جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۷
شکست سنگین کودتای مخملی در اوکراین

واکنش‌ها به الحاق کریمه به روسیه

الحاق کریمه به روسیه واکنش تند آمریکا، آلمان، انگلیس، کانادا و اسپانیا و دبیر کل سازمان ملل را در پی داشت؛ همچنین عضویت روسیه در «جی-8» نیز لغو شده است.
کد خبر : ۱۷۰۸۰۶
صراط: با امضای پیمان الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه توسط مقامات دو طرف، این شبه‌جزیره بخشی از خاک روسیه شد.
دیروز «ولادیمیر پوتین» و مقامات شبه‌جزیره کریمه رسماً پیمان  الحاق را امضا کردند. پس از امضای پوتین، پیمان فوق نیاز به تایید پارلمان روسیه را نیز دارد  که البته از پیش مشخص است که نمایندگان مجلس هم به آن رای مثبت می‌دهند.
امضای این پیمان واکنش تند کشورهای آمریکا، آلمان، انگلیس، کانادا و اسپانیا را در پی داشت؛ این کشورها به همراه دبیر کل سازمان ملل اقدام کرملین را محکوم کردند و الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه را مغایر با قوانین بین‌المللی دانستند.
روزنامه انگلیسی گاردین نوشت، عضویت روسیه در «جی-8» لغو شد.
پیش از این نیز در پی برگزاری همه‌پرسی در کریمه و موافقت کرملین با استقلال این شبه‌جزیره از اوکراین، «باراک اوباما» شماری از سران روسیه و اوکراین را در فهرست تحریم قرار داد. طبق این تحریم، افراد فوق که شامل دو مشاور ارشد پوتین و همچنین «ویکتور یانکوویچ» رئيس‌جمهور سابق اوکراین نیز می‌شود، حق سفر به آمریکا را ندارند و اموال آنها نیز در ایالات متحده توقیف می‌شود.
اوباما تهدید کرد که تحریم‌ها علیه روسیه را افزایش می‌دهد و این کشور را منزوی می‌کند.
البته دولت مسکو هم در مقابل آمریکا بیکار نماند؛ مشاوران اوباما و شماری از مقامات سنای آمریکا توسط دولت روسیه تحریم شدند.
«دیمیتری روگوزین» معاون نخست‌وزیر روسیه تصمیم اوباما را اقدامی مضحک خواند و گفت، کسی که فهرست افراد تحریم شده را به رخ می‌کشد، فردی «شیاد» است.
پوتین دیروز پس از امضای پیمان الحاق، در پارلمان روسیه حضور یافت و در مورد کریمه سخنرانی  کرد.
وی با اشاره به همه‌پرسی شبه‌جزیره کریمه، آن را کاملاً قانونی دانست و گفت، میزان مشارکت و نتیجه این همه‌پرسی، پیام روشنی داشت.
وی در ادامه با اشاره به تاریخ و گذشته کریمه، گفت؛ این منطقه همواره جزئي جدایی‌ناپذیر از روسیه بوده است. با این حال وی تاکید کرد که در آینده سه زبان برابر در کریمه وجود خواهد داشت: روسی، اوکراینی و تاتاری.
پوتین در ادامه از «نیکیتا خورشچف» رهبر اسبق شوروی که «کریمه» را به اوکراین بخشید انتقاد کرد و گفت نمی‌داند انگیزه او از این کار چه بوده است، شاید قصد داشته سرکوبگری خود در اوکراین را جبران کند.
وی با اشاره به عزم روسیه برای ادامه «روابط برادرانه» با اوکراین، گفت: مقامات کنونی آن کشور از طریق یک کودتا روی کار آمده‌اند. پوتین در ادامه آمریکا را به استانداردهای دوگانه در قبال اوکراین متهم کرد و گفت زمانی که یک دولت قانونی این کشور سرنگون شد، آمریکا صحبتی از قوانین بین‌المللی نمی‌کرد. رئيس جمهور روسیه همچنین گفت از دید آمریکا و اروپا، مردم آلبانی می‌توانند در یک همه‌پرسی اعلام استقلال کنند، اما مردم «کریمه» نمی‌توانند چنین کاری کنند.
