جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۹

نظر سوریان درباره قوانین جدید کشتی

حمید سوریان گفت: در مجموع فکر می‌کنم که با قانون جدید کشتی قشنگ تر شده است و کشتی گیر بهتر با قوانین جدید بهتر می تواند حقش را بگیرد.
کد خبر : ۱۷۱۱۳۰
صراط: حمید سوریان ˈ کشتی گیر طلایی در مصاحبه ای با نشریه الکترونیکی ˈ شما ˈ ارگان حزب موتلفه اسلامی معتقد است که تغییر قوانین ، ورزش کشتی را قشنگ تر کرده است.
 
حمید سوریان نابغه ریزنقش کشتی فرنگی ایران در مسابقات جایزه بزرگ مجارستان بعد از 20 ماه دوری از مسابقات به روی تشک رفت و بر خلاف انتظار بسیاری از کارشناسان کشتی، بر سکوی اولی وزن 59 کیلوگرم این رقابت ها ایستاد تا ثابت کند که لقب «نابغه» را بی جهت به او نداده اند. سوریان اکنون با 8 مدال زرد رنگ، طلایی ترین کشتی گیر فرنگی تاریخ ایران در مسابقات جهانی و المپیک است و این فرصت را دارد که با کسب یک مدال طلای دیگر نام خود را به عنوان طلایی ترین کشتی گیر در هر دو رشته آزاد و فرنگی در تاریخ ورزش ایران ثبت کند؛ رکوردی که اگر وی موفق به ثبت آن شود شکستن سال های سال زمان خواهد برد چرا که عبدالله موحد نابغه کشتی آزاد ایران که او هم مثل سوریان 8 مدال طلای مسابقات جهانی و المپیک را در کارنامه افتخاراتش دارد سال های سال است که بازنشسته شده اما رکوردش دست نیافتنی باقی مانده است.
 
*قهرمانی در جایزه بزرگ مجارستان برای حمید سوریان می تواند اتفاق خوبی باشد؟
 
بعد از المپیک و حدود 20 ماه دوری از مسابقات شروع خوبی بود.
 
*شروع خوب برای تو یا کشتی فرنگی؟
 
هم من وهم تیم ملی از این مسابقات سود بردیم.
 
*چطور؟
 
خود من بعد از المپیک از تیم ملی دور بودم و امروز خیلی خوشحالم که بعد از حدود 20 ماه موفق شدم در مسابقات مهمی چون جایزه بزرگ مجارستان بر سکوی قهرمانی بایستم. از طرف دیگر این اولین مسابقه مهمی بود که دوباره تیم با هدایت محمد بنا شرکت می کرد که او هم موفق شد تیمش را قهرمان این رقابت ها کند.
 
*اینکه سوریان بعد از 20 ماه دوری از مسابقات می تواند قهرمان شود اتفاق مهمی است که یا برمی گردد به توانایی بالای تو یا اینکه حریفانت در این وزن چندان قوی نبودند؛ کدام فرض درست است؟
 
نمی دانم؛ من می روم روی تشک و کشتی می گیرم حالا حریفم اگر زورش رسید مرا شکست می دهد اگر هم نرسید باید بازنده تشک کشتی را ترک کند.
 
*اما اینکه کشتی گیری بعد از 20 ماه در چنین مسابقاتی قهرمان می شود تعجب برانگیز است؟
 
تعجب نکنی؛ کشتی ورزش سنگینی است و از روی شانس و تقدیر هیچ کشتی گیری تا به امروز قهرمان نشده است. البته پیش می آید که یک کشتی گیر با قرعه خوبی روبه رو شود اما اینکه روی تشک با اقبال و شانس پیروز شود احتمالش یک به میلیون است. من باید به هر قیمتی که بود در جایزه بزرگ مجارستان کشتی می گرفتم که گرفتم.
 
*چرا؟ دلیل خاصی داشت؟
 
باید خودم را محک می زدم و می دیدم حالا که حدود 20 ماه از مسابقه دور هستم در چه سطحی قرار دارم.
 
