویات رهبری در زمینه سبک زندگی اسلامی تحقق پیدا کند.
 
وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که تهاجم فرهنگی نشانه گرفته این است که نوع زندگی را از آنچه وجود دارد، تغییر دهد و دشمن به وسیله تهاجم فرهنگی توانسته است نسبت به نسل جدید تغییرات ایجاد کند.
 
شاهمرادی عنوان کرد: زمانی دستگاهی موفق است که نگاه به آینده داشته باشد و در این زمینه مسائل احتمالی آینده بررسی می‌شود و آینده‌پژوهی صورت می‌گیرد.
 
وی یادآور شد: وضعیت جامعه خوب نیست و درست نتواسنتیم کار انجام دهیم، باید بیشتر کار انجام دهیم و باید دین خود را نسبت به انقلاب ادا کنیم.
 
وی با اشاره به بحث عفاف و حجاب گفت: 300 مصوبه در این زمینه وجود دارد و کامل‌ترین منشوری است که برای همه دستگاه‌ها نسبت به عفاف و حجاب حد و مرز مشخص کرده است ولی مشکل این است که دستگاه‌ها آن را عملیاتی نکردند.
 
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه در شورای فرهنگ عمومی برای 26 دستگاه در زمینه عفاف و حجاب تکلیف مشخص شده است تصریح کرد: هیچ یک از دستگاه‌ها تکلیف خود را انجام نمی‌دهند نیروی انتظامی که این وظیفه را انجام می‌دهد، فکر می‌شود مسئله عفاف و حجاب مربوط به نیروی انتظامی است.
 
وی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی بودجه‌ای اختصاص نداده و بیشترین دستگاهی که در زمینه عفاف و حجاب کار انجام داده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
 
شاهمرادی یادآور شد:‌ باید از دستگاه‌ها نسبت به مصوبات شورای فرهنگ عمومی سوال شود زیرا مصوبات این شورا لازم الاجراست.
منبع: فارس