پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۸

هاشمی، سلامت انتخابات و "من برنده‌ام"

نگاهی به سخنان هاشمی رفسنجانی در دیدار با جمعی از عشایر کرمانشاه و ارتباط دادن شکست های خودش در انتخابات مختلف به عدم آگاهی مردم در واقع پرده دیگری از همان سخنانی است که وی در روزهای گذشته در دیدار با حزب اراده ملت عنوان کرد. توهین های پیاپی به مردم و مسئولین برگزار کننده انتخابات ها که واکنش های زیادی را در پی داشته است.
کد خبر : ۱۷۰۹۳۴
صراط: نگاهی به سخنان هاشمی رفسنجانی در دیدار با جمعی از عشایر کرمانشاه و ارتباط دادن شکست های خودش در انتخابات مختلف به عدم آگاهی مردم در واقع پرده دیگری از همان سخنانی است که وی در روزهای گذشته در دیدار با حزب اراده ملت عنوان کرد. توهین های پیاپی به مردم و مسئولین برگزار کننده انتخابات ها که واکنش های زیادی را در پی داشته است.

بانگاهی به سابقه برگزاری انتخابات ها در کشور که نماد دمکراسی و مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی ایران است می توان گفت در انتخابات مختلف هر حزب یا تفکری که حاکم بوده است پس از یک یا دو دوره طبق آراء مردم مجبور بوده است بر خلاف میل باطنی خود که برای ماندن در راس قدرت تلاش کرده اند، سکان حرکت را به طیف یا جناحی بسپارد که  چندان قرابت نظری و عملی با آنها نداشته است.

همچنین با بررسی روند تغییر قدرت در فضای سیاسی و اجرایی کشور به وضوح مشخص است که کدامیک از طیف ها و جناح ها پس از پذیرفتن شکست داعیه مخدوش بودن انتخابات را داشته اند و یا در هنگام پیروزی، آن انتخابات را دمکراتیک ترین صحنه مردم سالاری در دنیا معرفی کردند. و البته با این بررسی مشخص خواهد شد که کدامیک از جریانات سیاسی نیز پس از شکست قانون مدارانه صحنه سیاسی را به رقیب واگذار کرده اند.

یکی از این چهره هایی که اظهارات متناقضش در مورد برگزاری انتخابات ها در دوره های مختلف صدای همه از جمله اصلاح طلبانی که همواره بر سر برگزارکنندگان انتخابات غر می زنند را در آورده است، حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی است.

اظهارات او در خصوص انتخابات های اخیر همین موج سینوسی نگاه او در اعتقاد به سلامت یا عدم سلامت رای گیری ها را به نمایش می گذارد.

هاشمی رفسنجانی در دیدار اعضای حزب اراده ملت انتخاباتی را که دولت خودش برگزار و طی آن محمد خاتمی به پیروزی رسید را یکی از سالم ترین انتخابات ها عنوان کرده وی می گوید دیدید که هیچکس اعتراضی نداشت.

وی اما در خصوص انتخابات سال ۸۴ تأیید صلاحیت معین و مهر علیزاده را برای تفرقه افکنی عنوان کرده و استانداران دولت اصلاحات را به عدم نظارت بر صحت انتخابات متهم می کند تا توجیهی برا عدم اقبال عمومی به خود دست و پا کرده باشد.

او  در خصوص عملکرد استانداران دولت خاتمی می گوید: آنها که اصلا کار را ول کرده بودند و هرچه می خواستند در صندوق می ریختند و هرچه می خواستند می خواندند.

اما این اظهار نظر های هاشمی در مورد انتخابات هایی که در آنها شکست خورده تازگی ندارد و علاوه بر هجمه به استانداران حتی به مردم و روستاییان نیز توهین کرده است.

انتخابات ۹۲ کاملا دمکراتیک بود

او در جریان سفر به کرمانشاه و در جمع تعدادی از عشایر و نمایندگان ایلات و طوایف کرمانشاهی در بخشی از سخنانش انتخابات سال ۹۲ را دمکراتیک ترین انتخابات خواند و به انتخاباتی که در آن احمدی نژاد پیروز شده بود خرده گرفت. با این تفاوت که اینبار آن را به ناآگاهی و بعد هم آگاه شدن مردم به ویژه عشایر و روستاییان نسبت داد.

