پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۲

عاقبت حمل مواد محترقه در جیب +عکس

چهارشنبه آخر سال در راه است. متاسفانه هر سال نوجوانان بیشترین آسیب دیدگان حوادث این شب هستند از این رو آموزش و پرورش با ارائه آموزش‌های لازم از طریق معلمان و سایر نهادها تلاش می‌کند تا دانش‌آموزان را از گزند این حوادث حفظ کند.
کد خبر : ۱۷۰۲۹۴
صراط:چهارشنبه آخر سال می‌تواند به یکی از شیرین‌ترین خاطرات آن هم در پایان سال بدل شود البته اگر خانواده‌ها به ویژه نوجوانان و جوانان با آداب این رسم کهن ایرانیان آشنا باشند.



متاسفانه سال‌هاست که این آئین کهن ایرانیان به یکی از خطرناک‌ترین و پرحادثه‌ترین روزهای سال تبدیل شده است به گونه‌ای که بسیاری از خانواده‌ها به دلیل حادثه پیش آمده در این شب، روزهای تلخی را در آستانه سال نو سپری خواهند کرد.

 طبق آمار اعلام شده نوجوانان 15 تا 19 سال بیشترین آسیب دیدگان چهارشنبه آخر سال هستند.از آنجایی که اغلب شرکت‌کنندگان در مراسم چهارشنبه آخرسال و بیشترین آسیب دیدگان حوادث این شب را دانش‌آموزان تشکیل می‌دهند، آموزش و پرورش هر سال از چند هفته مانده به چهارشنبه آخر سال با تشکیل کارگروه‌های لازم دستورالعمل ایمنی در چهارشنبه آخر سال را تدوین و در اختیار مدارس قرار می‌دهد تا از طریق معلمان و تعامل بین بخشی با سایر سازمان‌ها همچون اورژانس و آتش نشانی آموزش‌های لازم به دانش‌آموزان ارائه شود.

مهرزاد حمیدی، معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه دستورالعمل دانش‌آموزی پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری ابلاغ شده است، اظهار داشت:‌ بخش زیادی از آسیب‌ها به دانش آموزان در چهارشنبه آخر سال در محیط بیرون از مدرسه است، گفت: دوره‌های آموزشی متعددی را برای پیشگیری از حوادث برگزار کرده‌ایم به گونه‌ای که تاکنون 5 دوره آموزشی مرتبط با با بحث حوادث برای فرهنگیان برگزار کرده‌ایم.

وی افزود: بر اساس این دستورالعمل کارگروه ایمنی و پیشگیری از حوادث در استان‌ها تشکیل شده است که اطلاع رسانی از خطرات ناشی از استفاده مواد محترقه به معلمان، دانش آموزان و اولیای آن ها از جمله برنامه های آموزش و پرورش است.

** عمده آسیب‌های حوادث چهارشنبه آخر سال در محیط بیرون از مدرسه است

3 دستورالعمل درخصوص پیشگیری از حوادث چهارشنبه آخر سال از اواسط شهریور سال 92 با امضای وزیر آموزش و پرورش در تمام مدارس کشور توزیع شده است.

مجید ارشادی، رئیس گروه توسعه بهداشت و ایمنی مدارس کشور در این خصوص به تسنیم گفت:  تلاش کرده‌ایم تا بستر مناسبی را برای استفاده از ظرفیت فرهنگیان به منظور کاهش حوادث چهارشنبه آخر سال ایجاد کنیم و تاکید کرده‌ایم که عوامل خطرساز در داخل و خارج مدرسه مورد توجه قرار بگیرد. البته پیشگیری از حوادث چهارشنبه آخر سال در میان جامعه دانش آموزی نیاز به آموزش و ارتقاء فرهنگی دارد و می‌توان با استفاده از ظرفیت اولیای مدرسه و خانواده‌ها این بستر را فراهم کرد.

رئیس گروه توسعه بهداشت و ایمنی مدارس کشور با اشاره به اینکه بخش زیادی از آسیب‌ها به دانش آموزان در چهارشنبه آخر سال در محیط بیرون از مدرسه است، گفت: دوره‌های آموزشی متعددی را برای پیشگیری از حوادث برگزار کرده‌ایم به گونه‌ای که تاکنون 5 دوره آموزشی مرتبط با با بحث حوادث برای فرهنگیان برگزار کرده‌ایم.بهترین رویکرد این است که دانش‌آموزان را در برابر حوادث آماده کنیم بنابراین طرح دادرس را اجرا کردیم . در حقیقت دادرس به معنای دانش‌آموزان آماده در روزهای سخت است که در قالب آن به چند محور توجه کردیم که یکی از محورها ایمنی و اطفای حریق است.

وی با اشاره به اینکه طرح دادرس در سال گذشته در 2هزار و 500 مدرسه اجرا شد، افزود: امسال این طرح در سطح 12 هزار مدرسه اجرا شد که دو محور اصلی این طرح به بحث آتش و نحوه مقابله با آن و ارتقای فرهنگ دانش آموزی در مقابله با حوادث می‌پردازد. هر سال در ایام مرتبط با پایان سال، بحث چهارشنبه سوری را به طور خاص در دستور کار قرار می‌دهیم و از ظرفیت استانداری، نیروی انتظامی، هلال احمر و اورژانس استفاده می‌کنیم تا آموزش‌های لازم را در سطح مدارس به دانش‌آموزان ارائه دهیم.

