پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۳

بازی ایران - مالدیو در مذاکرات هسته‌ای

برخی نمایندگان مجلس در جلسه امروز مجلس از روند مذاکرات هسته‌ای انتقاد کردند.
کد خبر : ۱۷۴۸۱۳
صراط: جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به‌ ریاست محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی با حضور 194 تن از وکلای ملت برگزار شد.

پیش از قرائت قرآن کریم محمدحسین فرهنگی منشی هیئت رئیسه دستور کار امروز مجلس را بدین شرح اعلام کرد: ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضائی وحقوقی درمورد طرح دائمی شدن قانون اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور مصوب 1387، گزارش کمیسیون اجتماعی درمورد لایحه تمدید مدت اجرای آزمایشی قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور، گزارش کمیسیون اجتماعی درمورد رد طرح تعیین تکلیف دوره‌های آموزشی تربیت بهورز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل (44) قانون اساسی درمورد طرح اصلاح موادی از قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی و گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی درمورد طرح اصلاح موادی از قانون تعاون بخش اقتصاد.

در ادامه آیاتی از قرآن کریم و ترجمه آن تلاوت شد و حجت‌‌الاسلام سبحانی‌نیا عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی غایبان و متأخرین جلسه امروز را قرائت کرد. براین اساس عثمان احمدی، محمدسعید اربابی، موسوی‌الرضا ثروتی، قاسم جعفری، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، صیدعیسی دارایی، محمد دامادی، عطاالله سلطانی‌صبور، علیرضا سلیمی، مهدی کوچک‌زاده، جبار کوچکی‌نژاد، محمود نگهبان سلامی و مقداد نجف‌نژاد غائبین جلسه علنی امروز بودند.

پس از آن محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی به مناسبت روز معلم و کارگر نطقی ایراد کرد.

**باهنر:کارگران و معلمان ما در همه صحنه‌ها و معرکه‌ها حضوری فعال و جانانه داشته‌اند

محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در نطق پیش از دستور با اشاره به روز جهانی کارگر اظهار داشت: در چنین روزی در سراسر جهان مراسمی برپا می‌شود و در کشور ما نیز از ابتدای پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی این مراسم برگزار شده است. با این تفاوت که رویکرد نظام همواره رویکردی حمایتی از طبقه شریف و فهیم و تلاشگر کارگری بوده است.

وی ادامه داد: همچنین سالروز شهادت فیلسوف عالی مقام حضرت آیت الله مطهری نزدیک می‌شویم که به همین مناسبت روز معلم را در پیش داریم که تجلیل از این قشر فرهیخته انجام خواهد شد. این هفته فرصتی است که هم به موضوع اساسی فرهنگ کار پرداخته شود و هم به جایگاه و نقش جامعه سخت کوش، فهیم، ولایت‌مدار و تلاشگر کارگری در جهت رشد، توسعه و پیشرفت کشور.

نایب رئیس دوم مجلس افزود: انصافا کارگران و معلمان ما در همه صحنه‌ها و معرکه‌ها حضوری فعال و جانانه داشته‌اند چه در دوران شکل گیری و پیروزی انقلاب و در دوران دفاع مقدس و چه در مقاطع بعدی. همواره شاهد رشادت‌ها، پایمردی‌ها و جان فشانی‌های آنها بوده‌ایم. اکنون نیز این جامعه متدین و شریف چرخ‌های صنعت، تولید، اقتصاد و فرهنگ کشور را به حرکت درآورده و مطمئن هستیم که در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی انشاءالله نقش آفرینی برجسته‌ای خواهند داشت و در پاسخ به پیام مقام معظم رهبری نقش بی‌بدیل خود را نشان خواهند داد.

باهنر گفت: کارگران ما خوشبختانه روز به روز از مهارت بیشتری برخوردار می‌شوند و توانسته‌اند با بروز استعدادهای خویش در عرصه اکتشاف و اختراع، گام‌های بلند و غرور آفرینی بردارند  و معلمان فرهیخته ما هم در جهت ترویج فرهنگ ناب اسلامی و همچنین فرهنگ تولید، مصرف، اخلاق‌مداری می‌توانند نقش آفرینی بزرگی را داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: این دو قشر عظیم در زمینه‌های مختلف از جمله ترویج فرهنگ قرآنی، در عرصه‌های هنری، ورزشی و سایر زمینه‌ها نیز به موفقیت‌های چشم‌گیری دست یافتند. بنابراین می‌توان با اطمینان گفت که اساسا تعریف کارگر و  معلم در نظام جمهوری اسلامی از شکل قبلی و قدیمی خویش خارج شده و امروزه از غنا و محتوای افزون‌تری برخوردار شده است. در کنار این امور باید به این نکته اشاره کرد که کارگران و معلمان مشکلات و تنگناهایی در زندگی و معیشت خود دارند که باید به آنها رسیدگی شود البته مسئولان انصافا تلاش‌های ارزشمندی برای رفع این مسائل کرده‌اند که امیدواریم با تلاش‌های انجام شده این مشکلات رفع شود.