پوتین در مورد اتهام مداخله نظامی در «کریمه» هم گفت: من تاکنون مداخله نظامی‌ای را ندیده‌ام که در آن حتی یک گلوله هم شلیک نشود... آمریکا و اروپا در حمله به عراق و افغانستان قوانین بین‌المللی را نقض کردند، آنها قطعنامه سازمان ملل در مورد لیبی را تحریف کردند.
وی همچنین گفت کشورهای غربی بارها با رویکردهای دوگانه و ریاکارانه دنیا را فریب داده‌اند و حالا ما را به اعمال تحریم، تهدید می‌کند.
پوتین سپس خطاب به مردم اوکراین گفت: اظهارات کسانی که شما را از روسیه می‌ترسانند، باور نکنید، ما به دنبال چند پاره کردن اوکراین نیستیم. روسیه به تمامیت ارضی اوکراین احترام می‌گذارد.
وی از تلاش‌ها برای گسترش مرزهای ناتو تا همسایگی روسیه انتقاد کرد و گفت اوکراین از عضویت در ناتو صحبت می‌کند و این بدان معنا بود که به زودی کشتی‌های ناتو در «سواستوپل» مستقر شوند.
پوتین با بیان اینکه غرب از خط قرمزهای روسیه عبور کرده، افزود: روسیه هیچ‌گاه به دنبال تقابل با غرب نبوده است، اما از منافع خود دفاع می‌کند.»
وی با اشاره به همه‌پرسی صورت گرفته در «کریمه»، گفت نتایج کاملاً روشن بود: مردم کریمه می‌خواهند بخشی از روسیه باشند.
پوتین در پایان رسماً اعلام کرد که طرح الحاق شبه‌جزیره «کریمه» به فدراسیون روسیه را به پارلمان ارائه کرده است و از نمایندگان می‌خواهد از این طرح حمایت کنند.با الحاق کریمه به روسیه، تنش میان مسکو و غرب جدی‌تر شد، به‌گونه‌ای که برخی از تکرار جنگ سرد میان روسیه و غرب سخن می‌گویند.
به گزارش کیهان، علت اصلی عصبانیت کرملین از غرب و آمریکا، مداخله آشکار غربی‌ها در اوکراین و حمایت آنها از نارنجی‌ها است. مقامات اروپایی و آمریکایی در اعتراضات ضد دولتی شهر «کیف» شخصاً شرکت می‌کردند.مردم اوکراین قبلاً یکبار حضور نارنجی‌ها را در قدرت تجربه کرده بودند، اما وقتی با فساد مالی آنها روبرو شدند، نارنجی‌ها را کنار گذاشتند. اکنون نیز نارنجی‌ها مجدداً با فشار آمریکا روی کار آمدند.
آنها البته هیچ فکر نمی‌کردند که کار اوکراین به اینجا کشیده شود. اکنون اروپا و آمریکا در ماجرای فوق خود را شکست خورده می‌بینند.
بعد از شکست سنگین آمریکا و متحدانش در فتنه 88 ایران، این بزرگترین شکست برای غربی‌ها محسوب می‌شود.
نظرات بینندگان
متوسلیان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۸ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۱۶
۲۹
در عوض ما هم در عهدنامه ژنوچای خیلی چیزا رو دادیم رفت!
البته وصولگراها هم از همه بدترند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۱ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۲۴
۲۲
هرچی اختلاف بین روسیه و امریکا بیشتر بشود در نهایت به نفع ایران تمام میشود و در مسئله هسته ای ایران اتفاق نظر از بین میرود به شرط اینکه دولت ما با هوشمندی از این اختلاف استفاده کند.
