جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۸:۱۰

لباس کردی هدیه ای برای اشتون

بانوی کردستانی با اقدام نمادین فرهنگی، برنامه اهدای لباس محلی کردی را به کاترین اشتون نماینده اتحادیه اروپا برنامه ریزی کرده است.
کد خبر : ۱۷۰۴۳۹
صراط: سوسن السادات جاسبی طراح لباس های محلی کردی در سنندج گفت: اهدای این لباس به منظور ارایه توانمندی های فرهنگی بویژه جنبه های زیبایی شناختی و تنوع بی نظیر لباس و پوشش های محلی اقوام ایرانی بخصوص لباس های کردی و اطلاع رسانی و اشاعه فرهنگ، آداب و رسوم و صنایع دستی این مرز و بوم به جهانیان صورت گفته است.

وی افزود: پس از مشاهده رعایت حجاب توسط خانم اشتون تصمیم گرفته شد، لباس محلی کردی را به عنوان هدیه به وی تقدیم کنم تا ضمن مشاهده هنر و صنایع دستی اقوام ایرانی بویژه مردم کردستان، در مجموع این حرکت موجب شود پیام نوع دوستی و صلح دوستی مردم میهن اسلامی ایران از جمله کردستانی ها به گوش جهانیان برسد.

وی تصریح کرد: برای عملی شدن این برنامه، با دفتر ریاست جمهوری هماهنگی شد و در چارچوب رایزنی های استاندار کردستان با وزارت امور خارجه، تصمیم گرفته شد با همکاری محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، مجموعه لباس اهدایی در دور بعدی مذاکرات ایران و 1+5 به نماینده اتحادیه اروپا اعطا شود.

جاسبی کردستان را مهد تمدن و ارزش های فرهنگی ناب و متعالی دانست و گفت: به عنوان یک کردستانی به این کار افتخار می کنم زیرا لباس کردی از لحاظ حجاب، پوشش و زیبایی ویژگی های بی نظیری دارد که امیدوارم با این اقدام توانسته باشم فرهنگ غنی استان کردستان را معرفی کنم.

وی اظهار کرد: به دلیل پوشش مناسب لباس محلی کردی، امیدواریم مردم کردستان از لباس کردی همچنان استفاده کرده و حفظ این ارزش فرهنگی از سوی جامعه در همه عرصه مورد توجه قرار گیرد.

جاسبی در ادامه خواستار همکاری استانداری کردستان برای میزبانی جشنواره سالانه لباس های محلی اقوام مختلف ایران شد و گفت: امید است با تحقق این امر موجب شود تا یکبار دیگر کردستان کانون توجه برنامه ها فرهنگی و توسعه ارزش های معنوی قرار گیرد.

وی ابراز امیدواری کرد: با راه اندازی مرکز تخصصی طراحی نقش و نگار لباس و پوشش کردی و نیز اختصاص یک رشته تحصیلی یا واحد درسی در سطح هنرستان ها یا دانشگاه های مختلف در استان به مباحث طراحی و آشنایی با لباس محلی استان توجه بیشتری منتقل کرد.

این هنرمند کردستانی حفظ و صیانت از پوشش ها و لباس های محلی را وظیفه ای همگانی برای حراست از این سرمایه ملی برشمرد و گفت: باید با بررسی ویژگی های ظاهری و ماهیت و فلسفه درونی پوشش لباس محلی استان، ضمن تقدیر از نسل های گذشته این ارزش فرهنگی را به نسل آینده استان انعکاس داد.

وی وجود تعامل با اقلیم کردستان عراق را برای آشنایی بیشتر با نحوه پوشش و لباس های رایج طرفین بسیار حائز اهمیت برشمرد.

جاسبی در پایان بر نقش خانواده ها در گسترش استفاده از لباس های محلی به ویژه در استان کردستان تاکید کرد.
منبع: فارس