نایب رئیس دوم مجلس در پایان گفت: در پایان این هفته را صمیمانه به جامعه کار و تولید و معلمان کشور تبریک و تهنیت می‌گویم و برای آنها و خانواده‌هایشان که بخش عظیمی از جامعه ما را تشکیل می‌دهند آرزوی تندرستی و موفقیت دارم.

**حضور بازرسان سازمان بازرسی کشور در مجامع و کمیته‌های مالی برای نظارت

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان رسیدگی به طرح دائمی شدن قانون اصلاح موادی از قانون تشکیل بازرسی کل کشور را ادامه دادند و موادی از آن را به تصویب رساندند.

نمایندگان در ماده 6 این طرح مصوب کردند یک تبصره به ماده 8 قانون اضافه شود و برهمین اساس کلیه مسئولان ذی‌ربط در وزارتخانه‌ها، ادارات، سازمان‌ها، موسسات و واحدهای مشمول قانون سازمان بازرسی که مکلف هستند اسناد و اطلاعات و مدارک مورد لزوم در تحقیقات را بدون هر گونه فوت وقت در اختیار بازرسان اعزامی قرار دهند، چنانچه تخلفی از این تکلیف کنند، موجب حبس از سه ماه و یک روز تا شش ماه یا انفصال موقت از خدمات دولتی و عمومی از سه ماه تا یک سال خواهند بود.

این ماده با 160 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.

**حذف ماده 7 طرح دائمی شدن قانون اصلاح موادی از قانون تشکیل بازرسی کل کشور

همچنین وکلای ملت به پیشنهاد نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه به حذف ماده 7 این طرح رأی دادند که در آن آمده بود هیئت بازرسین برای حسن انجام بازرسی می‌تواند یک یا چند نفر از کارکنان را تا پایان بازرسی از کار تعلیق کند.

این ماده با 111 رأی موافق، 48 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع از مجموع 198 نماینده حاضر در صحن حذف شد.

وکلای ملت با تصویب ماده 8، طرح دائمی شدن اصلاح موادی از قانون تشکیل بازرسی کل کشور مصوب کردند.

یک تبصره به ماده 10 قانون اضافه کردند در ماده 10 قانون وزیر یا مسئول دستگاه مربوط موظف است از تاریخ دریافت گزارش هیئت بازرسی حداکثر طی 10 روز عملیات اجرایی را جهت انجام پیشنهادهای مندرج در گزارش مذبور شروع و مفاد جریان کار را مرتبا به اطلاع سازمان برسانند و براساس تبصره‌ای که به این ماده الحاق شد، تخلف از تکلیف مندرج در این ماده موجب حبس از سه ماه و یک روز تا شش ماه یا انفصال موقت از خدمات دولتی و عمومی از سه ماه تا یک سال خواهد بود.

این ماده نیز با 133 رأی موافق، 8 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع از مجموع 198 نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.

**اختیارات وکلای ملت به سازمان بازرسی کشور

وکلای ملت در ماده 9 این طرح نیز به سازمان بازرسی اختیار دادند در موارد زیر اقدام کند:

الف) بهره گیری از توان تشکل‌های غیردولتی و مردم نهاد و اشخاص واجد شرایط و از بخش ‌های علمی و تخصصی، صنفی و مردمی  به منظور انجام وظایف محوله

ب) ایجاد هماهنگی‌های لازم، مستمر، و منظم با مسئولان دستگاه‌های نظارتی کشور با حفظ استقلال و اختیارات قانونی و ذاتی هر دستگاه به منظور ارتقای کیفی و کمی و افزایش اثربخشی اقدامات نظارتی و پرهیز از کارهای موازی و غیرضرور و تقویت مدیریت کشور و ارائه گزارش نتایج حاصله به روئسای قوای سه گانه

ج) معرفی نماینده به مجامع شوراها کمیسیون‌ها و کمیته‌های مالی و معاملاتی و اعتباری دستگاه‌های مشمول بازرسی به عنوان ناظر بدون حق رأی برای انجام وظیفه نظارتی

تبصره- براساس تبصره بند (ج) نیز مسئولان ذی‌ربط موظفند زمان تشکیل جلسات مجامع و شوراهای مورد نظر را به اطلاع سازمان برسانند.

د) ارائه گزارشات نظارتی هشداردهنده بهنگام به مقامات مسئول جهت پیشگیری جرم تخلف و سوء‌جریانات اختلافی.

ه) اطلاع رسانی و آگاهی‌بخشی عمومی از طریق رسانه‌های عمومی به منظور ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد با رعایت قانون اصلاح تبصره یک ماده 188قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 1378 و اصلاحات بعدی آن.