کمیل آنتی صهیون
|
Iran (Islamic Republic of)
اینایی که منفی دادن به نظرم با خودشونم تکلیفشون مشخص نیست!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۸ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۲۸
۳۸
بعد از شکست امریکا و غرب در فتنه 88 ایران حالا در سوریه و کریمه هم شکست خوردند و این نشانه کاهش یافتن قدرت امریکا و تضعیف شدن آنهاست .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
درود بر روسیه و مردم کریمه

هر که با صهیونیست مقابله کند برای ما محترم است.
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۱ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۹
۹
امیدوارم اکراین به روز سوریه بیفته تا این غربیها مزه جنگهای مدهبی و طایفه ای رو بچشن
سرباز ولایت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۱۰
۱۰
الان قیافه افراد عشق آمریکا دیدن داره مخصوصا صادق زیبا کلام!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۸ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۹
۸
اگر آمریکا همچین کاری می کرد که شریعتمداری ها آبرو و حیثیتش را می بردند کریمه جز اوکراینه و اکراین هم کشوری مستقل است پس کشور روسیه غاصب است مثل اسرائیل باید درمجامع بین المللی محکوم شود
عدالت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۲ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۸
۹
چه کشیده ای زدند به دهان آمریکای وحشی و نوچه های غربیش. لعنت به استعمار و استکبار که یگ دنیا را به فساد و خون کشیده اند.
ناشناس سبز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۹
۱۱
اشغالگری روسیه را به تمام اصولگرایان تبریک و تهنیت عرض میکنم
صمد آقا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۱ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۶
۹
حالا موقعشه که روسیه ، چین و ایران اتحاد خودشون رو بیشتر از گذشته کنن.
ضمنا لازم به ذکر است روسیه توجه داشته باشد که هر چه زودتر S 300 را به ایران تحویل بده تا خاری باشه توی چشمان آمریکا.
امير ط
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۲ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۱۳
۴
آخ آخ آخ خيلي شكست سنگيني خورد كودتاي مخملي.... طفليا! حالا به شما چي ميماسه؟
ناشناس
|
France
|
۱۴:۵۵ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۷
۷
می بینم که بروبچ مزدور غرب حسابی دم تعطیلات فعال هستن و به موقع منفی ها رو میدن آفرین به این وظیفه شناسی
باشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۲ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۸
۴
سلام
با اینکه دلم از روسها وقتی که با تحریم ایران موافقت کردند خون بود ولی خداییش خیلی حال کردم با کاره روس ها.دمشون گرم
غرب هر جا بخواد خودش دخالت میکنه ولی بازم همیشه دیگران مقصرن
سپهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۱ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۵
۳
مسلما این مسئله مقداری دست تندرو ها رو بازتر میکنه
از این که مردمی به کشور اصلی خودشون با رضایت 95 درصد به بالا برگشتن خوشحالم و از اینکه کودتا کردن و دولت اوکراین رو سرنگون کردن و بعدش دوباره از طرف دیگر به خاک این کشور و تمامیت عرضی اوکراین تعرض کردن ناراحت هیچ نظری درباره عملکرد روسیه و امریکا ندارم هر دو مقصرند
ولی در این میان تندرو های کشورمان ایران نهایت نفع رو میبرند و هم چنان ره 35 ساله رو ادامه میدهند یعنی زدن از جیب مردم و هزینه شخصی از بیت المال و اختلاص و دستکاری مناقصه ها و غیره . دیگر به این فکرند که امریکا مشغول مجادله با روسیه س و نگاهش به اینان کم رنگ تر شده البته که امریکا کلانتر و کداخدا نباید باشد ولی از امریکا بدتر مسئولان متخلف و سود جوی داخل کشورند کما اینکه اگر پول نفت این 35 سال خرج کشور میشد و به جیب اشخاص خاص و دزد و نظامی جماعت نمیرفت وضع مردم بسیار بهتر از این بود امارات و قطر و کویت و سایر کشور ها که در حد استان ما هم نیستند با این پول به کجا ها رسیدند و ما هنوز در این فکریم که دشمن کیست کی مخالف است و اعتقادات مسئول چطور است کما اینکه مهم سواد واقعی و عملی و عملکرد است نه اعتقادات هر فرد است
پول به جیب مسئولین صنعت نفت میریزند تا از زدن چاه های نفت مرزی ایران دست بکشند و غیره که خودتان بهتر از هر کس دیگری میدانید برنج ایران رو صادر و پاکستان و هندی که به مراتب یفیت پایینتری دارند را وارد میکنند حق مردم ما این نیست لطفا مسئولین کمی به فکر مردم باشند تا سو استفاده از وضع متشنج امریکا و روسیه
ابراهيم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۹ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۸
۶
همچنيين غرب دركره شمالي هرروزدارد شكست مي خوردازروسيه وبويژه چين بسيار متشكرم كه ازانسانهاي ازاده خواه همچون رهبر29ساله كره شمالي حمايت ميكنند.