هاشمی  در ابتدا گفت: مردم با آرامش پای صندوق های رأی رفتند و انتخابات را برگزار کردند، بدخواه ترین انسانها نیز نمی توانند به سلامت انتخابات خرده بگیرند، حتی کسانی که جمهوری اسلامی را یکی از بدون دموکراسی ترین کشورها معرفی می کردند امروز اعتراف کرده اند که در ایران دموکراسی به صورت کامل وجود دارد.

سخنان عجیب هاشمی در خصوص آگاه شدن مردم/ آیا عشایر و روستاییان نا آگاه بوده اند؟

سپس هاشمی رفسنجانی در سخنانی عجیب ادعا کرد که مردم روستا و عشایر بدون اینکه ابزار اطلاع رسانی داشته باشند آگاه شده اند و به حجت الا سلام روحانی رای داده اند.

وی افزود: در شرایطی که بیشتر مردم عشایر و روستاها ابزار اطلاع رسانی هم نداشتند برخی فکر می کردند این آگاهی به وجود آمده در جامعه تنها مختص کلان شهرهاست اما دیدیم که آراء مردم نشان از یک آگاهی فراگیر در عشایر و روستا ها داشت. آگاهی اصیل تر از شهرها در روستاها و عشایر وجود داشت. کسانی که کم هزینه اند و هم کمترین امکانات را دارند. باید بدانیم که مردم ما امروز آگاهند، امتی که آگاه شد به آسانی به جهل باز نمی گردد.

باید از آقای هاشمی سوال کرد که آیا همین مردم عشایر و روستایی که به احمدی نژاد با آمار صد در صدی رای داده اند نا آگاه و بی اطلاع بوده اند؟ یا قبل از آن که باز هم با آراء بالا در سال ۷۶ به محمد خاتمی رای دادند آگاه و یا احیانا نا آگاه بوده اند؟

این چه نوع تفکر و دیدگاهی است که باید یک در میان آنچه را که به سود ماست بپذیرم و هر آنچه را که به ضرر ماست با برچسب تقلب و نا آگاهی از سر باز کنیم؟ آیا این جملات هاشمی رفسنجانی در دیدار با سران عشایر و روستاییان توهین به این مرزداران غیور و انقلابی نیست که در سی و چند سال پیش در اوج خفقان و نا آگاهی منطقه خاور میانه با بصیرت و بینشی مثال زدنی بزرگ ترین انقلاب قرن را رقم زدند؟

آیا این توهین به مردم نیست که به خاطر رای ندادن به ما آنها را نا آگاه بخوانیم و چون در برهه ای دیگر به ما رای دادند با ژست های ارباب مئابانه بگوییم که خوب.. مردم آگاه شدند…

حتی اظهارات هاشمی رفسنجانی مدیران و استانداران دولت خاتمی را نیز به عدم انجام وظیفه و خیانت به رای مردم متهم می کند در حالی که هم استانداران و هم وزیر کشور دولت خاتمی در اظهاراتی جداگانه بر صحت و سلامت انتخابات تأکید کردند و وزیر اطلاعات وقت نیز که هم اکنون معاون رئیس جمهور است تصریح کرد که وظایف خود را به درستی انجام داده اند.

به چالش کشیدن سلامت انتخابات به چالش کشدن ثبات و امنیت کشور است

محمود عباس‌زاده مشگینی مدیرکل سیاسی وزارت کشور در دولت نهم و دهم و استاندار سابق درباره اظهارات جدید آقای هاشمی رفسنجانی در دیدار اعضای حزب اراده ملت، اظهارداشت: آقای هاشمی سیاستمدار پخته‌ای است اما باید گفت امثال بنده در مکتب انقلاب و پای منبر و رهنمودهای علما و دلسوزان نظام چیزهایی یاد گرفته و به باور رسیده‌ایم که فکر می‌کنیم این باورها مقوم انقلاب بوده و بیشتر لازمه منافع ملی ماست و بدیهی است وقتی احساس کنیم گزاره‌ای این باورها را تضعیف می‌کند با سؤال مواجه می‌شویم.