بهارستان نشینان همچنین با تصویب ماده 10 طرح مذکور، مقرر کردند چنانچه بازرسانی قانون موسسات و شرکت‌های مشمول بازرسی، مسئولین سازمان حسابرسی دولتی، حفاظت و اطلاعات و حراست و نظارت بر بازرسی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مشمول بازرسی به سوء جریانی در رسیدگی به عملکرد مالی و اداری دستگاه‌های اجرایی به شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت برسند که مربوط به وظایف سازمان بازرسی است ، باید مراتب را به اطلاع سازمان بازرسی کل کشور برسانند.

به موجب این مصوبه مستنکف به مجازات مقرر در ماده 606 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) مصوب دوم خرداد 1375 محکوم خواهند شد.

وکلای ملت این ماده را با 128 رأی موافق، 8 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 201 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.

نمایندگان مجلس با تصویب ماده 11 این طرح مرقرر کردند که آیین نامه اجرایی این قانون توسط سازمان بازرسی کل کشور تهیه می‌شود و به تصویب رئیس قوه قضاییه می‌رسد.

این ماده نیز با 119 رأی موافق، 4 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 201 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رسید.

**نطق 31 دقیقه‌ای ناطقان میان دستور

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام سبحانی‌نیا عضو هیئت رئیسه مجلس در ادامه اسامی ناطقان میان دستور امروز مجلس را قرائت کرد؛ براین اساس علیرضا منظری توکلی نماینده مردم بافت در مجلس، روبرت بیگلریان نماینده مردم ارامنه جنوب در مجلس، ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس، مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران در مجلس و کمال علیپور نماینده مردم قائم‌شهر در مجلس شورای اسلامی به عنوان ناطقان امروز سخنرانی کردند.

**منظری توکلی: مدعیان دموکراسی مجبورند که به رای مردم سوریه تمکین کنند

علیرضا منظری توکلی نماینده مردم بافت در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور طی سخنانی با بیان اینکه دولت‌هایی که خود بزرگترین ناقض حقوق بشر هستند نمی‌توانند در جایگاه دفاع از حقوق بشر قرار گیرند، گفت: کشتار مردم عراق،‌ افغانستان، فلسطین،‌ لبنان،‌ بحرین،‌ لیبی و یمن و پدیده‌هایی مانند زندان گوانتامو و ابوغریب و کشتار و سوازندن پیروان فرقه داوودیه و سکوت در مقابل نسل‌کشی مسلمانان در میانمار نمونه‌های از حقوق بشر اروپایی و آمریکایی است.

وی ادامه داد: آمریکا با حمایت‌ از تروریست‌های گورکن جگرخوار در سوریه موجب شد که پدیده شوم تروریسم در دنیا تقویت شود. امروز دنیا می‌داند که آمریکا و همپیمانان منطقه‌ای‌اش در سوریه شکست خورده‌اند و مردم سوریه در موعد مقرر انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌کنند و مدعیان دموکراسی مجبور هستند که به رای مردم سوریه تمکین کنند.

**بیگلریان: وزیر کشور اعلام کند که بودجه اقلیت‌ها دقیقا به کجا می‌رود

روبرت بیگلریان نماینده مردم ارامنه جنوب در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور طی سخنانی اظهار داشت: یکی از مبانی انقلاب توجه به کرامت انسان است؛ در این راستا است که نقش قوای مختلف به ویژه قوه قضائیه مشخص می‌شود؛ از قضات درخواست می‌کنیم که عدالت و انصاف را مد نظر قرار دهند.

وی از وزیر کشور درخواست کرد که اعلام کند که بودجه اقلیت‌ها دقیقا به کجا می‌رود و به دست چه کسانی می‌افتد.

**ابوترابی: 5 مانه عمده کسب و کار در کشور

ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور طی سخنانی اظهار داشت: وظیفه مجلس ریل گذاری و حل مشکلات با وضع قوانین است و اگر بخواهیم آسیب شناسی کنیم با 5 مانع عمده کسب و کار مواجه هستیم.

وی ادامه داد: اولین و مهمترین مانع،‌ بوروکراسی اداری در کشور است. در سال 1357 انقلاب ایدئولوژی رخ داد ولی انقلاب اداری انجام نشد. لذا اصلاح بنیادین نظام اداری امری ضروری است.

نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس افزود: دومین مانعی که مجلس باید به آن ورود پیدا کرده و منتظر اقدام دولت نماند، اصلاح نظام بانکی کشور است. صنایع و تولید کشور با سودهای کلان توان رقابت با سایر رقبای خود را ندارند.

ابوترابی بهره‌وری کم ادارات و کارخانجات و تعطیلی زیاد مملکت، عدم اصلاح بودجه‌نویسی در دولت و مجلس و نبود طرح تامین اجتماعی فراگیر از دیگر موانع عمده کسب و کار است که باید بودجه‌نویسی اصلاح و طرح تامین اجتماعی فراگیر که تهیه شده است، هرچه سریعتر انجام شود.

