جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۹

چالش های سال 93 از نگاه اصلاح طلبان

یکی از محورهایی را که جریان اصلاح طلب طی روزهای گذشته مطرح کرده و کوشش دارد تا دولت را با موانع خاص آشنا سازد و سپس برای آن نیز راه حل تجویز کند، چالش های اصلی دولت در سال 93 می باشد.
کد خبر : ۱۷۰۵۶۷

صراط: یکی از محورهایی را که جریان اصلاح طلب طی روزهای گذشته مطرح کرده و کوشش دارد تا دولت را با موانع خاص آشنا سازد و سپس برای آن نیز راه حل تجویز کند، چالش های اصلی دولت در سال 93 می باشد.

مروری گذار به رسانه های جریان تجدیدنظر طلب نشان می دهد که این جریان می کوشد تا با ارائه تصویری از مطالبات خود که با آستر و پوششی از چالش های آتی در فضای رسانه ای برجسته می شود، به دنبال تهییج و تحریک دولت یازدهم برای پیگیری مطالبات و گشایش اجتماعی – سیاسی برای خود می باشد.

در این زمینه اصلاح طلبان در سال 93، 4 چالش برای دولت یازدهم مطرح کرده به ارائه راه حل در این زمینه مباردت کرده اند.این چالش ها و راه حل ها عبارتند از:

1- چالش برنامه هسته ای:

اصلاح طلبان تصریح دارند که اولین چالش دولت مهم برای دولت در سال 93 برنامه هسته‌ای، مسایل حول این موضوع و پیشبرد مذاکرات و چگونگی اجرای گام‌های «توافقنامه ژنو» است.

به باور این جریان دولت در این چالش با دو جبهه داخلی و خارجی روبرو می باشد بگونه ای در چالش با خارجی‌ها و غرب به‌دنبال تامین منافع ملت ایران بوده و در داخل، درگیر تندروهایی است که برخی به سبب ناآگاهی و برخی دیگر به سبب منافع اثبات‌شده یا قابل‌اثبات، علاقه‌مند به حل موضوع و رهاشدن ایران از تحریم‌های ظالمانه نیستند.

تجدیدنظر طلبان در این زمینه به دولت پیشنهادمی کنند که رویکرد تیم مذاکره‌کننده باید به فعالیت حرفه‌ای بوده و در داخل هم کسی نباید از سروصدای تندروها گیج شودو نباید اسیر حاشیه شوند.

2- چالش اقتصادی:

به زعم اصلاح طلبان دومین چالش اساسی دولت در سال 93 ،مشکلات و مسایل اقتصادی است.

این جریان با طرح این موضوع که مشکلات اقتصادی ایران راه‌حل «احمدی‌نژادی» ندارد، در حال پمپاژ این ادعا در رسانه ها هستند که دولت دهم در دوران مدیریت خود ضمن چاپ پول، دروازه های کشور را به روی چین باز کرد.اصلاح طلبان همچنین در حال القای این مطلب به روحانی و دولت یازدهم هستند که آنان محذورات دولت را برای حل مشکلات اقتصادی درک می کنند چرا که آنان نیز می داند حل مشکلات اقتصادی شرایطی می خواهد که همه این شرایط در اختیار روحانی نیست. چراکه آنچه باعث حل معضلات اقتصادی می‌شود، حاکمیت قانون است که همه این حاکمیت دست رییس‌جمهور نیست.!

اصلاح طلبان در این زمینه برای حل این چالش به دولت پیشنهاد می دهند که علاوه برشفاف سازی کاهش فساد اقتصادی را با وضوح دادن قراردادها دنبال نماید.

تصریح بر حاکمیت قانون نیز یکی از پیشنهادات اصلاح طلبان در زمینه چالش اقتصادی است.

3- چالش فرهنگی:

اصلاح طلبان تاکید دارند که یکی از حوزه های مهمی که دولت در سال 93 با چالش مواجه خواهد شد، گشایش فرهنگی است.این جریان با بیان اینکه عملکرد فرهنگی دولت علی رغم این که حداقلی است اما با فشار تندرو مواجه است، تصریح می کنند که این فشارها در سال آینده همچنان وجود خواهد داشت.

جریان تجدیدنظر طلب اما در این زمینه ضمن تصریح بر پیگیری مطالبات خود تاکید می کند که دولت می بایست ضمن خلق فضای مورد نظر خود زمینه ساز تولیدات فرهنگی باشد.

4- چالش سیاسی:

این  جریان اما در آخرین چالش مورد ادعای خود برای دولت در سال 93 تاکید دارند که گشایش سیاسی یکی از سخت ترین چالش ها خواهد بود.

این جریان تصریح می کند که در بحث گشایش سیاسی، وزارتخانه‌ها و وزرا نباید مثل افراد «شرمنده» عمل کنند.

اصلاح طلبان همچنین تصریح دارند که دولت می بایست ضمن تاکید بر آزادی مطبوعات، احزاب، اجتماعات و... می بایست منسجم عمل کرده و خلق قدرت کند.

با توجه رصد انجام شده می توان گفت که:

- اصلاح طلبان با تقویت مواضع خود در برخی حوزه ها همچون فرهنگی و سیاسی به دلیل شکل گیری مواضع در برابر خود می کوشند تا این فراِیند را یک چالش معرفی کرده و از دولت بخواهند برای رفع این چالش ها  اقدام نماید.

- این جریان با تعریف منتقدین به عنوان تندرو در حال القای این مطلب است که هر جریانی که مانند آنها نیندیشید افراطی بوده و در حال تقویت چالش علیه دولت است

- دقت در اظهارات چهره های این جریان نشان می دهد که تاکید بر توسعه سیاسی و فرهنگی پربسامد ترین واژه ها بوده و ضمن حیاتی بودن برای این جریان، در حال تحمیل به دولت نیز می باشد.

- برآیند کلی بیانگر آن است که اصلاح طلبان سال پرچالشی را در حوزه فرهنگی- سیاسی تعریف کرده و از هم اکنون به دنبال مهیا ساختن دولت برای موضع گیری و اقدام است.