جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۹ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۴:۱۷

ناگفته‌ هایی درباره حالت‌ دهنده‌‌ های مو

کد خبر : ۱۸۶۹۸

به گزارش صراط نیوز، دکتر مجتبی امیری در شبکه ایران نوشت: مو، دارای ساختمانی سولفوپروتئینی است که درواقع جزو مرده فولیکول مو محسوب می‌شود و تحت شرایطی مانند ژنتیک، شرایط اقلیمی محیط زندگی، استفاده از شوینده‌های غیراستاندارد یا شست‌وشوی زیاد، استفاده از سشوار یا اتوی مو یا سایر دستکاری‌ها، ساقه مو دچار خشکی یا بدحالتی می‌شود که نیاز به حالت‌دهنده را ایجاد می‌کند.
در این مورد ژل‌های مو را به‌ طور کلی می‌توان به دو دسته تقسیم کرد: ژل‌های روغنی یا میکروژل‌ها که به صورت امولسیون‌های شفاف (محلول روغن در آب) تهیه می‌شوند و بیشتر جهت ایجاد درخشندگی و بازکردن گره‌های مو به هنگام برس‌کردن یا شانه‌کردن به کار می‌روند؛ این نوع ژل‌ها به خاطر دارا بودن قطرات ریز روغن به خصوص برای موهای خشک و شکننده مناسب‌ترند.
دسته دوم، ژل‌های حقیقی یا ژل‌های پلیمری، مخلوطی از آب، یک حالت‌دهنده و یک پلیمر ثبت‌کننده با وزن مولکولی بالا هستند. وقتی که این ژل‌ها روی مو قرار می‌گیرند، ساقه مو توسط پلیمر پوشانده می‌شود و پس از تبخیر آب آن، این لایه پلیمری باعث چسبیدن موها به هم می‌شود؛ بدیهی است که این لایه پلیمری روی موها باعث افزایش حجم موها و ایجاد قابلیت انعطاف‌ و شفافیت روی موها می‌شود.
این ژل‌ها سودی برای مو ندارند و هیچ‌گونه ارزش درمانی برای جلوگیری از ریزش مو هم ندارند؛ برعکس در صورتی که در حجم زیاد استفاده شوند یا در مواقعی که ژل با پوست سر تماس حاصل کند یا مدت طولانی روی موها بماند، چه بسا همین ژل‌ها باعث ایجاد حساسیت یا ریزش مو شوند.
موس یا فوم‌ها نیز که به ‌صورت کف‌مانند از بطری خارج می‌شود، از اشکال دیگر حالت‌دهنده‌های مو محسوب می‌شود که مواد تشکیل‌دهنده‌اش شبیه ژل‌هاست؛ با این تفاوت که لایه نازک‌تری نسبت به ژل روی مو به جای می‌گذارد و بنابراین قدرت نگهداری و شکل‌دادن به موها در موس‌ها نسبت به ژل‌ها کمتر است و معمولا بهتر است که فوم (موس) به وسیله شانه‌کردن به تمام سطح مو پخش شود.
واکس مو به علت داشتن چسبندگی بالا و داشتن قوامی شبیه موم، به این نام خوانده می‌شود؛ این فرآورده با چسباندن رشته‌های مو به همدیگر باعث ایجاد حالت دلخواه برای فرد می‌شود اما اسپری‌های مو، محلول‌هایی با پایه الکل هستند که وقتی روی مو افشانده می‌شوند، لایه نازکی از مواد پلیمری را روی رشته مو به جای می‌گذارند؛هرچه قطره‌های اسپری درشت‌تر باشند، موها با قدرت بیشتری به هم متصل می‌شوند و دیرتر خشک‌شده و حالت چسبناکی بیشتری ایجاد می‌کنند.
استفاده از اسپری مو در کنار استفاده راحت، دارای مشکلاتی نیز هست و رعایت نکات ایمنی هنگام مصرفش ضروری است؛ به‌طورکلی، اسپری‌ها برای مدل‌دادن و تثبیت مدل مو استفاده می‌شوند.
در مجموع کرم‌های مو به علت دارابودن پایه روغنی، باعث ایجاد حالت درخشندگی و نرم‌شدگی موها به‌خصوص در موهای خشک می‌شوند که دارای انواع مختلفی هستند و برحسب قدرت آنها روش‌های استفاده از آنها متفاوت است.
بعضی از آنها در انتهای شامپوکردن استفاده و سپس با آب شسته می‌شوند اما از مواد روغنی، روغن بادام بیشترین سودمندی را برای درمان موهای خشک و موخوره دارد.
بهتر است در صورتی که موهایتان دارای مشکلاتی از جمله خشکی، ضعیف، نازک‌بودن و موخوره و رشد ضعیف مو است، با یک پزشک متخصص پوست و مو مشورت کنید تا متناسب با مشکل موهای شما اقدامات درمانی مناسب انجام شود.
* متخصص پوست، مو و زیبایی، عضو جامعه بین‌المللی جراحان پیوند مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)