چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۹

واکنش رفسنجانی به مسئولیت هراتی در دفترش

هاشمی رفسنجانی هرگونه مسئولیت «هراتی» در دفترش را تکذیب کرد و گفت: او مشاور بنده نبود و در دفتر بنده هیچ‌گونه مسؤولیتی ندارد.
کد خبر : ۱۷۹۱۰۴
صراط: جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد.

طرح رسیدگی به دارایی مقامات، مسؤولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران، اختلافی میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان که از جلسه قبل در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفته است، در جلسه امروز مجمع نیز ادامه یافت.

در ابتدای جلسه، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تجلیل از سوّم خرداد، سالگرد حماسه آزادسازی خرمشهر، از این حماسه به عنوان برگ زرینی در تاریخ دفاع مقدس نام برد و گفت: آثار فتح خرمشهر محدود به جبهه‌های ایران نبود، بلکه در کل منطقه و حتّی دنیا تأثیر داشت و نقطه عطف بود زیرا دنیا به ویژه مثلث شرق، غرب و ارتجاع منطقه، به قدرت و شجاعت مثال زدنی رزمندگان ایران، اعم از ارتش، سپاه پاسداران و نیروهای مردمی بسیج پی بردند.

جانشین فرماندهی کل قوا در دوران دفاع مقدس، به حمایت‌های بلوک شرق و غرب و پشتیبانی¬های راهبردی ارتجاع از صدام برای مسلح کردن منطقه خرمشهر به موانع آهنین ایذایی مختلف که آن را به دژ مستحکم نفوذ ناپذیر تبدیل کرده بود، اشاره کرد و گفت: به رغم این حمایت‌ها و پشتیبانی‌های لجستیکی، رزمندگان اسلام با توکل به خداوند و امدادهای غیبی با عبور از دژ مستحکم خرمشهر، ضربه نهایی را به صدام وارد و خرمشهر را دلاورانه آزاد کردند که موجب تعجب، وحشت و در عین حال تحسین جهانیان شد. ایشان ایجاد صفوف طولانی اسرای عراقی و ذلت نیروهای بعثی را در عملیات بیت‌المقدس، صحنه‌ای دیدنی و جاودان در تاریخ روشن دفاع مقدس ذکر کرد و گفت: فتح خرمشهر، تبدیل به نقطه¬ای عطف برای تقویت روحیه رزمندگان و تضعیف نیروهای متجاوز شد که همین امر موجب استمرار پیروزی‌های بعدی تا پایان جنگ بود.

 هاشمی رفسنجانی با اشاره به برخی القائات سوء و شایعاتی که پس از فتح خرمشهر در مورد آمادگی اعراب برای پرداخت خسارت‌های ایران و ضرورت پایان جنگ از سوی افراد مغرض، معاند و یا بی اطلاع از تاریخ دفاع مقدس عنوان شده و متأسفانه هنوز هم در محافلی با مقاصد سیاسی و جناحی به اقتضای زمان هراز چند گاهی تکرار می‌شود، گفت: اولاً، هیچ پیشنهاد عملی و جدّی برای پرداخت خسارت‌های جنگ به ایران در آن زمان وجود نداشت و برخی کشورهای عربی در واقع می‌خواستند بدون پرداخت غرامت و خروج عراق از خاک ایران، جنگ پایان یابد و صدام نیز تقویت شود، ثانیاً، امام راحل در همه مراحل انقلاب و دفاع مقدس، اشراف و ولایت کامل و راهبردی داشتند و اجازة ختم جنگ را نمی‌دادند.

