جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۸

ايرانی ها در خط مقدم علم نقشه برداري مغز

رئیس مرکز تحقیقات نقشه‌ برداری مغز با اشاره به جايگاه و امكانات ايران در حيطه نقشه برداري مغز اظهار كرد:نقشه برداري مغز شامل تكنيك‌هايي است كه مي‌توانند عملكرد و يا ساختار سلولي و مولكولي مغز را به تصوير بكشند. اين رشته بسيار جوان است اما به سرعت در حال تحول است، بنابراين سرمايه گذاري در اين علم با توجه به نيروي انساني جواني كه داريم مي‌تواند ما را به خط مقدم اين علم در دنيا برساند.
کد خبر : ۱۷۴۲۸۱
صراط: پروفسور مجتبي زارعي که اخیرا پس از سالها تحقیق و تجربه در دانشگاههای لندن، اکسفورد و ناتینگهام برای راه اندازی مرکز ملی نقشه برداری مغز به ایران بازگشته است افزود: طرح تاسیس مركز ملي تحقيقات نقشه برداري مغز ايران حدود سه سال پیش به معاونت علمی ریاست جمهوری تقدیم شد و پس ارزیابی توسط وزارت بهداشت مورد تصویب معاونت علمی ریاست جمهوری قرارگرفت. خوشبختانه همه مسئولین دولت جدید نیز با انجام این طرح موافقند اما متاسفانه علی رغم پیگیریهای وزارت بهداشت تا این لحظه معاونت علمی ریاست جمهوری بودجه مصوب این طرح را برای تجهیز مرکز واریز نکرده است.

وي با اشاره به برگزاري نخستین کنفرانس بین‌المللی نقشه‌برداری مغز ایران در روز 16 اردیبهشت ماه جاری به همت مرکز ملی نقشه برداری مغز گفت: يكي از اهداف ما معرفي اين رشته نوپا به محققان علوم اعصاب، پزشكان و روانپزشكان و دیگر محققین مربوطه است.

دبیر علمی نخستین کنفرانس بین‌المللی نقشه‌برداری مغز ایران افزود: اطلاعاتي كه براي توليد اين تصاوير استفاده مي‌شوند مي‌توانند به صورت سيگنال‌هاي بيولوژيك مانند نوار مغز و یا ثبت میدان مغناطیس مغز باشد، يا حاصل تحريك مغناطیس و یا الکتریکی مغز باشد، و يا، با استفاده از  تكنيكهايي نظير ام آر آي يا پت اسكن باشد. هر یک از این روشها ابعاد ساختاری و یا عملکردی مغز و یا تغییرات آن در بعد زمان را به ما ارایه می کنند. همه این روشها برای کشف هر چه زودتر و دقیق تر بیماریها و یا رصد آنان در طول زمان و مطالعه اثر دارو بر روی مغز است.

اين استاد نورولوژی و نوروساینس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مشاور معاون وزیر بهداشت در راه اندازی مرکز ملی نقشه برداری مغز گفت: رشته نقشه برداری مغز یکی از رشته های طب است که با کمک علوم دیگر رشد کرده و در تعامل با ریاضی دادنان، مهندسی پزشکی و فیزیکدانان است. البته نهایتا کاربرد، تفسیر داده ها و یا موارد استفاده نقشه برداری مغز چه از لحاظ بالینی و چه از نظر تحقیقاتی توسط پزشکان متخصص صورت می گیرد.                           

منبع: مهر