جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۵

اخراج یک سوم زنان پس از مرخصی زایمان

معاون فنی درآمد سازمان تامین اجتماعی از اختصاص ۲۹۴ میلیارد تومان برای اجرای افزایش ۹ ماه مرخصی زایمان در آینده نزدیک از سوی دولت خبر داد و گفت: بر اساس مکاتبات انجام شده دولت قول پرداخت سریع بودجه مورد نیاز برای اجرای افزایش مرخصی زایمان را داده است.
کد خبر : ۱۷۳۴۱۷
صراط: محمد حسن زدا به جلسه روز گذشته با معاونت راهبردی و برنامه ریزی ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: در این جلسه مقرر شد اعتبار مورد نیاز برای اجرایی شدن طرح افزایش مرخصی زایمان از ۶ به ۹ ماه تامین شود.

وی گفت: اجرایی شدن افزایش مرخصی زایمان منوط به تامین اعتبار است و در این صورت به سرعت در تمامی شعب تامین اجتماعی اجرایی خواهد شد.

زدا از تعدیل اعتبار مورد نیاز برای افزایش مرخصی زایمان خبر داد و گفت: در گذشته میزان اعتباری که برای اجرای این طرح پیش بینی کرده بودیم بیش از مقدار فعلی بود و این اعتبار به دلایل مختلف تعدیل شد به طوری که اکنون اعتبار مورد نیاز ۲۹۴ میلیارد تومان برای سال ۹۳ است.

معاون فنی درآمد سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: آمادگی لازم برای اجرای طرح افزایش مرخصی زایمان وجود دارد و تنها نگرانی ما امنیت شغلی زنان است که ممکن است با این طرح به خطر بیفتد.

وی به تحقیق و پژوهشی که در خصوص اخراج زنان پس از بازگشت ازمرخصی زایمان اشاره کرد و گفت: در طی مدت ۱۸ ماه بررسی هایی که انجام شد مشخص گردید که از میان ۱۴۵ هزار زنی که از مرخصی ۶ ماهه زایمان استفاده کرده اند پس از بازگشت به کار ۴۷ هزار نفر آنان از سوی کارفرمایان خود اخراج شده اند به همین دلیل پیش بینی می شود با افزایش ۹ ماه مرخصی زایمان این ریزش زنان در محیط های کار به صورت تصاعدی بالا برود.

زدا با اشاره به اینکه برای پیشگیری از تعدیل زنان پس از بازگشت به محیط کار، وزارت کار باید تصمیمی اتخاذ کند، گفت: موضوعات مربوط به تنظیم روابط کاری مربوط به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است و بهتر است در این خصوص تصمیمات لازم گرفته شود تا شاید بتوان از ریزش زنان پس از بازگشت از مرخصی زایمان به محیط کار جلوگیری شود.

به گزارش خبرنگار مهر، قانون افزایش مرخصی زایمان زنان از ۶ به ۹ ماه در خرداد ماه سال گذشته در قالب لایحه ای از سوی دولت به مجلس فرستاده شد که این لایحه پس از بررسی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. براساس مصوبه دولت ‌برای افزایش مرخصی زایمان زنان، مدت مرخصی زایمان (یک و ۲ قلو) زنان شاغل در بخشهای دولتی و غیردولتی ۹‌ماه تمام با پرداخت حقوق و فوق‌العاده‌های مربوط تعیین می‌شود. همسران افراد یادشده نیز از ۲ هفته مرخصی اجباری (تشویقی) برخوردار می‌شوند.

سازمان تامین اجتماعی برای اجرای این مصوبه نیاز به تخصیص اعتبار از سوی دولت داشت که این موضوع نیز با دستور معاون راهبردی و برنامه ریزی ریاست جمهوری تامین اعتبار شده است که بزودی اعتبار مورد نیاز پرداخت و مصوبه افزایش مرخصی زایمان اجرایی می شود.
منبع: مهر