*این خواسته تو بود یا کادر فنی؟
 
هر دو. بالاخره تا کشتی گیر تنش به تن کشتی گیر حریف در یک مسابقه رسمی نخورد مشخص نمی شود که در چه سطح از آمادگی قرار دارد. من باید در مجارستان کشتی می گرفتم تا این موضوع مشخص می شد.
 
*نتیجه اش رضایت بخش بود؟
 
خودم که راضی ام.همین که قهرمان شدم نشان داد که زیاد از دوران اوج دور نیستم.
 
*مربیان چطور؛ آنها هم از عملکردت راضی بودند؟
 
راضی بودند. البته این را بگویم راضی کردن محمد بنا خیلی سخت است.
 
*مربی سخت گیری است؟
 
همین طور است. کار با او خیلی سخت است و بالاترین توقع را از شاگردانش دارد؛ به همین دلیل است که وقتی تیمش را با خود به مسابقاتی می ببرد همه از او انتظار قهرمانی دارند.
 
*اتفاقی که در مجارستان هم افتاد؟
 
بله؛ دیدید که او فرصت زیادی برای کار کردن با تیم را نداشت اما در این همین فرصت کم تیم خوبی را روانه این رقابت ها کرد و بر سکوی اولی ایستاد.
 
*در مجارستان برای اولین بار در وزن 59 کیلوگرم کشتی گرفتی؛ این موضوع برایت سخت نبود؟
 
فیلا در قوانین جدیدش وزن 59 کیلو را با ادغام دو وزن 55 و 60 کیلوگرم قدیم به وجود آورد. تمام قهرمانان دو وزن قدیم امروز در وزن 59 کیلو کشتی می گیرند که این موضوع باعث شده است تا این وزن یکی از سخت ترین وزن های کشتی فرنگی شود. از طرف دیگر بدون شک سطح مسابقات بالاتر از وزن 55 کیلوگرم سابق خواهد بود.
 
*نگفتی کشتی گرفتن در وزن جدید سخت بود یا آسان؟
 
نه سخت بود و نه آسان. باید به این وزن جدید عادت کنم.
 
*البته فکر کنم برایت آسان بود که قهرمان شدی؟
 
این هم تعبیری است. معتقدم در مجارستان نسبت سطح مسابقات، عملکرد خوبی داشتم. هر چند که اگر سرماخورده نبودم و بدنم ضعیف نشده بود می توانستم عملکرد بهتری از خودم به جا بگذارم.
 
*در مجارستان برای اولین بار کشتی گرفتن با قوانین جدید را تجربه کردی؟
 
احساس می کنم تغییر قوانین برای کسانی که به عملکرد فنی شان اشراف دارند، زیاد مهم نباشد؛ مهم درست تمرین کردن است، اما در مجموع فکر می کنم که با قانون جدید کشتی قشنگ تر شده است و کشتی گیر بهتر با قوانین جدید بهتر می تواند حقش را بگیرد.
 
*در کل قوانین جدید فیلا به نفع کشتی فرنگی ایران است یا به ضرر آن؟
 
کشتی گیران ایرانی فنی هستند و با تکنیک کشتی می گیرند؛ قوانین جدید هم به نفع کشتی گیران فنی است و به همین دلیل معتقدم کشتی فرنگی بهترین استفاده را از تغییر قوانین خواهد برد. ما اگر خوب تمرین کنیم و خوب کشتی بگیریم تیم های دیگر به گرد ما نمی رسند.
 
*این حرف کمی مغرورانه نیست؟
 
شاید باشد، اما حقیقت دارد.
 
