جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۳

کنایه تلویحی عرب نیا به حاتمی کیا

فریبرز عرب نیا در ویژه برنامه سال تحویل شبکه دو درباره سکوت خود پیرامون همکاری با ابراهیم حاتمی کیا در فیلم "چ" گفت: تزویر در برخی از عرصه ها گناهی نابخشودنی تر است مثلا اگر فیلمی بازاری به قصد فروش ساخته می شود تزویر آنقدر مهلک نیست اما وقتی از مضامین مقدس صحبت می کنیم تزویر بی اخلاقی و خودشیفتگی در این شرایط گناهان نابخشوده تری به حساب می آیند.
کد خبر : ۱۷۱۱۰۱
صراط: برنامه نو در دو ویژه برنامه سال تحویل شبکه دو سیما با اجرای آزاده نامداری و فرزاد حسنی روز گذشته از ساعت 16 بعد از ظهر تا 2 بامداد یک فروردین با حضور چهره های مختلف فرهنگی و هنری روی آنتن رفت.

یکی از مهمانان این برنامه فریبرز عرب نیا بود که به همراه جانیار عرب نیا فرزند خود و زنده یاد عسل بدیعی به برنامه آمده بود. او در ابتدای صحبت هایش با این درخواست از مردم که برای آرامش روح عسل بدیعی و همه کسانی که در سال گذشته از دنیا رفته اند  دعا کنند گفت موردی است که مدتهاست می خواهم درباره آن توضیح بدهم و این آنکه من در شبکه های مجازی و اجتماعی هیچ صفحه ای ندارم اما برخی در این صفحات تقلبی حتی با مردم از طرف من گفتگو می کنند. همچنین سایت هایی که به هواداری از من فعالیت می کنند نیز بدون هر گونه دخالتی از سوی من اداره می شود و من لازم می دانم از سعه صدر گردانندگان این سایت ها تشکر کنم.

وی افزود: اگر قرار باشد حضور ما در این کره خاکی اتفاقی و بدون دلیل خاصی باشد زندگی محنت بار خواهد بود اما حضور مقام حق تعالی زندگی را بهتر می کند.

جانیار نیز در سخنانی گفت از همه کسانی که مرا همراهی کردند و دلداری ام می دادند متشکرم از جمله دوستانم که دوست دارم در آینده برای آنها جبران کنم که به من دلگرمی می دادند، من حالا دارم 13 ساله می شوم.

وی در خصوص مشغله های پدرش اظهار کرد: این موضوع از یک نظر خوب است و من به پدرم افتخار می کنم گرچه برخی گرفتارهای او سخت است مثل شلوغ شدن دوروبرش با خبرنگارها، اما از این ویژگی پدرم خوشم می آید که همیشه با من است و هیچ وقت ترکم نمی کند.

فرزند زنده یاد بدیعی در پاسخ به سئوال حسنی مبنی بر اینکه کدام جمله پدرت را به خاطر داری که در یک لحظه حساس در گوشت زمزمه کرده باشد بیان کرد: یک بار از جمله او در شوک ماندم، او گفت هر سقوط یعنی یک شروع.

عرب نیا نیز در ادامه گفت: برایم خیلی جالب است که ما چیزهایی فراموشمان می شود که بچه ها از جمله جانیار همیشه آنها را در خاطر دارند. زمانی که آن ضایعه را به ما خبر دادند با هم در سفر بودیم و من تا نیم ساعت نمی فهمیدم باید چه کار کنم اما کم کم غریزه ام کمکم کرد و لطف خدا شامل حالم شد. یادم نمی رود آن موقع دوستی که تجربه ای در این خصوص داشت تلفنی به من کمک کرد که متوجه شوم بر اساس غریزه و لطف خدا دارم درست رفتار می کنم و او به من گفت آیا متوجهی هر چه انجام می دهی برای جانیار خاطره خواهد شد، این گفته خیلی به من کمک کرد.

در ادامه حسنی و نامداری با ظرافت تلاش کردند در خصوص سکوت عرب نیا درباره همکاری با ابراهیم حاتمی کیا در فیلم سینمایی "چ" و حاضر نشدن او در محافل گوناگونی که ویژه این فیلم برگزار می شود و ... از او توضیحی بگیرند و عرب نیا در این خصوص تصریح کرد: اگر به  احترام شما و خانم نبود می گفتم لطفا سئوال بعدی اما سعی می کنم با حرمت این سئوال را بی جواب نگذارم، اما خیلی کلی جواب می دهم و درباره فیلم یا آدم خاصی حرف نمی زنم.