وی گفت:‌ یکی از این باورها اعتقاد به مردم سالاری دینی و انتخابات و لوازم آن است که ثمره و دستاورد انقلاب اسلامی است به همین دلیل بنا و رویه و انگیزه و خواست جمهوری اسلامی از اول انقلاب همیشه برگزاری سالم و قانونی انتخابات بوده و تا انجایی که بنده به خاطر دارم حضرت امام(ره) و همچنین مقام معظم رهبیری در تمام انتخابات بر برگزاری سالم انتخابات و عندالزوم برخورد با عوامل مخل آن تاکید داشته‌اند حتی مقام معظم رهبری در مقابل جریانات و مواضعی که به دنبال دست کاری در قانون اساسی بودند که امکان تداوم مسئولیت ریاست‌جمهوری در برخی دوره‌ها را برای برخی از عزیزان ایجاد کنند، با قاطعیت ایستاد و اصل مردم سالاری را حفظ کرد.

عباس‌زاده مشگینی تصریح‌کرد: ما یاد گرفتیم که سازوکار انتخابات و قانون انتخابات از جهت تاثیر منحصر بفرد در ثبات و آرامش و امنیت ملی نزدیکترین شباهت به قانون اساسی دارد لذا نباید در فصل انتخابات به چالش کشیده شود، خصوصاً توسط گروه‌ها یا کسانی که از کسب رای اکثریت محروم می‌شوند.

مدیرکل ساسی وزارت کشور در دولت نهم و دهم به چالش کشیدن سلامت انتخابات را به چالش کشدن ثبات و امنیت کشور دانست و گفت:‌ بنابراین عقلانیت و اعتدال ایجاب می‌کند وقتی قاعده مردم‌سالاری و اعتبار رای مردم را پذیرفتیم لوازم آن را هم بپذیریم و صد البته بدیهی‌ترین لازمه آن ملتزم بودن به منطق و اخلاق برد و باخت است به نظر من  دموکراسی و انتخابات خرید هندوانه به شرط چاقو نیست!

وی ادامه داد:‌ البته لازم به ذکر است آیت‌الله هاشمی در آغاز و پایان همین سخنرانی به فرازی اشاره کرده است که اگر همه‌مان به همین اصل پایبند باشیم خیلی از مشکلات حل و گره‌های کشور باز می‌شود؛ وی در آغاز بیانات خود می‌گوید :به صورتی که همه حقایق را در سایه تعصبات نادیده بگیریم اگر اینطور بکنیم اشتباه کرده‌ایم و در پایان همان صحبت‌های خود نیز مجددا تاکید می‌کند که عیب تعصب گروهی است عیب این است که آدم راه نجاتی را پیدا می شود بگوید چون گروه ما نیست بدرد نمی خورد.

افتخار می‌کنیم در دوره اصلاحات «احمدی‌نژاد» بیرون آمد/نباید زحمات استانداران و وزارت کشور را نادیده گرفت

محمود میرلوحی معاون حقوقی و پارلمانی وزارت کشور دولت هشتم  درباره اظهارات اخیر هاشمی‌رفسنجانی مبنی بر اینکه در سال ۸۴ استاندارها کار را رها کردند، اظهار داشت: با توجه به احترامی که برای آقای هاشمی قائلم اما در انتخابات سال ۸۴ تمام تلاش خود را انجام دادیم و افتخارمان این است که آقای احمدی‌نژاد از صندوق بیرون آمد و این از افتخارات اصلاح‌طلبان است که انتخابات سالم برگزار شد و بی‌طرف بودیم.

وی تصریح‌کرد: اینکه استانداران دلسرد شدند برداشت آقای هاشمی است و ما از این طرف قضیه می‌گوییم که دوستان ما در چارچوب قانون تلاش خود را کردند و دلیل اینکه در آن انتخابات آقای احمدی‌نژاد پیروز شد به دلیل تعدد کاندیداهای اصلاح‌طلب بود.

