جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۸:۳۴

آخرین اخبار از هواپیمای ناپدیدشده مالزیایی

در پی اظهارات نخست وزیر استرالیا در مورد مشاهده قطعات احتمالی هواپیمای ناپدید شده مالزیایی در اقیانوس هند و اظهار نظر مقامات مالزیایی در این مورد، یک کشتی باربری نروژی به این محل رسیده است.
کد خبر : ۱۷۱۰۳۵
صراط: روز پنجشنبه، ۲۹ اسفند (۲۰ مارس)، سخنگوی یک شرکت کشتیرانی نروژی تایید کرد که کشتی "هوئگ سن پیترزبورگ" متعلق به این شرکت به نقطه‌ای در اقیانوس هند رسیده که به گفته مقامات استرالیایی، اشیائی توسط ماهواره ثبت شده که ممکن است به هواپیمای ناپدید شده مالزیایی تعلق داشته باشد.

دولت استرالیا از تمام کشتی های حاضر در حوالی این نقطه، که در فاصله حدود دو و نیم کیلومتری جنوب غرب استرالیا قرار دارد، خواسته است که برای کمک به شناسایی این اجسام به محل مورد نظر عزیمت کنند.

سخنگوی شرکت نروژی گفته است که این کشتی نخستین شناوری است که به این محل رسیده و به شناسایی قطعات یافت شده کمک خواهد کرد. وی افزوده است که کشتی دست کم تا هنگام شب در این منطقه گشت خواهد زد و پس از آن، در مشورت با مقامات استرالیایی در مورد ادامه تجسس یا ترک محل تصمیم‌گیری خواهد شد.

به گفته مقامات استرالیایی، قطعات مشاهده شده در تصویر ماهواره‌ای که بر آب شناور است، اندازه های متفاوتی دارد و طول بزرگترین قطعه به حدود بیست و چهار متر می‌رسد و قطعه دوم حدود پنج متر طول دارد. عمق اقیانوس هند در این منطقه به چند هزار متر می‌رسد.

خبر مشاهده این قطعات را تونی ابوت، نخست وزیر استرالیا، در جلسه پارلمان این کشور اعلام کرد و استرالیا چند فروند هواپیمای شناسایی را به محل اعزام داشته است. به دلیل دوری محل مشاهده این اجسام، هواپیماهای شناسایی تنها مدت کوتاهی امکان پرواز بر فراز این منطقه را داشته اند و امید می‌رود که کشتی‌ها بتوانند با فرصت بیشتری این اجسام را بررسی کنند.

همچنین، شرایط جوی در منطقه باعث محدودیت دامنه دید هواپیماهای شناسایی شده است.

در همانحال، مقامات مالزیایی گزارش استرالیا در مورد مشاهده این اجسام را "شواهدی قابل اعتنا اما مستلزم بررسی جهت تایید" توصیف کرده و گفته‌اند که برای به دست آمدن نتیجه نهایی در مورد ماهیت آنها چند روز به طول خواهد انجامید.

هشام الدین حسین، کفیل وزارت ترابری مالزی، در نشست خبری روز پنجشنبه همچنین گفت که دولت مالزی در نظر داشت محدوده عملیات جستجو را کاهش دهد اما به دست آمدن "سرنخ های" جدید باعث شده است تا این عملیات ادامه یابد. احتمال دارد با توجه به این اطلاعات، عملیات جستجو در منطقه جنوبی محل آخرین پیام رادیویی هواپیما متمرکز شود.

روز شنبه، ۸ مارس، هواپیمای مسافربری از نوع بوئینگ ۷۷۷ که با ۲۳۹ مسافر و سرنشین از کوالالامپور،پایتخت مالزی، عازم پکن، پایتخت چین بود، از صفحه رادار ناپدید شد و از آن زمان، از سرنوشت این هواپیما خبری در دست نیست. هواپیما قبل از ناپدید شدن، پیامی رادیویی ارسال داشت که حاکی از عادی بودن شرایط آن بود.

در مورد سرنوشت این هواپیما فرضیه‌های متفاوتی از سقوط در اثر نقص فنی تا اقدامات تروریستی، هواپیماربایی و حتی اقدام مجرمانه خلبان یا کمک خلبان مطرح شده اما از نتیجه تحقیقات در این زمینه ها خبری منتشر نشده است.

در حال حاضر، بیست و شش کشور از طریق اعزام هواپیما و کشتی و یا مبادله اطلاعات ماهواره‌ای در عملیات جستجو برای هواپیما شرکت داشته‌اند.

بیش از یکصد و پنجاه تن از مسافران این هواپیما را شهروندان چین تشکیل می دادند و برخی از آنان دولت مالزی را به عدم شفافیت در اطلاع رسانی در مورد این حادثه متهم کرده اند اما مقامات مالزیایی گفته اند مایلند فقط اطلاعاتی را منتشر کنند که مورد تایید قرار گرفته و گمانه زنی در این مورد را نادرست دانسته‌اند.

علاوه بر اعضای خانواده سرنشینان این هواپیما، شرکت‌های بیمه نیز در انتظار کسب خبر در مورد سرنوشت نهایی هواپیما هستند زیرا با توجه به نوع هواپیما و تعداد سرنشینان، انتظار می‌رود غرامت پرداختی در صورت سقوط هواپیما مبلغ قابل توجهی خواهد بود. برخی منابع از مبلغی تا نیم میلیارد دلار در این مورد سخن گفته بودند اما روز پنجشنبه، بیمه‌کنندگان هواپیما گفتند که این رقم احتمالا اغراق‌آمیز است و انتظار می‌رود مبلغ پرداختی کمتر از این باشد.