پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۰

ساخت کلیسا، کنیسه و مسجد زیر یک سقف

برای نخستین بار در طول تاریخ در برلین پایتخت آلمان در یک مکان کنیسه یهودیان، کلیسای مسیحیان و مسجد مسلمانان در کنار هم ساخته می‌شود تا عبادت‌گزاران این سه دین ابراهیمی و آسمانی در زیر یک سقف عبادت کنند.
کد خبر : ۱۸۵۰۰۶
صراط: برای نخستین بار در طول تاریخ در برلین پایتخت آلمان در یک مکان کنیسه یهودیان، کلیسای مسیحیان و مسجد مسلمانان در کنار هم ساخته می‌شود تا عبادت‌گزاران این سه دین ابراهیمی و آسمانی در زیر یک سقف عبادت کنند.

 این طرح که مسابقه طراحی و معماری آن نیز برگزار شده و برنده آن معلوم شدهاست و قرار است یک ساختمان آجری با برجی در میانه ساخته شود که طبقه پایین و دورادوری این برج محل عبادت یهودیان، مسیحیان و مسلمانان خواهد بود.

این مجمع ادیان ابراهیمی در میدان پتراپالاس برلین قرار است ساخته شود و خاخام «توویا بن‌شورین» یکی از رهبران دینی که در از این طرح حمایت می‌کند، می‌گوید: از نظر من به عنوان یک یهودی برلین شهری خواهد شد که سه دین توحیدی در کنار هم قرار می‌گیرند.

قادر سانگی امام مسجد حاضر در این طرح نیز می‌گوید: خانه‌ای واحد برای سه دین ابراهیمی یک علامت و اشاره‌ای است از اینکه اغلب مسلمانان جهان صلح‌طلب و مخالف خشونت هستند چه اینکه این مکان محلی برای تبادل فرهنگ‌های مختلف خواهد بود.

 ویلفرد کوهن طراح و معمار این مکان می‌گوید: برای هر دین مساحت یکسانی درنظر گرفته‌ایم اما برای هر دین ویژگی‌هایش را از یاد نبرده‌ایم.

وی می‌افزاید: مساحت عبادت هر دین بر اساس احتیاجات آنها طراحی شده به گونه‌ای که مثلا برای کلیسای مسیحی محلی برای ارگ و برای مسجد مکانی برای وضو درنظر گرفته‌ایم.

این معمار آلمانی که با گروه خود به بررسی طراحی اماکن مقدس این سه دین آسمانی و ابراهیمی پرداخته و می‌گوید: نکته جالبی که هست این است که اگر به گذشته بازگردید می‌بینید که نمادهای هندسی مشترک و گسترده‌ای در معماری کنیسه، کلیسا و مسجد وجود داشته است.

وی می‌افزاید: مثلا در گذشته مکان عبادی یک دین به مکان عبادی دین دیگر تبدیل شده است؛ مثلا در جنوب اسپانیا مساجد آندلس پس از سیطره مسیحیان به کلیسا تبدیل شده و در استانبول کلیساها به مسجد تبدیل شده‌اند.

کوهن ادامه می‌دهد مسجد «ایست‌اند» در لندن پیش از این و در قرن 18 یک کلیسا بود که پس از آن کنیسه یهودی شد تا نهایتا امروز محل عبادت مسلمانان شده است.

منبع: فارس