جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۷

اوباما را به خدا نزدیک می کنم

مشاور معنوی باراک اوباما که می گوید به وی برای نزدیک شدن به خدا کمک می کند، برای شرکت در یک کنفرانس دینی یک هفته را در تهران و قم گذراند.
کد خبر : ۱۸۱۲۱۳
صراط: "جوئل هانتر" مشاور معنوی رئيس‌جمهور آمریکا، یک هفته را در تهران و قم گذراند. وی می گوید به زودی گزارش این سفر را به رئیسش ارائه خواهد کرد.

مشاور معنوی باراک اوباما که می گوید به وی برای نزدیک شدن به خدا کمک می کند، برای شرکت در یک کنفرانس دینی یک هفته را در تهران و قم گذراند.
 
 
 به نوشته سایت دولت آمریکا، رادیو فردا (radiofarda) به تازگی "جوئل هانتر" مشاور معنوی رئيس‌جمهور آمریکا، حدود یک هفته‌ای را در ایران صرف گفت‌وگو درباره رواداری مذهبی با مقام‌های این کشور کرده است.
 اوباما را به خدا نزدیک می کنم
 
 جلسه اوباما با مبلغین مذهبی مسیحیت
 
 هانتر، که خود یک کشیش ارشد در کلیسای نورث‌لند ایالت فلوریدا است، در رأس هیئتی مذهبی آمریکایی به تهران رفت. وی می‌گوید که به دعوت رهبران مذهبی ایرانی و نخبگان این کشور برای شرکت در یک کنفرانس به این کشور سفر کرده است.
 
 
نشست یاد‌شده «جهان عاری از خشونت و افراطی گری از منظر ادیان ابراهیمی» نام داشت و از چهارم خرداد امسال در تهران برگزار شد.
 

اوباما را به خدا نزدیک می کنم
 
هانتر و اوباما
 
 
هانتر خود می گوید وظیفه دارد اوباما را کمک کند تا «به خدا نزدیک‌تر شود».
 
 
این مشاور رئیس جمهوری آمریکا می‌افزاید که درباره سفر خود به ایران به رئیس خود گزارش خواهد داد، سفری که، از جمله، بازدید از شهر مذهبی قم را نیز شامل می‌شد.
 
 
انتظار می‌رود که بازدید هانتر از ایران مورد انتقاد شدید محافظه‌کاران در تهران و واشینگتن قرار گیرد. منتقدان این سفر در آمریکا با هرگونه تعامل با نظام اسلامی ایران - که متهم به نقض گسترده حقوق بشر است [!] - مخالف هستند.
 
 
پیشتر، یک سایت محافظه‌کار ایرانی در تاریخ ۱۱ خرداد ماه سفر مقام آمریکایی به ایران را مورد سؤال قرار داد و از مسئولین دولتی پرسید که آیا هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی را به عمل آورده بودند؟
 
 اوباما را به خدا نزدیک می کنم
 
اما به رغم انتقادها، هانتر می‌گوید سفر یاد شده ارزشش را داشته است.
 
 
این مقام آمریکایی می‌گوید: «اینکه در میان ما آنهایی که می‌دانند صرفاً به دلیل انجام این گفت و گوها مورد سرزنش تندروها قرار می گیرند [باز هم به این امر مبادرت می ورزند]، این بخشی از تلاش ما برای پیش برد کارهاست.»
 
 
 

او اضافه می‌کند: «ما معتقدیم که این کار ارزشش را دارد چرا که با امتناع از صحبت کردن چه به عنوان دو کشور و چه به عنوان دو جامعه دینی، هیچ پیشرفتی حاصل‌ نخواهد شد.»
 
 اوباما را به خدا نزدیک می کنم
هانتر در قم
 
 
 هانتر گفت که با رئیس مجلس ایران، مقام‌های فرهنگستان علوم ایران، رهبران مسیحی و یهودی ایران و روحانیون ارشد قم دیدار داشته است.
 
 
 وی همچنین تصریح کرد که تندروی، خشونت دینی و صلح بر پایه ایمان برخی از موضوع‌های اصلی مذاکرات او با مقام‌های ایرانی بوده است.
 
 
 در حالی که اقلیت های دینی در ایران به راحتی آداب و رسوم خود را به جا می آورند، در دانشگاه ها تدریس می کنند و حتی نمایندگان آن ها در مجلس حضور دارند، سایت آمریکایی رادیو فردا، ایران را متهم به نقض حقوق اقلیت ها کرد و نوشت: هانتر در پاسخ به این پرسش که آیا در ملاقات‌های خود با مقام‌های ایران موضوع فشار بر روی اقلیت‌های مذهبی در این کشور، از جمله نوکیشان مسیحی، را مطرح کرده یا نه؛ گفت در «گفت و گو‌های حاشیه‌ای» به این مسائل اشاره کرده است.
 
