پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۷

واکنش آمریکا به توافق ایران و روسیه

رابطه انرژی ایران و روسیه دومین رابطه تجاری قوی ایران و روسیه به شمار می رود که حتی می تواند در مورد تحریم های ایران نیز موثر واقع شود و از شدت آنها نیز بکاهد.
کد خبر : ۱۷۵۶۹۰
صراط:روزنامه نیویورک تایمز (nytimes) در خبری نوشت: استراتژی دولت اوباما در قبال مجازات روسیه، با بکار بردن روش تحریم اقتصادی، روز دوشنبه وارد سختی و پیچیدگی خاص خود شد.

این تحریم به خاطر مذاکرات ایران و روسیه در مورد قرارداد انرژی 8 تا 10 میلیارد دلاری صورت می گیرد.

نیویورک تایمز در ادامه نوشت: رابطه انرژی ایران و روسیه دومین رابطه تجاری بزرگ این دو کشور به شمار می رود که حتی می تواند در مورد تحریم های ایران نیز موثر باشد و از شدت آنها نیز بکاهد. تحریم هایی که علیه ایران موثر واقع شده بودند و این کشور را به پای میز مذاکرات کشاندند.

این در حالیست که مقامات وزارت خزانه داری آمریکا هنوز در مورد قرارداد جدید ایران و روسیه حرفی نزده اند و در مورد این رابطه مهم تجاری که شامل نقض تحریم ها علیه ایران است یا خیر، اظهارنظری  نکرده اند.

روزنامه نیویورک تایمز همچنین با اشاره به گزارش خبرگزاری مهر نوشت: با گذشت حدود دو ماه از آغاز مذاکرات بیژن زنگنه وزیر نفت ایران و الکساندر نواک وزیر انرژی فدراسیون روسیه در مسکو، دو طرف از حل و فصل برخی از اختلافات در امضای بزرگترین معامله نفتی بین دو کشور خبر دادند.

با گذشت دو ماه از برگزاری نشست مسکو، این بار الکساندر نواک وزیر انرژی فدراسیون روسیه راهی تهران شد و مذاکراتی پشت درهای بسته با وزرای نیروی، نفت و رئیس کل بانک مرکزی ایران در تهران برگزار کرد.

در این بین نواک وزیر انرژی روسها روز گذشته در جمع خبرنگاران از توافق اولیه و مقدماتی با وزارت نیروی ایران به منظور امضای 8 تا 10 میلیارد دلار قرارداد برقی در چهار حوزه ساخت نیروگاه‌های حرارتی، برقآبی، شبکه انتقال، افزایش راندمان شبکه انتقال و توزیع برق و تبادل و ترانزیت برق خبر داد.

بر این اساس کارگروه‌های مشترک برقی بین دو کشور تشکیل شده و مقرر شده است تا یک ماه آینده با جمع بندی فنی و عملیاتی این کارگروه هیا مشترک نتایج نهایی بریا امضای قرارداد بزرگ تهران – مسکو به وزرای دو کشور ارائه شود.

یکی دیگر از توافق‌های روز گذشته برقی ایران و روسیه در تهران به موضوع واردات برق از این کشور گازخیز باز می گردد و مطابق با گفته‌های حمید چیت چیان وزیر نیروی ایران قرار است با سنکرون شبکه برق بین ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه امکان واردات 500 مگاوات برق در فاز اول و 700 مگاوات در فاز دوم نهایی شود.

از این رو با این توافق بزرگ برقی بین دو کشور گام نخست به منظور تهاتر نفت خام صادراتی ایران در ازای برق و سایر خدمات فنی و مهندسی وارداتی از روسیه برداشته شده است.
منبع: جام نیوز