پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۱ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۰:۲۴

نحوه‌عرضه بنزين‌وگازوئيل سال‌آينده

محمد رويانيان رييس ستاد مديريت حمل‌ونقل و سوخت كشور از تثبيت نحوه فعلي عرضه بنزين و تغيير در نحوه عرضه گازوئيل براي سال آينده خبر داده است.
کد خبر : ۱۶۸۰۸
رييس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت كشور اعلام كرد: در پي اجرايي شدن سامانه عرضه هوشمند گازوئيل، سهميه‌بندي آن حذف مي‌شود و سهميه‌بندي بنزين در سال آينده طبق روال كنوني ادامه خواهد داشت.

به گزارش صراط نيوز به نقل از ايرنا، «محمد رويانيان» دیروز در مراسم گشايش يك جايگاه عرضه سوخت (گازوئيل، بنزين و سي.ان.جي) در شمال شرق تهران افزود: اين سامانه كه از ابتداي سال آينده اجرايي خواهد شد، براساس عملكرد خودروهاي سنگين به ارائه گازوئيل در جايگاه‌ها خواهد پرداخت.

وي در تشريح نحوه عملكرد اين سيستم افزود: سامانه هوشمند عرضه گازوئيل به گونه‌اي طراحي شده است كه با ورود كاميون يا خودروهاي گازوئيل‌سوز به جايگاه، به صورت هوشمند اطلاعات آن اخذ شده و ناظر عرضه سوخت، تشخيص خواهد داد كه كاميون وارد شده به چه ميزان سوخت نياز دارد. وي ادامه داد: اين سيستم نوع خودرو را تشخيص داده و با سنسورهايي كه در آن طراحي شده است، حتي توانايي تشخيص وزن كاميون، سبك يا سنگين بودن آن را دارد و در نتيجه از قاچاق سوخت جلوگيري مي‌شود.

وي درباره توانايي‌هاي اين سيستم خاطرنشان كرد: با نصب اين سيستم روي خودروهاي سنگين، امكان رهگيري براي سازمان‌هايي از قبيل وزارت راه و ترابري، پليس راه و شركت‌هاي باربري ممكن خواهد بود. رويانيان با بيان اينكه اين سامانه چند منظوره آزمايش شده است، گفت: اين سيستم در حال نصب روي خودروها بوده و در سال 90 راه‌اندازي خواهد شد.

وي در مورد تاخير اجرايي شدن اين سيستم اظهار كرد: قرار بر اين بود كه اين سيستم قبل از سال 90 اجرايي شود، اما با تاخيري كه منطقي است، نصب اين سيستم روي خودروها به سال آينده موكول شده است. وي اظهار اميدواري كرد كه با نصب اين سيستم، سهميه‌بندي گازوئيل لزومي نداشته باشد.

رييس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت كشور در عين حال گفت: سهميه موجود در بخش خودروهاي ديزلي و گازوئيلي ادامه دارد و در 15 روز ابتداي بهمن ماه، عملكرد خودروهاي ديزلي احصا شده و به زودي براي بهبود وضع اين خودروها اقداماتي خواهيم داشت.

رويانيان خاطرنشان كرد: در صورتي كه در برخي زمينه‌ها لازم به بهبود باشد اقداماتي صورت خواهد گرفت، اما در بخش حمل و نقل و ديزل مشكلي در كشور وجود ندارد. رويانيان تصريح كرد: بر اساس بررسي‌هاي انجام شده درباره نحوه ميزان مصرف گازوئيل در كاميون‌ها، اتوبوس‌ها و ميني‌بوس‌ها، به زودي اطلاعاتي در اين رابطه ارائه مي‌شود و ميزان تغيير مصرف و ميزان قاچاق به اطلاع عموم خواهد رسيد.

تكذيب شايعات درباره سهميه بنزين سال آينده

رييس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت كشور با رد هرگونه شايعه در مورد سهميه بنزين سال آينده گفت: بنزين در سال آينده طبق روال ارائه مي‌شود و موارد مطرح شده در اين زمينه كذب است.

