جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱:۲۷

ازماجرای ایرانی​‌های داخل هواپیمای گمشده تا نمایش جدیدصهیونیست​‌ها علیه ایران

از وقتی مشخص شده است که دو نفر از مسافران هواپیمای ناپدید شده مالزی ایرانی بودند اظهارات و حاشیه های زیادی در این باره گفته شده است.
کد خبر : ۱۶۹۳۱۶
صراط: رسانه های فارسی زبان خارج از کشور نیز این مسئله را پوشش داده​اند. سایت رادیو فردا در گزارش خود نوشته بود که «پلیس مالزی روز سه‌شنبه ۲۰ اسفند خبر داد یکی از دو فردی که با گذرنامه دزدی با هواپیمای ناپدیدشده خطوط هوایی مالزی سفر می‌کرده یک مرد ایرانی ۱۹ ساله است که قصد داشته به آلمان پناهنده شود. این فرد پوریا نورمحمدی نام دارد و قصد داشته با یک گذرنامه دزدی اتریشی خود را به فرانکفورت در آلمان برساند. رییس پلیس ملی مالزی با بیان این مطلب در این باره افزود: به اعتقاد ما این فرد عضو هیچ گروه تروریستی نبوده و تنها قصد داشته به آلمان مهاجرت کند.»

این درحالی است که  بی بی سی مقصد دیگری را برای این مسافر ایرانی بیان کرده و نوشته است:« گفته می شود که پوریا نورمحمد همراه با یک ایرانی دیگر عازم پکن بود و پلیس مالزی نیز تصاویری از این دو نفر را توسط دوربین فرودگاه گرفته شده در اختیار خبرنگاران قرار داد.» بی بی سی همچنین نوشته است که «پلیس مالزی گفته است که مسافر ایرانی هواپیمای ناپدید شده خطوط هوایی این کشور تروریست نبوده، وزارت خارجه ایران از پیگیری سرنوشت دو مسافر این هواپیما سخن گفته و یک نماینده مجلس ایران دولت آمریکا را به ربودن این هواپیما متهم کرده است.» وب سایت های رادیو دویچهه وله آلمان و صدای آمریکا نیز در گزارش ​های جداگانه ای به این مسئله پرداخته اند.

مسئله جنجال آفرینی رژیم صهیونیستی و اتهامی که درباره یک کشتی حامل اسلحه به ایران زده بود موضوع دیگری بود که برخی از رسانه های فارسی زبان به آن پرداخته بودند. رادیو فردا در گزارشی در اینباره خبرداد که« اسرائیل از محموله کشتی تجاری پانامایی که هفته گذشته در دریای سرخ آن را توقیف کرده و می‌گوید شامل سلاح‌های ارسال شده از سوی ایران است٬ رونمایی کرد. راکت‌ها و جنگ‌افزارهایی که اسرائیل مدعی است از کشتی یادشده بدست آمد، در یک پایگاه نیروی دریایی شاخه جنوب ارتش اسرائیل در بندر ایلات، در  ساحل دریای سرخ، در معرض دید خبرنگاران اسرائیلی و جهانی قرار گرفت.اسرائیل گفته بود تکاوران دریایی ارتش در اولین ساعات بامدادی چهارشنبه گذشته، زمانی که کشتی کلوس سی در ۱۶۰ کیلومتری میان آب‌های سودان و اریتره بود، با اطلاعات قبلی که از آن در اختیار داشتند، بر کشتی مسلط شدند.»

در همین حال بی بی سی فارسی هم نوشت:« در پی توقیف یک محموله تسلیحاتی که اسرائیل و آمریکا ارسال آن را به ایران نسبت داده اند، وزارت امور خارجه آمریکا، تهران را به نقض یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحدمتهم کرده است.ایران براساس قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل مجاز به صادر کردن تسلیحات نیست.»

رادیودویچه وله آلمان هم در همین رابطه نوشت: «مقامات نظامی اسرائیل اعلام کردند که ارتش بازرسی از کشتی ترابری "کلوس سی" را به پایان برده‌اند. به گفته مقامات رسمی اسرائیل این کشتی در صدد انتقال محموله تسلیحاتی از ایران برای گروه‌های فلسطینی در نوار غزه بوده است. بنی گانتس، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، گفت که "تخلیه و بازرسی" کشتی پایان گرفته و تا کنون ۴۰ موشک از نوع "ام ۳۰۲"، دست‌کم ۴۰۰ هزار گلوله با کالیبر ۶۲/ ۷ میلی‌متر و۱۸۱ خمپاره به‌دست آمده است.»

سفر اشتون به تهران نیز موضوع گزارشی در صدای آمریکا بود. این رسانه در اینباره با اشاره به اظهارات اشتون و ظریف در تهران نوشت:« جمهوری اسلامی، بر پایه توافق موقتی که در پاییز گذشته به دست آمد، پذیرفت که در ازای ایجاد تسهیلاتی در تحریم های بین المللی اِعمال شده بر تهران، غنی سازی اورانیوم در ایران را بمدت شش ماه محدود کند. این توافق موقت نزدیک به چهل روز پیش اجرائی شد. قدرتهای غربی جمهوری اسلامی را متهم به تلاش در راه تولید سلاح های هسته ای و ادامه پژوهش در این راه کرده اند اما تهران این اتهام را همواره بی پایه خوانده است.»