*اما همین کشتی فرنگی بعد از المپیک دچار افت شد و حتی در تهران نتوانست از عنوان قهرمانی اش دفاع کند؟
 
بعد از المپیک تیم دچار ریزش نفرات شد. محمد بنا که کناره گیری کرد. من و چند تا از کشتی گیران هم در تیم نبودیم و تیم با چهره جدید به مسابقات مختلف رفت. با این حال هرچند نتوانست افتخارات گذشته را تکرار کند اما بد هم نتیجه نگرفت ولی امروز همه برگشته اند و تمام قدرت کشتی فرنگی در اردو حضور دارد؛ از مربی گرفته تا کشتی گیران عنوان دار. با این وضع متوقف کردن تیم کشتی فرنگی ایران کار آسانی نخواهد بود.
 
*این استدلال درستی است اما نباید فراموش کنیم که سایر قدرت های کشتی فرنگی هم دست بسته ننشسته اند وآنها هم برای آینده خود برنامه دارند؟
 
داشته باشند؛ برای بهترین بودن باید از سد بهترین ها گذشت؛ اینکه ما با گذشت از چند تیم درجه چندم قهرمان شویم که زیاد مهم نیست، مهم این است که در یک مسابقه که همه قدرت های بزرگ حضور دارند کشوری بتواند عنوان قهرمانی را از آن خود کند.
 
*حالا ایران می تواند؟
 
چرا نتواند؟ هیچ دلیلی برای نتوانستن وجود ندارد. ما یک تیم خوب و یکدست داریم، مربی خوب داریم، کشتی گیران خوبی هم که عضو تیم هستند؛ این دو عامل در کنار هم می تواند موفقیت تیم ایران را در مسابقات آتی تضمین کند.
 
*زمان برگزاری مسابقات زیاد هم دور نیست؟
 
دقیقا. مسابقات جهانی بهترین میدان برای محک خوردن تیم ملی ایران با تمام ظرفیتش است. این مسابقات خیلی چیزها را ثابت می کند.
 
*به عنوان مثال؟
 
اینکه بعد از المپیک ما کجای دنیای کشتی فرنگی قرار داریم؛ فکر می کنم این مهم ترین موضوعی است که در پایان این رقابت ها مشخص می شود.
 
*اگر نتیجه آن چیزی نبود که انتظار می رود؟
 
ورزش است. در ورزش پستی و بلندی زیاد داریم. همیشه که نمی شود که در اوج بود.
 
*اما تو چند لحظه پیش گفتی که کشوری نمی تواند به گرد پای کشتی ایران برسد؟
 
من گفتم ما ابزار لازم را برای تبدیل شدن به بهترین تیم دنیا داریم اما در ورزش نمی شود چیزی را پیش بینی کرد. یک کشتی گیر در طول زمان مسابقه از حریفش جلو است اما در یک ثانیه همه چیز را از دست می دهد. باید انتظار چنین اتفاقاتی را همیشه داشت.
 
*در مسابقات جهانی تهران بعد از سال ها قرار است مقابل چشم مردم ایران روی تشک بروی. از این که قرار است این اتفاق بیفتد چه احساسی داری؟
 
با توجه به اینکه جام جهانی در ایران برگزار می شود، باید بهترین ها را به میدان فرستاد. اگر کادر فنی صلاح بداند در این رقابت ها به میدان خواهم رفت. با توجه به اینکه سال قبل در خانه نتوانستیم قهرمان شویم باید امسال جبران مافات کنیم. ضمن اینکه سال های زیادی است که من در ایران کشتی نگرفته ام و جام جهانی می تواند میدان خوبی برای من باشد. از این موضوع خیلی خوشحالم و امیدوارم طوری کشتی بگیرم که شرمنده مردم نشوم.
 
*به عنوان آخرین سوال با توجه به فاصله نزدیک مسابقات جهانی و بازی های آسیایی دوست داری در کدام میدان به روی تشک بروی؟
 
ج - من تصمیم گیرنده نیستم. وظیفه من کشتی گرفتن است و قبل از هر چیز باید صاحب دوبنده تیم ملی شوم، اما همواره سعی می کنم به هر میدانی که می روم بهترین نتیجه را بگیرم.