 
هانتر در ادامه گفت: «ما برای رویارویی با افراد بر سر مسائلی خاص به آنجا نرفتیم، اما... آنقدر رابطه ایجاد کرده‌ایم که بتوانیم این گفت‌وگوهای خاص را با آنها داشته باشیم، و همچنین در این باره صحبت کنیم که چه اقدام‌هایی را می‌توان انجام داد تا فضای بهتری [برای تعامل] ایجاد شود.»
 
 
 کشیش هانتر همچنین افزود که پیش از انجام سفر به ایران آگاه بوده که مقام‌های رسمی ایران از این ملاقات برای مقاصد تبلیغاتی خود استفاده خواهند کرد، همانطور که اغلب ادعا کرده‌اند که تمامی شهروندان این کشور از حقوقی برابر برخودار هستند.
 
 
 هانتر اذعان کرد «همه از سفر ما برای مقاصد تبلیغاتی و پروپاگاندا به نفع خودشان استفاده خواهند کرد، ولی طبیعت این کار همین است، سیاست همین است.»
 
اوباما را به خدا نزدیک می کنم

هانتر در تهران
 


هانتر در بخش دیگری گفت که به اعتقاد او رهبران مذهبی می‌توانند در کاهش تنش‌ها میان ایالات متحده و ایران نقش ایفا کنند.
 
 
 رادیو فردا بدون اشاره به حمایت های آمریکا از رژیم پهلوی، جاسوسی از ایران، حمایت از صدام، پشتیبانی از گروهک تروریستی منافقین، سرنگون کردن هواپیمای مسافربری و ... ادامه داد: در پی انقلاب ۱۹۷۹ در ایران و بحران گروگان‌گیری در سفارت ایالات متحده در تهران، واشینگتن روابط سیاسی خود با تهران را قطع کرد. در طول ۳۵ سال گذشته، دو کشور بر سر شماری از مسائل با یکدیگر اختلاف داشته‌اند که پشتیبانی ایران از تروریسم [!] و برنامه هسته‌ای جنجالی این کشور از جمله این موارد اختلاف نظر بوده است.
 
 
 در طول هفته‌های اخیر، ایران و ایالات متحده، به علاوه دیگر قدرت‌های جهان، با هدف یافتن راه حلی ماندگار برای برون‌رفت از بحران فعالیت‌های حساس هسته‌ای ایران، بر سر میز مذاکره نشسته‌اند.
 
 
به گفته هانتر، موضوعاتی خاص، از قبیل خشونت و بدرفتاری مذهبی، تنها از طریق گفت‌وگوی میان رهبران دینی قابل حل است.
 
 
 این مشاور اوباما همچنین گفت «ما معتقدیم که فصل مشترکی میان ما وجود دارد که از رهگذار همین اشتراک جوامع مذهبی‌مان، می‌توانیم نوعی ارتباط و اعتماد را پایه‌گذاری کنیم که انجام آن از توان سیاست خارج است، به باور ما تنها از طریق رهبری دینی یا تبادل رهبران دینی است که می توان میان دو کشور صلح را به شکلی موفقیت‌آمیز برقرار کرد.»
 

اوباما را به خدا نزدیک می کنم
 در همین حال، وزارت خارجه ایالات متحده در ایمیلی به رادیو اروپای آزاد گفت که ایالات متحده از اقدام‌های مستقلانه چهره‌های مختلف مذهبی آمریکایی در جهات ایجاد گفت‌وگو بین ادیان با علمای مذهبی ایران آگاهی دارد.
 
 
این مقام وزارت خارجه آمریکا در این ایمیل نوشت «ما چنین تلاش‌هایی را که با هدف پیشبرد رواداری میان ادیان و تقویت آزادی مذهبی انجام می‌شود، به عنوان یک اولویت در عرصه سیاست خارجی این وزارتخانه، ارج می‌نهیم.»
 
 
 این مقام در ادامه تصریح کرد که واشینگتن از سفر یک گروه کوچک کاتولیک آمریکایی به ایران در ماه مارس گذشته، خبر داشته، ولی - به گفته این مقام مسئول - سفر فوق «کاملاً مستقل از دولت ایالات متحده» انجام شده است.
 
 اوباما را به خدا نزدیک می کنم

منبع: جام نیوز