پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۸
حمید ابوطالبی:

احمدی‌نژاد دو سال مخفیانه با آمریکا مذاکره کرد

او با اعلام اینکه روحانی از نیویورک، کشور اوباما به آستاراخان، سرزمین پوتین خواهد رفت نوشت: به توانایی های بالای دیپلماتیک خود باورداشته باشیم.
کد خبر : ۱۹۸۳۸۲
صراط: معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور در صفحه شخصی خود در توئیتر با اشاره به اینکه در دولت قبل به مدت دوسال مذاکرات مخفیانه با آمریکا انجام می شد، نوشت: از زمانیکه در دولت جدید تعاملات ایران و آمریکا علنی شد، خبرشدگان نگران شدند، و اعتراضات شروع شد.
 
حمید ابوطالبی به بهانه سفر رئیس جمهوری به نیویورک برای شرکت در شصت و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل به تشریح دو گرایش موجود درخصوص آمریکا پرداخته و نوشت: چندین سال پیش که در مرکزتحقیقات استراتژیک در بحث سیاست خارجی دراسناد بالادستی شرکت می کردم دو گرایش مطرح بود: یکی تقابل،ودیگری تعامل سازنده.
 
نماینده معرفی شده از سوی جمهوری اسلامی ایران برای حضور در سازمان ملل در ادامه با بیان اینکه سرانجام سیاست تعامل سازنده به تصویب مجمع رسید و ابلاغ شد و با تاکید براینکه درانتخابات سال گذشته،مردم ایران به شعار"تعامل سازنده،نجات اقتصاد،احیاءاخلاق" رای دادند و روحانی با تعهد در برابر ملت ایران به ریاست جمهوری رسید نوشت: از همان روز انتخاب،پیامهای تبریک سران کشورها و حضور مثال زدنی رهبران آنها در مراسم تحلیف ایشان نشان می داد که جهان هم به این سیاست احترام می گذارد.
 
معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری با اشاره به گذشت یکسال از دولت تدبیر و امید و اینکه سطح تعاملات ایران وجهان به شکل بی نظیری ارتقاء یافته است تاکید کرد: دراین یکسال و اندی،حامیان گرایش تقابل،که من احترام فراوانی برایشان قائل هستم، در سه حوزه احساس نگرانی می کنند: آمریکا،روسیه،اروپا.
 
او سپس فاش می کند که در زمان ِگرایش ِتقابل، گفتگو با آمریکا در سطح معاونین وزیر در یک کشور عربی،نزدیک به دوسال انجام می گرفته و نامه هایی نیز در سطح سران هم ردوبدل می شده است، با این تفاوت که نه کسی از آن گفتگوها و تبادل نامه ها باخبر بود، و نه باخبران امکان اعتراض داشتند.
 
ابوطالبی با اشاره به تماس تلفنی اوباما با روحانی که سال گذشته در اولین حضور رئیس جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد صورت گرفت، نوشت: سطح مذاکرات مخفی معاونین وزیر به مذاکرات شفاف وزرای خارجه ارتقاءیافت، تعاملات ایران و آمریکا علنی شد، خبرشدگان نگران شدند، و اعتراضات شروع شد.
 
معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری در ادامه با اشاره به عزیمت روحانی به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان می نویسد: از زمانی که ایشان در مصاحبه اخیر خود گفت دراین اجلاس شرکت خواهد کرد حدس و گمان هاشروع شد، نامه نگاری ها و سخنرانی ها و پیش بینی ها آغاز گشت که مبادا ایشان با اوباما روبرو شود.
 
نماینده معرفی شده ایران در سازمان ملل این موضوع را یک گام به جلو دانسته و می نویسد: دیگر کسی نگران دیدار وزرای خارجه، یاتماس تلفنی رهبران نیست، آنها ممکن است سال آینده نگران سفرهای رسمی باشند.
 
ابوطالبی در خصوص نگرانی دوم یعنی روسیه می نویسد: از دیدار روسای جمهور ایران و روسیه که در بیشکک آغاز شد تا شانگهای و از آنجا تا دوشنبه، روحانی وپوتین به کرات با یکدیگر دیدارکرده و مذاکره داشته اند. از جلسه ملاقات گرم و صمیمانه بیش از یکساعت و نیمه روحانی و پوتین در دوشنبه که خارج می شدم، به این فکر بودم که: از امروز مخالفت ها با توسعه روابط و امضاء تفاهمات میان دو کشور به اشکال مختلف شروع خواهد شد؛ همینطور هم شد.
 
معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور با مطرح کردن احتمال بروز همین اعتراضات در زمان شکل گرفتن روابط ایران و اروپا نوشته است: مثلا اگر امسال روحانی در نیویورک با نخست وزیر انگلیس دیدار کند، حامیان استقلال اسکاتلند برآشفته شده و به این دیدار اعتراض خواهندکرد، یا اگر روسای جمهور ایران و فرانسه مانند سال گذشته در نیویورک ملاقات کنند، دوباره فریاد همان دوستان نگران بلند خواهد شد.
 
ابوطالبی سپس با خطاب قرار دادن این افراد با عنوان دوستان عزیز می نویسد: سیاست خارجی عرصه منافع وامنیت ملی است؛برای تامین امنیت ملی ومنافع ملی باید دست به هر اقدام لازمی زد. اکنون ما در دهه دوم قرن بیست ویکم زندگی می کنیم؛ حتما تاریخ ایران دراین زمان، با تاریخ ایران دردهه دوم و سوم قرن بیستم متفاوت است.
 
او با اعلام اینکه روحانی از نیویورک، کشور اوباما به آستاراخان، سرزمین پوتین خواهد رفت نوشت: به توانایی های بالای دیپلماتیک خود باور داشته باشیم. سطح بازیگری ایران که اصلی ترین وبزرگترین قدرت منطقه است، اکنون به تعامل با قدرت های بزرگ جهان رسیده است و این یک افتخارملی است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دولت