**بذرپاش: انتقادات به توافقنامه ژنو رنگ واقعیت به خود گرفته است

مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، صبح امروز طی نطق میان دستور در صحن علنی پارلمان با تبریک هفته کارگر به کارگران کشورمان اظهار داشت: بسیاری از پیشرفت‌های کشورمان مدیون مجاهدت و تلاش‌های کارگران است که در مقابل کار فراوان، عایدی اندکی دارند و همواره پای آرمان‌های انقلاب ایستاده‌اند و خیلی از مدعیان را شرمنده ساخته‌اند. لذا جا دارد دست آنها را ببوسیم و خدمات آنها را در مجلس و دولت ارج نهیم و توان خود را پیش از پیش برای رفاه این عزیزان مصروف کنیم.

دولت پیام انتخاب مردم در انتخابات مجلس را درک کند

وی ادامه داد: مجلس در رأس امور است و نمایندگان ملت حاضر در مجلس نیز برخواسته از خرد جمعی کل جامعه اند که باید همواره مورد احترام باشند. چرا که احترام به آنها احترام به تمامی ملت است و نمایندگان نیز برای خود شأنی جز خدمتگذاری قائل نیستند و نباید هم باشند و طبق قانون در مقابل سوگند قانون اساسی خود نسبت به حقوق ملت و کشور مسئولند. بنابراین دولت باید این را بداند و قبول داشته باشد و پیام انتخاب مردم در انتخابات مجلس را درک کند و آن را بپذیرد و نظارت مجلس را کارشکنی تعریف نکند، چرا که نظارت عین کمک و همراهی است.

این نمایندده مجلس با تأکید براینکه کمک و همراهی به معنای تعریف و تمجید دائم نیست، تصریح کرد: بنابراین باید نگاهمان را متفاوت‌تر کنیم. همچنین دولت باید نمایندگان را در پاسخ به مطالبات مردم یاری دهد و خدای ناکرده برخی از مدیران برای از میدان بدر کردن و یا ضربه زدن به حثیت نمایندگان در حوزه انتخابیه کاری نکنند. البته برای نمایندگان بودن یا نبودن در مجلس اصل نیست و هر دو انتخاب بین خوبی‌هاست، اگر نیت برای رضای خداوند متعال باشد.

بذرپاش افزود: دولت در میان میدان است و باید کمک شود، چرا که کار اجرا بسیار دشوار است و پاسخ دادن به مطالبات مردم توسط دستگاه‌‌های اجرایی کار دشواری است. بنابراین همه ما نمایندگان باید به دولت کمک کنیم. البته فرقی میان دولت ها نیست و همه دولت‌ها چه مطابق نظر ما باشند و چه نباشند، پس از رأی مردم و تنفیض حکم توسط رهبری معظم مشروع و قانونی هستند و همه باید در چارچوب قانون و شرع کمک کنند، البته بدون استثنا.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه کمک کردن به دولت در مجلس تنها مجیزگویی نیست، گفت: تصویب قوانین متعدد نیز می‌تواند دولت را یاری رساند. پس نظارت بر دولت توسط ابزارهای مختلف مانند تذکر، سوال، استیضاح نیز به نوعی کمک به دولت از منظر نظارت است که طبق قانون اساسی یکی از دو وظیفه اصلی قوه مقننه عنوان شده است.

بذرپاش در تذکراتی خطاب به مسئولین دولتی گفت: مگر دولت محترم در ابتدای رأی آوردن یکی از اصلی ترین برنامه های خود را احیای سازمان مدیریت نمی‌دانست و معتقد نبود که دلیل بسیاری از مشکلات کشور، تغییر سازمان مدیریت به معاونت برنامه ریزی است؟ ولی چه شد که بعد از گذشت 8 ماه از شروع به کار دولت نه تنها سازمان احیا نشد، بلکه وقتی مجلس هم اقدام به احیای سازمان مدیریت کرد، دولت به عنوان مخالف در مجلس حاضر شد و هم اکنون نیز علی رغم احترامی که برای معاونت برنامه ریزی رئیس جمهور قائل هستم، ایشان به صورت غیرقانونی عهده دار معاونت دیگری به عنوان معاونت نیروی انسانی است که مسئولیت بسیاری از امور مهم کشور مانند دولت الکترونیک، معماری نوین نیروی انسانی و ده‌ها کار دیگر را برعهده دارد.