میرلوحی با بیان اینکه در انتخابات سال ۸۴ به آقای هاشمی جفا شد، گفت: اما نباید استانداران، زحمات وزارت کشور و سلامت کار وزارت کشور نادیده گرفته شود چرا که سعی کردیم بی‌طرف بمانیم.

اظهارات اخیر رفسنجانی با سخنان اواخر عمر منتظری هم‌خوانی دارد

صفر نعیمی نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی در مورد اظهارات اخیر هاشمی رفسنجانی در دیدار با حزب «اراده ملت» در مورد نتایج مرحله دوم انتخابات سال ۱۳۸۴ که به شکست وی منجر شد، گفت:‌ تنها چیزی که می‌توانم بگویم این است که سخنان آقای رفسنجانی در این سن و سال با سخنان آیت‌الله منتظری در اواخر عمر هم‌خوانی دارد.

وی تصریح کرد: آیت‌الله منتظری در اواخر عمر خود حرف‌هایی بر زبان می‌آورد که الان از صحبت‌های آقای هاشمی رفسنجانی بوی همان حرف‌ها به مشام می‌رسد.

استانداران اصلاح‌طلب سال ۸۴ کار را رها نکرده بودند/ باید پذیرفت که رای مردم با احمدی‌نژاد بود

سید عبدالمحمد زاهدی استاندار دولت خاتمی که هم‌اکنون نیز در دولت یازدهم استانداری کردستان را برعهده دارد، در واکنش به اظهارات هاشمی‌رفسنجانی مبنی بر اینکه استاندارهای اصلاح‌طلب سال ۸۴ کار را به کلی رها کردند، اظهار داشت: نه اینگونه نبود؛ حداقل بنده به عنوان یک اصلاح‌طلب در انتخابات شرکت و پیگیر کار بودم.

وی افزود: هیچ انتخاباتی بدون عیب نقص برگزار نمی‌شود اما در انتخابات ۸۴ واقعاً رای مردم احمدی‌نژاد بود.

به گزارش فارس، اکبر هاشمی‌رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام چندی پیش در دیدار با اعضای شورای مرکزی حزب اراده ملت اظهار داشته است که در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ هرچه خواستند در صندوق ریختند و خواندند و استاندارها که همه اصلاح‌طلب بودند کار را به کلی رها کردند.

وی همچنین گفته که اصلاح‌طلبان در سال ۸۴ نفهمیدند و اشتباه کردند و طرف مقابل هم از خدا خواسته بود.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که سید عبدالواحد موسوی‌لاری نیز در گفت‌و‌گوی تفصیلی‌ای که با خبرنگاران حوزه احزاب خبرگزاری فارس داشت تاکید کرده بود: امکان تقلب در نظام انتخاباتی ایران وجود ندارد.

تائید و رد گزینشی سلامت انتخابات توسط هاشمی توهین به مردم است

محمد ابراهیم محبی نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی  با اشاره به اقدام هاشمی در رد سلامت انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ گفت: اینکه آقای هاشمی وقتی در یک انتخابات پیروز نمی‌شود آن را  به تقلب متهم می‌کند جای تعجب دارد.

وی با بیان اینکه زیر سؤال بردن سلامت انتخابات سال ۸۴ به نوعی خدشه به سلامت دولت خاتمی است، افزود: همه می‌دانند که در انتخابات جمهوری اسلامی هیچ مکانیزمی برای تحقق تقلب وجود ندارد.

محبی تصریح کرد: در انتخابات ۸۸ وقتی ادعای تقلب در انتخابات مطرح شد خود مدعیان تقلب نیز اذعان کردند که انتخابات سالم بوده است پس اظهارات این روزهای آقای هاشمی با هیچ عقل و منطقی سازگار نیست.

نماینده مردم سنقر با بیان اینکه رفسنجانی نباید برای دولت و کشور حاشیه‌سازی کند، گفت: انتظار داریم آقای هاشمی همواره به رأی مردم احترام بگذارد چه آن زمانی که رأی می‌آورد و چه آن زمانی که رأی نمی‌آورد. تائید و رد گزینشی سلامت انتخابات توسط هاشمی توهین به مردم است.


منبع: مرصاد