پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۲

روحانی این آمارها را از کجا می آورد؟ +جدول

حسن روحانی در سفر سه روزه هفته گذشته خود به استان هرمزگان، چند بار از کاهش نرخ تورم در دولت یازدهم خبر داد؛ اما آمار و ارقامی که او گفت با گزارش های بانک مرکزی و مرکز آمار، نمی خواند.
کد خبر : ۱۶۷۸۱۴
صراط: روحانی پنج شنبه 8 اسفند در گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم استان هرمزگان گفت: «مشکلی که دولت از روز اول با آن مواجه بود تورم حدود ۴۳ درصدی بود. دولت قول داد اولاً جلوی رشد تورم را گرفته و بعد آن را کاهش دهد. این در ماه‌های اول دولت کار بسیار سختی بود اما خوشحالم که براساس آمار دیروز مرکز آمار تورم از ۴۳ درصد به حدود ۳۳ درصد رسیده است.»

پیشتر نیز روز چهارشنبه 7 اسفند روحانی در دیدار خانواده شهدا و ایثارگران هرمزگان گفته بود: «تلاش دولت این بوده که قدم به قدم و با همراهی و همکاری مردم فشار موجود بر روی زندگی آنها را کم کند و امروز تورم از ۴۳ درصد به ۳۳ درصد رسیده که این خود کار بزرگی است اما قبول داریم که هنوز کارهای زیادی باقی مانده است.»

تاکید روحانی بر کاهش نرخ تورم از 43 درصد در ابتدای دولتش به 33 درصد در پایان بهمن ماه در حالی است که مراجعه به اطلاعات بانک مرکزی و مرکز آمار نشان می دهد ارقام اعلامی روحانی درست نیست.

رقم 43 درصدی که روحانی به عنوان نرخ تورم ابتدای دولتش مطرح می کند، نه در آمار بانک مرکزی آمده و نه در گزارش مرکز آمار. بانک مرکزی نرخ تورم مردادماه به عنوان اولین ماه فعالیت دولت روحانی را 39 درصد و مرکز آمار 35 درصد اعلام کرده اند.

از سوی دیگر به نظر می رسد مقصود روحانی از کاهش نرخ تورم به 33 درصد، گزارش مرکز آمار درباره نرخ تورم بهمن ماه بوده که این نرخ را 33/7 درصد اعلام کرده است. این در حالی است که بانک مرکزی نرخ تورم بهمن را 36/7 درصد اعلام کرده که احتمالا چون نرخ تورم آن از نرخ اعلامی مرکز آمار بالاتر است، مورد توجه روحانی قرار نگرفته است.

 با این حال، علی القاعده برای مقایسه نرخ تورم 33/7 درصدی بهمن با ابتدای دولت روحانی، باید گزارش مرکز آمار از نرخ مردادماه تورم را ملاک نظر قرار داد که گویای کاهش کمتر از 2 درصدی نرخ تورم در این دوره است.

البته در میان شاخص های فرعی نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی و مرکز آمار، عدد 43 درصد در شاخص نقطه به نقطه مردادماه به چشم می خورد که اگر فرض کنیم روحانی این رقم را به عنوان شاخص اصلی تورم در ابتدای دولت یازدهم مدنظر قرار داده و آن را اعلام کرده، بنابراین طبیعتا برای مقایسه نیز باید ارقام همین شاخص در بهمن ماه را اعلام می کرد که طبق گزارش بانک مرکزی 22/8 درصد است.

این مقایسه نشان می دهد که شاخص نقطه به نقطه تورم از ابتدای دولت یازدهم بیش از 20 درصد کاهش یافته است، اما چرا روحانی از این رقم بزرگ که می توانست نشانگر موفقیت بزرگ دولت در کنترل تورم محسوب شود، استفاده نکرد؟ احتمالا روحانی با علم به این که اعلام کاهش 20 درصدی شاخص نقطه به نقطه تورم با واکنش مردم که همچنان با گرانی دست و پنجه نرم می کنند، روبرو می شود، از این کار صرف نظر کرده است.


منبع: مشرق
نظرات بینندگان
کوروش گاری چی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۷ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۲
۲۰
۱۹
یک عده بیسواد که از جاهای خاص تغذبه میشوند آمارها را زیر سؤال میبرند