ریخت‌وپاش‌های دولت دلیل بی‌اعتمادی مردم و عدم انصراف از دریافت یارانه‌ها بود

«راستی چرا مردم به دولت به میزان مد نظر دولت اعتماد نکردند و انصراف‌ از دریافت یارانه نقدی علی رغم تبلیغات فراوان بسیار ناچیز شد؟ دلیل را باید در کجا جستجو کرد؟ آیا رفتار دولت در این چند ماه مانند هزینه‌های گزاف تشریفاتی همچون برگزاری برخی مراسمات خاص و ساخت استخر و سونا، پیامک‌های گسترده بی‌حاصل و انتصاب افراد مسئله دار در فتنه 88، انتصاب افراد با سرمایه‌های صدها میلیاردی و بعضا هزارمیلیاردی دلیل این بی اعتمادی‌ها نیست؟ »

وی خطاب به دولت و مجلس گفت: به خودمان برگردیم، اعتماد مردم چیزی نیست که با آن شوخی کنیم؛ این همان ملت حماسه آفرین است که در مقاطع مختلف حماسه آفرید. پس مشکل را در خودمان جستجو کنیم.

بذرپاش با اشاره به اجرای فاز دوم قانون هدفمند‌کردن یارانه‌ها و انتقادات گسترده به نحوه اجرای فاز اول خاطرنشان کرد: مگر نقد به مرحله اول اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها که در دولت گذشته انجام شد، عدم تخصیص درآمد حاصل از یارانه به تولید نبود؟ الآن هم که وزیر محترم صنایع و هم رئیس جمهور صریحا فرمودند که از منابع ناشی از هدفمندی به تولید نخواهیم داد. این یک خلف وعده است. لذا اعتماد را دریابیم که دری گرانبهاست.

** افزایش نرخ سود بانک‌ها یعنی تعطیل کردن تولید

وی ادامه داد: اخیرا بانک‌ها در یک رقابت باورنکردنی اقدام به افزایش نرخ سود سپرده‌های خود تا 27 درصد کرده‌اند. این چه تدبیر اقتصادی است؟ آن هم از دوستانی که خود همواره حمایت از تولید را جزو رئوس برنامه‌ها و موارد انتقادی خود از گذشته قرار می‌دادند. اما افزایش نرخ سود سپرده‌ها یعنی تعطیل کردن دولت، یعنی سوق دادن بانک‌ها به سوداگری و کارهای واسطه‌گری که جز ضرر به اقتصاد ملی عاید دیگری ندارد. پس بانک‌ها را دریابیم. همچنین برداشت خلاف قانون بعنوان قرض از صندوق توسعه ملی با چه توجیهی اتفاق افتاده؟ آن هم صندوقی که ثروت ملی یک کشور است.

نماینده مردم تهران در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: یک موضوع مهم که اخیرا رونق گرفته، تلاش برخی برای تحریک عواطف واحساسات اقوام شریف ایران و نیز تلاش برای نشان دادن اختلاف میان اهل تسنن و تشیع در داخل کشور است که این خیانتی فراموش ناشدنی است.

** مجلس را در موضوع هسته‌ای غریبه فرض نکنید

بذرپاش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحث سیاست خارجه گفت: بحث سیاست خارجی به ویژه توافقنامه ژنو که بارها راجع به آن سخن گفته شد بحثی جدی برای آیندگان کشور است. چرا که تصمیماتی که اکنون در مورد انرژی هسته‌ای این حق مسلم نسل کنونی و آینده کشور در حال گرفته شدن است، کم اهمیت تر از موضوع هدفمندی نیست. بحث برسر قدرت یک ملت و نیز تضمین آینده یک کشور است که باید آن را جدی گرفت؛ نباید مجلس به عنوان رأس امور از یکی از مهمترین امور کشور بی‌اطلاع باشد. و مرتب با بهانه‌های واهی آن را غریبه پنداشت و ماجرا را از آن پنهان کرد.

وی افزود: در ابتدای توافق بسیاری از انتقادها مربوط به مفروضات مذاکره کنندگان نسبت به آمریکا و نیز محتوای قرارداد بود. و حالا  کم کم بسیاری از انتقادها در آن زمان در حال گرفتن رنگ واقعیت به خود هستند. پس از توافقنامه ژنو 3 بار دیگر رسما  تحریم شدیم. 18 بار مورد تهدید نظامی قرار گرفتیم. پارلمان اروپا انتخابات 24 خرداد را زیر سوال برد و آن را غیرمشروع خواند و به ترویج هم جنس بازی دعوت کرد. به هیچ شرکت غربی اجازه ورود به ایران داده نشد. هیچ یک از تعهدات هواپیمایی عملی نشد. دلاری به بانک مرکزی ما که اجازه هزینه و یا جابجایی داشته باشد، نرسید، برای اولین بار در تاریخ تأسیس سازمان ملل به نماینده ای که از سوی ایران معرفی شده بود، ویزا داده نشد و به خاطر ایران قانون مقر سازمان ملل را تغییر دادند و حالا می‌توانند به خیلی از کشورها هم ویزا ندهند، دارایی بنیاد علوی را مصادره کردند که اموال آن بیش از کل مبلغ توافق نامه ژنو است و اتفاقات دیگری که اینجا مجال طرح آن نیست.