وی تاکید کرد: ما متاسفانه مثل شرایطی که دوران طاعون آلبرکامو به آن اشاره می کند با فراگیر شدن بی اخلاقی، فساد یا هر چیز ناخوشایندی روبرو هستیم و کم کم که جلو می رود شرایطی پیش آمده که آدم های سالم، مریض به نظر می آیند و آنهایی که طاعون دارند ارج و قرب و مقام ظاهری می گیرند. بهتر است به حرمت سال نو این بحث را ادامه ندهم. تزویر در برخی از عرصه ها گناهی نابخشودنی تر است مثلا اگر فیلمی بازاری به قصد فروش ساخته می شود تزویر آنقدر مهلک نیست اما وقتی از مضامین مقدس صحبت می کنیم تزویر بی اخلاقی و خودشیفتگی در این شرایط گناهان نابخشوده تری به حساب می آیند.

وی یادآور شد: من از دوستی پرسیدم قصه زیبای حضرت یوسف چه تمی دارد و چرا در قرآن عنوان شده است او نظرش را گفت و نظر مرا پرسید من هم گفتم به نظر من قصه یوسف این را می گوید که عزت و ذلت دست خداست و باقی همه هیاهو بر سر هیچ است.

در ادامه نامداری به این موضوع اشاره کرد که سخنان خوب عرب نیا جایگاه او در بین مردم و علاقه آنها نسبت به او و در نتیجه میزان توقعشان از این هنرمند را بالا می برد و عرب نیا در این خصوص توضیح داد من تلاش می کنم به بخشی از حرفهایم جامه عمل بپوشانم، با خودم رو راست هستم و به چیزهایی که می گویم اعتقاد دارم، اما متاسفانه ما رابطه بین هنرمند و مردم را بد تعریف کرده ایم و تعریف نادرستی شکل گرفته که حتی در رسانه ملی نیز ساری و جاری است.

بازیگر نقش مختار در "مختارنامه" اذعان کرد: ما قرار نیست از رسانه سالاری غرب تبعیت کنیم. متاسفانه رابطه بین هنرمند و مردم این طور تعریف شده که هنرمندان محتاج توجه مردم هستند و هر کاری برای این موضوع می کنند، اما من جایگزینی برای این تفکر دارم که شاید با رسانه سالاری غرب همخوان نباشد اما با اعتقادات این مرز و بوم و کشور چه پیش از اسلام و چه بعد از آن همخوان است.

عرب نیا ادامه داد: قرار نیست هنرمند به حرف ها و توقعات مردم وابسته باشد، باید سرنوشت مردم برای هنرمند اهمیت داشته باشد نه قضاوت آنها. به نظر من از جایی که قضاوت مردم برایمان مهم می شود شروع به تزویر می کنیم. خودم را می گویم که برای اینکه در این وادی نیفتم سرنوشت مردم مهمتر از این است که توسط آنها تایید بشوم یا نشوم.

جانیار نیز در این خصوص که آیا پدرش همه توقعات او را برآورده کرده یا خیر، توضیح داد: یادم نمی آید خواسته ای از من را پدرم برآورده نکرده باشد.

عرب نیا در این زمینه اظهارکرد: علی رغم تلاشم، برخی وقت ها جانیار را درک نمی کنم و یادم می رود خودم هم در این سن بلوغ چگونه بوده ام و یادم می رود چگونه باید یک پدر خوب بود. دوستی می گفت وقتی صاحب بچه دوم می شوی درمی یابی بسیاری از وسواسهایت بیهوده بوده است. من سالها پیش قبل از آنکه بچه دار شوم دوستی داشتم که 3 پسر داشت و از او پرسیدم بچه داشتن چگونه است، او پاسخ داد وقتی تو بچه نداری مثل شعله ای هستی که پت پت می کند اما بچه دار که می شوی این شعله صاف می شود.

عرب نیا در زمینه سریال "رنگ شک" توضیح داد: این سریال 6 قسمتی پلیسی برای سیما فیلم است و من امیدوارم بعد از تعطیلات پایان بندی آن را ضبط کنیم و کار نتیجه خوبی داشته باشد.

وی در پایان در پاسخ به خواسته نامداری مبنی بر اینکه آرزویی برای خود بکند، اظهار کرد: زندگی برای همین است که ما مدام آرزو کنیم و به آن جامه عمل بپوشانیم و من امیدوارم تا 5 ثانیه قبل از فوتم نیز آرزو داشته باشم و امیدوارم همه یادمان نرود مقام من همان مقام توست و من و تو یک چیز هستیم اما این نکته را ما یادمان می رود و این طور می شود که منفعت من را با منفعت تو یکی نمی دانیم اما اگر این دو را منطبق بدانیم به میل پروردگار چقدر کیف دارد که مدام آرزو کنیم.

 


منبع: مهر