ارشادی با اشاره به اینکه نوجوانان و جوانان بیشترین سهم را در حوادث چهارشنبه آخر سال دارند، افزود: از خانواده‌ها این انتظار وجود دارد که در این شب بیشتر همراه فرزندان خود باشند اما در سطح مدارس نیز ما 2 تا 3 هفته قبل از چهارشنبه آخر سال آموزش‌ها و هشدارهای لازم را در کلاس درس به دانش‌آموزان ارائه می‌دهیم و تلاشمان بر این است که در این حوادث دانش‌آموز نه تنها آسیب نبیند بلکه در جهت مقابله با حوادث خطرآفرین نیز اقدام کند.

رئیس گروه توسعه بهداشت و ایمنی مدارس کشور ادامه داد: جوانان 15 تا 19 سال بیشترین آسیب‌‌ها را در چهارشنبه آخر سال می‌بینند بنابراین در تمام مدارس ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم آموزش‌های لازم را با هدف کاهش حوادث ارائه می‌دهیم.

** توصیه‌های ایمنی به دانش آموزان

آموزش و پرورش برای کاهش حوادث چهارشنبه آخر سال توصیه‌هایی را برای دانش‌آموزان و خانواده آنها دارد.

الهه حسن‌پور، رئیس اداره سلامت آموزش و پرورش شهرستان‌های تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به توصیه‌های لازم به دانش‌آموزان اظهار داشت:‌دانش‌آموزان در شب چهارشنبه سوری بدون حضور پدر و مادر خود از خانه خارج نشوند، مواد محترقه را به هیچ عنوان درون جیب خود قرار ندهند، از پرتاب مواد محترقه به‌سمت یکدیگر خودداری کنند و در جایی که اقدام به آتش‌بازی می‌کنند حتماً به آب دسترسی داشته باشند.

رئیس اداره سلامت آموزش و پرورش شهرستان‌های تهران با اشاره به اینکه دانش‌آموزان هنگام استفاده از وسایلی همچون منور حتماً خارج از خانه باشند، گفت:‌ دانش‌آموزان از مواد محترقه که قدرت اشتعال و انفجار آنها بالاست استفاده نکنند و به‌جای آن سایر تفریحات سالم را جایگزین کنند، همچنین شماره‌های 115 اورژانس، 125 آتش‌نشانی و 110 پلیس را حتماً به خاطر داشته باشند تا در هنگام حادثه با آنها تماس بگیرند.

حسن‌پور گفت: عمده آسیب‌های چهارشنبه‌سوری سال گذشته آسیب‌های چشمی و قطع عضو بود که این حوادث و آسیب‌ها به‌صورت فیلم در اختیارمان قرار گرفته است و آن را برای دانش‌آموزان به‌صورت فیلم و عکس در کلاس درس پخش می‌کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش "شما و فرزندانتان در چهارشنبه آخر سال به چه‌کاری مشغول می‌شوید؟‌" افزود: من سعی می‌کنم دو فرزندم را به باغ ببرم و آنجا آتش روشن کرده و بچه‌ها از روی آتش بپرند و منورها را که خطری ندارد جایگزین مواد محترقه می‌کنیم.

** فروشندگان مواد محترقه را معرفی کنید

آموزش و پرورش شهر تهران نیز از مدیران مدارس خواسته است تا مراکز فروش مواد محترقه در نزدیکی مدارس را به حراست مناطق گزارش دهند.

مسعود ثقفی، سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در این خصوص گفت: از تمام مدیران مدارس و همکاران در آموزش و پرورش تقاضا داریم در صورت شناسایی مراکز فروش مواد محترقه و خطرساز اطراف محیط آموزشی این موضوع را به حراست منطقه گزارش کنند تا با هماهنگی نیروی انتظامی اقدامات لازم صورت بگیرد.

وی در رابطه با اقدامات پیشگیرانه آموزش و پرورش شهر تهران برای کاهش حوادث چهارشنبه آخر سال اظهار داشت:‌ با توجه به فرارسیدن ایام پایانی سال به‌ویژه چهارشنبه آخر سال عده‌ای از افراد سودجو و فرصت‌طلب اقدام به توزیع مواد محترقه بین جوانان و نوجوانان می‌کنند و دانش‌آموزان نیز از آثار مخرب این مواد اطلاع کافی ندارند، بنابراین ممکن است در معرض آسیب‌های ناشی از آن قرار بگیرند.

ثقفی  افزود:‌ برای ارتقای فرهنگ ایمنی در جامعه و کاهش خسارت جانی و مالی چهارشنبه آخر سال اقدامات مختلفی در آموزش و پرورش شهر تهران انجام می‌شود که در مرحله نخست می‌توان به تشکیل کمیته سلامت با موضوع کاهش اثرات حوادث و سوانح مرتبط با آتش‌سوزی و اتخاذ تدابیر ایمنی مناسب برا ی مدارس اشاره کرد.

سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به اینکه توجیه و آگاه کردن دانش‌آموزان و اولیای آنها با دعوت از کارشناسان آتش‌نشانی، هلال احمر، اورژانس، نیروی انتظامی و ... از جمله اقدامات اتخاذشده دیگر است، گفت: بر این اساس کارشناسان مربوطه در مراسم صبح‌گاه و کلاس‌های آموزش خانواده در مدارس حضور می‌یابند.

ثقفی گفت: این درخواست را به‌عنوان یک معلم از تمام دانش آموزان دارم که تحت هر شرایطی از رفتارهای پرخطر در چهارشنبه آخر سال که منجر به آسیب رساندن به خودشان و سایر افراد می‌شود، خودداری کنند و تفریحات سالم را جایگزین این موضوع کنند.
منبع: تسنیم