نماینده مردم تهران در مجلس برهمین اساس تأکید کرد: مهم این است که طرف مقابل را بشناسیم. کشور زورگو و متجاوز آمریکا علنا قانون مقر خود را اجرا نمی‌کند. حالا چه تضمینی است که حق غنی سازی را که نه در متن توافقنامه آمده و نه طرف مقابل به آن اذعان دارد را  به رسمیت بشناسد؟ از آن طرف ایران تقریبا تمامی تعهدات خود را که مهمترین‌ آنها اکسید کردن مواد 20 درصد بود اجرا کرد و آژانس هم اقدامات ایران را مورد تأیید قرار داد.

مذاکرات ما و 5+1 شبیه بازی ایران و مالدیو شده است

بذرپاش اضافه کرد: طوری اقدام کردیم که طرف‌های آمریکایی از سرعت ایران در انجام تعهدات خود تعجب کرده‌اند. ماجرای ما شبیه بازی ایران و مالدیو است که وقتی مالدیو از ایران 17 گل خورد، مربی آن طی مصاحبه ‌ای گفت ایران تیم قدرتمندی است و این نتیجه طبیعی است. و حالا وصف  تیم ما هم مانند آنها شده و به جای مقتدرانه برخورد کردن، قدرتمند بودن طرف را به رخ منتقدان می کشند.

وی با اشاره به تهیه کتابی در مورد توافق نامه ژنو، گفت: اخیرا کتابی تحت عنوان «توافقنامه از نگاه نخبگان» برای اخذ مجوز به اداره ارشاد استان قم ارسال شده است، ولی  ممیزی این کتاب که حاوی نظرات موافقین و منتقدین توافقنامه است، مثال زدنی است که ارشاد چگونه آن را تصحیح می‌کند. پس ممنوع القلم هم داریم.

نماینده مردم تهران در مجلس در پایان سخنان خود تأکید کرد: کشور در شرایط حساسی است و همه قبول داریم که مجاهدت‌های افراد گوناگون ما را تا اینجا رسانده است. پس حق هرکار و هر حرفی را نداریم. این کشور متعلق به امام عصر است و رهبری فرزانه، مقتدر و الهی دارد و انشاالله امید بیگانگان را نامیدو  امام و شهدا را شاد می‌کنیم.

**تذکرات شفاهی و کتبی نمایندگان

پیش از پایان جلسه علنی نمایندگان مجلس تذکرات شفاهی خود به مسئولان اجرایی کشور را مطرح کردند.

عبادی نماینده مردم بیرجند در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خطاب به وزیر راه و شهرسازی گفت: پروازهای فرودگاه بیرجند کاهش یافت است در صورتی که باید دو پرواز از این استان صورت گیرد. رفت و آمد مدیران و مسئولان با کاهش پروازها دچار مشکل شده است، چه رسد به مردم. لذا درخواست می‌کنم که این موضوع پیگیری شود.

وی در تذکری به رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی خواستار ایجاد راه‌آهن در بیرجند شد.

نماینده مردم بیرجند در مجلس خطاب به وزیر اقتصاد گفت: تورم و بیکاری کمر مردم را شکسته است. به داد مردم برسید. برای نمایندگان مردم بسیار سخت است که وقتی خیل جوانان بیکار را می‌بینند و همچنین کارخانه‌های در حال تعطیل را مشاهده کنند، اما هرچه فریاد بزنند صدایشان به جایی نرسد.

عبادی در تذکر دیگری به وزیر تعاون گفت: در مرحله اول توزیع سبد کالا بسیاری از افرادی که بیمه نبودند، مخصوصا کارگران ساده ساختمانی سبد کالا به آنها تعلق نگرفت، درحالی که این افراد از همه مستحق‌تر هستند. لذا درخواست می‌کنم برای جبران مافات در مرحله دوم صورت گیرد.

فیروزی نماینده نطنز در مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی طی سخنانی در صحن علنی مجلس با اشاره به روز کارگر اظهار داشت: پیشاپیش روز معلم و روز کارگر را تبریک عرض می‌کنم. تذکر اول من به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون مطبوعاتی وی است و از آنها خواستار پیگیری تذکر و جدی هیئت نظارت بر مطبوعات به روزنامه آرمان به جهت توهینی که در تیتر خود به خصلت اصفهانی‌ها در روز دوشنبه روا داشتند دارم درحالی که مردم شهیدپرور اصفهان با جان فشانی خود اقدامات مناسبی را انجام دادند.

**وزارت ارشاد موانع چاپ کتاب "توافقنامه ژنو از منظر نخبگان" را برطرف کند

امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی به رئیس جمهور اظهار داشت: تذکر اول من به رئیس جمهور در خصوص 4.1 دهم میلیارد دلاری است که متأسفانه از حساب‌های نفت نزد شرکتی که بلوکه شده بوده و وارد کشور نشده تقسیم شده و متأسفانه 2.6 میلیارد دلار که معادل شش هزار و 500 میلیارد تومان است به ریال تبدیل شده و این پول پرقدرت وارد جامعه شده است و در پرداخت‌های جاری استفاده شده که متأسفانه ایرادی است که در بحث تأمین منابع مسکن مهر که واقعا مشکل مردم را حل می کرد، همه اعتراض داشتیم، اما بسیاری از افراد امروز سکوت کردند.