وي در مورد سهميه نوروزي نيز اظهار كرد: اين سهميه به ستاد هدفمندسازي يارانه‌ها پيشنهاد شده و در حال بررسي است كه پس از تعيين ميزان و قيمت اعلام خواهد شد. رويانيان در مورد بنزين‌هاي ذخيره شده در كارت‌هاي سوخت دارندگان خودرو گفت: بنزين‌هاي ذخيره شده هزار ريالي و چهار هزار ريالي ذخيره شده در كارت سوخت دارندگان خودرو به قوت خود باقي است.

وي توصيه كرد: دارندگان اين نوع سهميه‌ها حتي‌المقدور تا پايان سال براي استفاده از سهميه موجود اقدام كنند تا در صورت تغيير در روند عرضه سوخت در سال آينده با مشكلي مواجه نشوند. وي علت اعلام سهميه ماهانه بنزين را به اين دليل اعلام كرد كه در صورت سه ماهه اعلام شدن، امكان ذخيره بنزين 4 هزار ريالي در كارت‌ها نخواهد بود.

وي ادامه داد: از زمان سهميه‌بندي سوخت تاكنون در مصرف بنزين، 15 درصد كاهش داشته‌ايم و ميزان مصرف بنزين اكنون به روزانه 45 ميليون ليتر در روز رسيده است كه در نتيجه در آينده نزديك امكان صادرات بنزين را خواهيم داشت. وي صرفه جويي در بخش گازوئيل را نسبت به زمان پيش از سهميه‌بندي 20 درصد اعلام كرد.

قيمت سي.ان.جي كاهش نمي‌يابد

رويانيان در مورد تاكسي‌هاي مصرف كننده سي.ان.جي در شهر تهران گفت: براي اين دسته از تاكسي‌ها، اقدامات حمايتي در دستور كار قرار گرفته است اما بنا نداريم كه قيمت سي.ان.جي را پايين بياوريم.

وي اقدام حمايتي را بهتر از تغيير قيمت سوخت اعلام كرد و اظهار كرد: بايد به فكر آن باشيم كه تاكسي‌ها به سوددهي مناسب برسند؛ اما كاهش قيمت سوخت راهكار مناسبي براي اين منظور نيست. وي همچنين درباره ابلاغ به وزارت كشور و وزارت نفت براي مجهز كردن مراكز معاينه فني به سيستم آزمايش مخازن گاز گفت: ثبت سفارش مخازن گاز از اين پس منوط به اخذ استاندارد و هماهنگي با ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت كشور خواهد بود.

افزايش تعداد جايگاه‌ها

رويانيان تعداد جايگاه‌هاي سي.ان.جي را ظرف سه سال گذشته، يك هزار و 584 جايگاه اعلام كرد و گفت: در اين رابطه جهش عظيم و چشمگيري داشته‌ايم و جايگاه‌هاي موجود در كشور به چهارهزار و 400 جايگاه يعني دو برابر افزايش داشته است. وي خاطر نشان كرد: تعداد كل جايگاه‌هاي بنزين در ايران از گذشته‌هاي دور دو هزار و 400 باب بود؛ اما در سه سال گذشته به دو هزار و 900 رسيده است و اين جهش بزرگي در ايجاد جايگاه عرضه سوخت به شمار مي‌رود.

رويانيان اظهار كرد: در استان تهران، 179 جايگاه ايجاد شده و 71 جايگاه نيز به زودي ايجاد خواهد شد. رييس ستاد حمل و نقل و سوخت كشور تصريح كرد: 250 جايگاه
سي.ان.جي در تهران ايجاد شده و 115 جايگاه در حال آماده سازي است و 30 جايگاه به زودي به بهره‌برداري مي‌رسد.

وي گفت: تمامي ارگان‌هاي ذي‌ربط با ساخت جايگاه‌هاي عرضه سوخت موظف شده اند موانع پيش روي ايجاد جايگاه‌هاي سي.ان.جي از جمله برق، آب، گاز را برطرف كنند و وزارت راه نيز تسهيلات لازم را ايجاد كند. وي كندي روند احداث جايگاه‌ها را نبود زمين اعلام كرد و گفت: با توجه به محدوديت‌هاي موجود در اين بخش، بيش از 170 جايگاه در تهران احداث شده و 80 جايگاه ديگر در آينده نزديك راه‌اندازي خواهد شد كه تعداد جايگاه‌ها به 110 جايگاه خواهد رسيد.
برچسب ها: بنزین گازوئیل