جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۶

توصیه های قرائتی به صدا وسیما

حجت الاسلام قرائتی خطاب به برنامه‌سازان تلویزیون تاکید کرد که هر برنامه‌ای که تولید می‌کنند و روی آنتن می‌برند، باید مشکل‌گشا باشد و مشکلی از فرد یا جامعه‌ای را حل کند.
کد خبر : ۱۹۳۸۵۵
صراط: او همچنین هشدار داد که برنامه‌سازان باید همواره در استفاده از روایات و احادیث دقت کنند؛ چراکه بسیاری از این احادیث جعل شده‌اند و سندیت ندارند.

در مراسم قدردانی از برترین‌های رمضان و تابستان 93 سیما، از سه دهه فعالیت های رسانه ای حجت الاسلام و المسلمین قرائتی در زمینه گسترش احکام قرانی در صداوسیما تجلیل شد.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با حضور در جمع برنامه سازان تلویزیون در سخنانی نکاتی را یادآور شد.

وی در سخنان خود ابتدا از برنامه سازان خواست تا در کارها تقرب به خداوند را از یاد نبرند.

این مفسر قرآن، ایجاد اتاق فکر را در صداوسیما از اولویت‌های این رسانه خواند و اضافه کرد: باید از بهترین اسلام‌شناسان، جامعه‌شناسان و مردم‌شناسان دعوت شود تا در اتاق‌های فکر تمام تولیدات رسانه را کارشناسی کنند.

حجت الاسلام قرائتی ترویج ازدواج آسان را از مهم‌ترین وظایف سیما دانست و افزود: باید در زمینه نماز و ازدواج فرهنگ سازی شود، چون نماز دوای غفلت است و ازدواج داروی شهوت و هر دو از نیازهای اسامی جامعه و تاکید شده در روایات و احادیث ماست.

وی در ادامه به روایات و احادیثی تحریف شده اشاره کرد و گفت: باید همواره در استفاده از این روایات و احادیث دقت کنید؛ چراکه بسیاری از این احادیث جعل شده‌اند و سندیت ندارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی پخش 34 ساله برنامه «درس‌هایی از قرآن» را قابل قدردانی دانست و گفت: مردم نیاز به خندیدن دارند، ضف ما این است که برای خنداندن مردم به تمسخر دیگران روی می‌آوریم در حالی که از متن سخنرانی‌های خودم 10 هزار متن خنده حلال استخراج کرده‌ام.

رییس ستاد اقامه نماز در این مراسم افزود: هنر نباید مردم را به گناه آلوده کند، هنرمندی که گمراه باشد فرعون باید لقب گیرد. هنری که تک بعدی و در خدمت شخص خاص باشد نیز باعث سرمایه‌اندوزی، تزویر و نفاق می‌شود. هدف از هنر باید رضای خدا باشد.

وی خاطرنشان کرد: وظیفه ما هدایت مردم به سمت رشد است، باید بر ترویج نماز در رسانه‌ها تاکید کنیم. مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی‌های خود از این اصل یاد کرده‌اند.

در ادامه این مراسم، دارابی معاون سیما ضمن قدردانی از سه دهه سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی در سیما درباره وی گفت: همیشه میزان سخنرانی ایشان بسنده و در صدر است. ایشان معلم اخلاق، مفسر قرآن و معنا کننده واقعی شاگردان امام صادق در جامعه هستند.

*** تاکید پناهیان بر اعتماد مخاطب به رسانه

در مراسم قدردانی از آثار رمضان و تابستان 93 حجت الاسلام پناهیان به فضای پررقابت دنیای رسانه ای امروز اشاره کرد و اعتماد بینندگان به رسانه ملی را مهم توصیف کرد.

وی ایرانیان را مردمی فکور دانست و افزود: مخاطب فرهیخته کسی است که باید در دنیای رقابتی امروز مراقب او باشید، چرا که گاهی مشاهده می‌کنید برنامه‌ای با پشتوانه علمی و تحقیقی ساخته‌اید، در حالی که مخاطب فرهیخته از آن سال‌ها جلوتر است.

این کارشناس حوزه و رسانه در ادامه بهترین برنامه را برنامه ای دانست که مخاطب فرهیخته پس از مشاهده آن را برای دیگران بازگو کند.

وی در پایان تاکید کرد: همواره باید قدم های رو به جلو برداشت چرا که مردم جهان منتظر پیام های شما هستند.

*** سال‌ها زنان پیر ما در فیلم‌ها و سریال‌ها چادر داشتند

حاج مرتضی طاهری از مداحین اهل بیت (ع) در مراسم قدردانی از برنامه‌سازان رمضان و تابستان 93 با تجلیل از سریال‌های ماه مبارک رمضان با اشاره به مجموعه تلویزیونی «مدینه» گفت: در این سریال حجاب چادر مایه عزت زن مسلمان بود.

وی تاکید کرد: سال ها زنان فیلم‌های ما در نقش های کوچک و بعضا پیر چادر سر می‌کردند در حالی که در این سریال، مدینه زنی قدرتمند بود که بارها از صفر شروع کرد و توانست خانواده‌اش را از تنگناهای زندگی نجات دهد.

وی توجه به مقوله ربا را از دیگر ویژگی‌های برجسته سریال های ماه رمضان توصیف کرد و افزود: امروز مساله ربا یکی از مشکلات مبتلا به در جامعه ماست و سریال هایی از این نوع می تواند آگاهی بخش خانواده ها باشد.

توجه به نکات مهم اسلامی از تذکراتی بود که طاهری به برنامه‌سازان داد و گفت: گاهی در رسانه شاهد پخش دعاهایی هستیم که قرائت‌کننده آن هیچ گونه تخصصی در خواندن ندارند. گاه باید دعا با عظمت خوانده شود، گاه باید به حزن و اندوه دعا در قرائت توجه شود، این ها نکات ریزی است که باید به آن توجه شود.

منبع: ایسنا