وی ادامه داد: دولت چند ماه پیش وقتی اصلاحیه بودجه را به مجلس ارائه کرد، اگر هدفش دور زدن قانون و قانونگذار نبود، چرا از طریق ستاد تدابیر ویژه این اقدام را انجام دادند در صورتی که می‌توانستند در آن موقع همین موضوع را در مجلس مطرح کنند.

نماینده مردم قم افزود: تذکر بعدی این است که مازاد فروش نفت در سال 92 قرار بود بعد از تأمین سهم صندوق توسعه ملی صرف بنیه دفاعی کشور شود. چرا دولت به وظیفه خود در این خصوص عمل نمی‌کند؟

امیرآبادی در تذکر دیگری به رئیس جمهور گفت: در هنگام ثبت نام فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها متأسفانه قانون رعایت نشد و قرار بود عددی از درآمد خانوار اعلام شود و بالاتر از آن ثبت نام نکند که متأسفانه این اقدام صورت نگرفت و هنوز هم آمار قطعی اعلام نشده است. ما درخواست داریم که اطلاعات شفاف در اختیار مردم قرار گیرد. البته آمار انصرافی‌ها و ثبت نامی‌ها متفاوت است که این آمار باید به صورت شفاف اعلام شود.

وی در تذکری به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: متأسفانه به کتاب توافقنامه ژنو از منظر نخبگان که مجموعه‌ای از نظرات موافقان و مخالفان در رسانه‌ها مطرح شده و قبلا هم چاپ شده است، مجوز چاپ داده نمی‌شود و جالب است که گفته می‌شود این قسمت‌ها را حذف کنید تا مجوز چاپ بدهیم. آقای جنتی این درست نیست. شما ممیزی را برای کتاب‌های ضد ارزشی برداشته‌اید. چرا اجازه نمی‌دهید که چنین کتاب‌هایی چاپ شود.

نماینده مردم قم در پایان در تذکری به وزیر کشور خواستار پیگیری توقف عملیات ساخت مونوریل و متروی قم شد.

**هروی: گاهی ابرهای سیاسی آسمان مجلس را پر می‌کند

در ادامه جواد هروی نماینده قائنات در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خطاب به نمایندگان طی سخنانی اظهار داشت: در بحث سیاسی انتظار می‌توان داشت که آرامش سیاسی در سال فرهنگ و اقتصاد حاکم بر کشور ما باشد، اما متأسفانه برخی از مواقع مجلس و برخی از نمایندگان به جای دستگاه‌های اجرایی می‌نشینند و نظارت را با دخالت متفاوت نمی‌بینند و گاه گداری مجلس بی روح دیده می‌شود و ظاهرا ابرهای سیاسی آسمان مجلس را پر می‌کند.

وی ادامه داد: برخی از مقولات مانند حادثه‌ای که چند روز پیش در کاخ سعدآباد اتفاق افتاد، اگر سکه‌ای به مدیر یک آسایشگاه معلولان می‌دهند چه غوغایی را در روزنامه‌ها راه انداختند.

نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی گفت: ما باید این قضایا را کنار بگذاریم. موضوع دفن ریچارد فرای اینقدر بزرگ نبود که این همه به آن دامن زده شد. ایران سرزمین ثبات است، چه در دانشگاه و چه در زندان‌ها. لذا دانشگاه‌ها و زندان‌های ما باید محل امنی باشند. لذا خواستار تشکیل هیئتی برای پیگیری ماجرای زندان اوین هستم.

**کاشانی: بومیان بلوچ در مرزبانی و نیروی انتظامی استخدام رسمی شوند

کاشانی نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، در تذکر شفاهی به وزیر کشور خواستار استخدام رسمی بومیان بلوچ در مرزبانی و نیروی انتظامی شد.

در ادامه علی‌لو نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بارش تگرگ در آذربایجان شرقی اظهار داشت: حادثه غیرمترقبه‌ای روز گذشته در استان آذربایجان شرقی رخ داد که آسیب جدی به محصولات کشاورزی وارد کرد. لذا خواستار فرستادن کمیته‌ای به این استان جهت رسیدگی به موضوع و جبران خسارت کشاورزان هستم.

حجت الاسلام بزرگواری نماینده مردم کهکیلویه و بویراحمد در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خطاب به وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: از وزیر آموزش و پرورش درخواست می‌کنم مطالبات و معوقات فرهنگیان براساس عدالت تقسیم شود و همه فرهنگیان به حقوق حقه خود برسند و این‌طور نباشد که اگر معلمی براساس بی‌اطلاعی دیوان عدالت اداری حکم منفی گرفته است، از حق مسلم خود محروم شود.