وی افزود: پس از فتح خرمشهر، روحیه و انگیزه رزمندگان ایرانی بسیار بالا بود و بعضی از فرماندهان خواستار ادامه پیشروی در خاک عراق بودند، لذا در جلسه‌ای مشترک از فرماندهان ارتش و سپاه و رؤسای قوا که در محضر امام(ره) تشکیل شد، امام راحل به عنوان فرمانده کل قوا، ضمن مخالفت جدّی با پایان جنگ و تأکید بر ضرورت مجازات صدام متجاوز، به فکر مردم عراق نیز بودند و تأکید داشتند، جنگ باید به گونه¬ای ادامه یابد که مردم عراق آسیب نبینند. لذا استدلال نظامی‌ها برای تعقیب متجاوزان در آن سوی مرزها با رعایت شرط امام(ره) در مورد آسیب ندیدن مردم عراق مورد موافقت قرار گرفت و انصافاً جمهوری اسلامی ایران تا پایان جنگ به فرمان امام راحل به رعایت اصول اسلامی، انسانی در عملیات جنگی پایبند ماند و تمام عملیات ایران در خاک عراق در مناطقی انجام شد که یا مردم، آن مناطق را تخلیه کرده بودند یا به هیچ وجه مسکونی نبود که نهایتاً صدام علیه مردم خود در شهر حلبچه دست به جنایت بزرگ شیمیایی زد و مردم مظلوم کُرد منطقه را بمباران شیمیایی کرد.

جانشین فرماندهی کل قوا در دفاع مقدس، پایبندی ایران را در جنگ به اصول اسلامی، انسانی، در تاریخ جنگ‌های دنیا افتخار آمیز خواند و گفت: خداوند پاداش ما را داد و اکنون جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مقتدر، آرام با ثبات و رو به توسعه و بالندگی تثبیت شد و صدام و صدامیان به زباله دان تاریخ پیوستند و خداوند بخشی از اجر مردم ایران و جزای صدام را در همین دنیا به جهانیان نشان داد.

هاشمی رفسنجانی، ایّام فتح خرمشهر را به رزمندگان، مردم وفادار ایران و نیروهای مسلح تبریک گفت و برای خانواده¬های معزز شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان، آرزوی صبر و توفیق روز افزون کرد.

در حاشیه جلسه امروز مجمع، پس از پایان سخنان هاشمی رفسنجانی، صفارهرندی یکی از اعضای مجمع، در سخنان کوتاهی خطاب به  هاشمی رفسنجانی گفت: نقش حضرت‌عالی به عنوان فرمانده دوران دفاع مقدس برجسته و ماندگار است و در واقع ما باید در وهلة اوّل، پیروزی‌های دفاع مقدس را به شما تبریک بگوییم.

ایشان افزود: خرداد ماه با نام و یاد امام راحل گره خورده است و جناب عالی هم به حق به نقش برجسته امام(ره) در همه مراحل انقلاب و دوران دفاع مقدس تأکید داشتید.

وی ادامه داد: متأسفانه اخیراً نام فردی هتّاک در انتصابات دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شد که خوشبختانه پس از بررسی‌ها در این دانشگاه، ایشان عزل شد ولی گفته می‌شود که نامبرده هنوز هم مشاور رسانه‌ای در مجمع تشخیص است که البته ما بعید می‌دانیم. خوب است جناب‌عالی این موضوع را تکذیب کنید.

 هاشمی رفسنجانی در پاسخ به این اظهارات، ضمن تشکر از آقای صفارهرندی گفت: خوب شد این موضوع مطرح شد. ایشان در دوران ریاست جمهوری بنده بدون هیچ سابقة سوئی مدتی در اواخر دوره با معاونت اجرایی ریاست جمهوری همکاری انتشاراتی داشت که البته بنده هم حکم نداده بودم. بعد از پایان آن دوره ایشان منفصل و مدتها از وی بی¬خبر بودیم تا اینکه اخیراً با مراجعه به رییس دفتر اینجانب و اعلام آمادگی برای همکاری و خدمت به نظام، بدون اطلاع از سوابق چند سال گذشته ایشان، در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به کار شد که بلافاصله پس از افشای مقاله هتّاکانه، از مسوولیت چند روزه خود عزل شد و در دفتر هم من حکم نداده بودم و مشاور بنده هم نبود، و در دفتر بنده هیچ‌گونه مسؤولیتی ندارد.
منبع: فارس
نظرات بینندگان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۱ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۳
۵
۲
عکسشو باهات در دیدار رسمیت با دیپلمات ایتالیایی چه ربطی به دانشگاه آزاد داشته ؟