سید علی میر فاطمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۵ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۷
۷
دوستان محترم صراط، اگر اندکی عمیق تر به موضوع نگاه کنید این یورش روسیه در نهایت به نفع غرب و حتی به ضرر ایران خواهد بود.
کمیل آنتی صهیون
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۵ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۸
۸
آمریکا و غرب مانند سگی میمانند که اگر فرار کنی به دنبالت می افتند و اگر بایستی فرار میکنند و از دور پارس میکنند و پوتین و روسیه این را به خوبی میدانند!

ولی جای تاسف است که روحانی - ظریف و حامیانشان این را نمیدانند و اینگونه یک کشور را جلوی غرب خار و ذلیل کرده اند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۶ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۷
۳
روسیه در هیچ کجای تاریخ گدشته و فعلی ما دلش برای ما نسوخته و هر زمان که به نفعش بوده پایش را گداشته رو سر ما و رد شده , از کجا میدانیم , شاید همین الان روسیه با غرب داره سر کریمه , ایران را با غرب تاخت میزند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۲ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۶
۴
هر چی فکر می کنم معنی " شکست سنگین" البته با تاکید بر روی سنگین بودنشو درک نمی کنم، اوکراین به اون بزرگی سقوط کرد رئیس جمهورش در رفت، کریمه که در حد یک شهرستانشم نیست، خشک مغزی و رویاپردازیم حدی داره به خدا..یعنی فقط برای اینکه بگین کودتای مخملی بوده؟؟؟ واقعا جای تاسف برای کیهان و کیهانیون داره...
sorena
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۱ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
۶
۳
روسیه در اکراین تا الان شکست خورده حالا با هر اسمی که شما دوست دارید روش بذارید ( کودتای مخملی ).اوکراین از دست داد وکریمه گرفت
باید بررسی شود که الحاق کریمه به روسیه چه نفعی برای روسیه دارد؟
آیا ارزش این همه تنش را داشت؟
آیا روسیه می توانست بحران اوکراین را جوری دیگر مدیریت کند تا کار به اینجا نرسد؟
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۸ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۲
۱۱
۰
پس اگه اینجوریه که ما هم میتونیم نسبت به بحرین و آزربایجان و ترکمنستان و باکو و نخجوان و افغانستان و 50 درصد دریای خزر ادعای مالکیت کنیم چون تو همین 100 سال اخیر به زور روسیه و انگلستان جداشون کردن ، آقا ما هم میخوایم البته به جز افغانستان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۸ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۲
۹
۶
مرگ بر روسیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۹ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۲
۱۱
۵
اگر روزی خدای ناکرده یکی از استانهای ایران تمایل به استقلال داشته باشند موضع ایران آیا مانند اکنون خواهد بود که در قبال کریمه دارد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