**تذکر به یک کلاغ و چهل کلاغ نمایندگان

بهروز نعمتی نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی گفت: در این چند روز اخیر مسائل را یک کلاغ و چهل کلاغ کردند و مسائلی که در صحن مطرح شد واقعیت نداشت و من اعتقاد دارم که باید نظارت کرد و نسبت به دولت حساسیت داشت، اما نه اینکه مسائل را به گونه‌ای مطرح کنیم که حرکات خوبی که در دولت مطرح می‌شود را نادیده بگیریم.

وی ادامه داد: متأسفانه ما شاهد این بودیم که همایش‌های کیش و خراسان برگزار شد، اما نمایندگان هیچگونه تذکری حتی به صورت لفظی هم ندادند، اما امروز که سه سکه بهار آزادی به کسانی که سالها برای معلولان زحمت می‌کشند داده شد، این همه یک کلاغ و چهل کلاغ راه انداختند.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس افزود: همیشه اعلام می‌کنید که از دولت حمایت می‌کنید، اما من درخواست می‌کنم موضع گیری ها شفاف باشد. نیازی به حمایت از دولت نیست، بلکه شما مواضع خود را شفاف اعلام کنید و مردم قضاوت خواهند کرد.

نعمتی در تذکری دیگری به نمایندگان گفت: نطق‌های ضروری برای زمان ‌های حساس است، اما وقتی فردی زمان خود را به فرد دیگری می‌دهد، حق سایر نمایندگان را تضییع می‌کند. لذا از کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس درخواست می‌کنم که نسبت به این موضوع بیاندیشند و هم فکری کنند تا موضوع حل شود.

**قوامی: نرخ بیکاری در میان فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها بالای 26 درصد است

قوامی نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی طی سخنانی اظهار داشت: 31 میلیون نفر در فاصله سنی 15تا 34 سال قرار دارند و نرخ بیکاری در میان فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها بالای 26 درصد است. در برنامه پنجم بحث اشتغال و ایجاد فضا برای توسعه کارآفرینی مطرح شده است. لذا از دولت درخواست می‌کنم که در این مسئله تدبیر ویژه‌ای بی‌اندیشد.

در پایان جعفرزاده نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی طی سخنانی در صحن علنی مجلس اظهار داشت: در قانون بودجه 92 مطابق ماده 94 یکصدهزار تبصره تکلیفی، مسکن برای ایثارگران اختصاص داده شده است. مدت معرفی از سمت بنیاد شهید تا پایان خرداد سال 93 است و این یک صدهزار میان بانک‌های عامل توزیع شده است، اما من می‌خواهم گزارشی را ارائه کرده و به آقای طیب نیا تذکر می‌دهم که سریعا به این موضوع ورود کند.

وی ادامه داد: هزاران نفر از ایثارگران مبایعه نامه خرید مسکن انجام داده‌اند، اما بانک‌ها به آنها پول نمی‌دهند و آنها زندگی خود را می‌فروشند تا ضرر وزیان را پرداخت کنند. بانک ملت 22 سهمیه داشته، ولی فقط 20 درصد سهمیه را پرداخت کرده، بانک رفاه 11 هزار سهمیه داشته و فقط 20 درصدی معرفی کرده، بانک صادرات 17 هزار سهمیه داشته و فقط 50 درصد معرفی کرده، بانک تجارت 12 هزار سهمیه خود را معرفی کرده، بانک سپه 16 هزار سهمیه داشته و فقط 25 درصد معرفی کرده و بانک ملی 22 هزار سهمیه داشته اما سیستم را بسته است.

نماینده مردم رشت در مجلس خاطرنشان کرد:  این قانون یکصدهزار سهمی به ایثارگران است و من درخواست می‌کنم هرچه سریعتر این مشکل حل شود.

**تذکرات کتبی نمایندگان

در ادامه تذکرات کتبی نمایندگان توسط ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه مجلس قرائت شد. برای مشاهده متن این تذکرات اینجا کلیک کنید.

پیش از پایان جلسه علنی مجلس، شاهین محمدصادقی عضو هیئت رئیسه مجلس نامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی خطاب به حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان را قرائت کرد.

جمعی از نمایندگان مجلس طی نامه‌ای از اقدام اخیر وزارت ورزش و جوانان در شفاف‌سازی قراردادهای فوتبال تقدیر و تشکر کردند.

**پایان جلسه علنی/جلسه بعدی 14 اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری تسنیم، جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی با اعلام علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی خاتمه یافت و وی زمان نشست علنی بعدی را یکشنبه 14 اردیبهشت‌ماه ساعت 8 صبح اعلام کرد.

بهارستان‌نشینان پس از برگزاری جلسات علنی خود طی 3 هفته کاری هفته آینده را برای سرکشی به حوزه‌های انتخابه خود می‌روند. بنابراین مجلس در هفته بعد نشست علنی نخواهد داشت.
منبع: تسنیم