جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۴
جمعی از اساتید، دانشجویان و نخبگان دانشگاه تهران خطاب به وزیر علوم:

نامه جمعی از اساتیدو نخبگان به وزیر علوم

جمعی از اساتید، دانشجویان و نخبگان دانشگاه تهران طی نامه‌ای به وزیر علوم بر لزوم تفکیک «محافظه کاری» از «اعتدال» در انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها تأکید کردند و چند پیشنهاد برای ریاست دانشگاه تهران داشتند.
کد خبر : ۱۶۷۵۷۸
صراط: بیش از هزار نفر از اساتید، دانشجویان و نخبگان دانشگاه تهران در نامه‌ای به وزیر علوم، ضمن لزوم تفکیک محافظه کاری از اعتدال در انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها، محافظه کاری را مایه توقف رشد علمی دانستند و بر اساس مشی اعتدالی، پارسانیا، عارف، عاملی و خلیلی عراقی را به عنوان گزینه‌های مطلوب ریاست دانشگاه تهران اعلام کردند.

متن این نامه که توسط انجمن دانش آموختگان علوم اجتماعی دانشگاه تهران تهیه و منتشر شده است به شرح ذیل است:

"جناب آقای دکتر رضا فرجی دانا

وزیر محترم علوم ، تحقیقات و فناوری

سلام علیکم

برای خانواده دانشگاه تهران مایه افتخار است که امروز جنابعالی به عنوان عضو این جامعه علمی در سمت وزیر علوم، مشغول به خدمت شده‌اید. انشاالله با همکاری دلسوزان متعهد کشور، منشاء خدماتی بابرکت واقع شوید.

با عنایت به تصمیم جنابعالی مبنی بر تغییر رئیس دانشگاه تهران و تشکر از زحمات جناب آقای دکتر فرهاد رهبر در سمت رئیس دانشگاه تهران و با توجه به تدبیر جنابعالی مبنی بر مشارکت حداکثری دانشگاهیان در انتخاب گزینه مطلوب، نکاتی را با جنابعالی درمیان می‌گذاریم:

الف) از نظر ما لازم است گزینه‌ای برای ریاست دانشگاه تهران انتخاب گردد که از سویی تأمین کننده «آرامش» محیط علمی باشد و از سویی دیگر «جرأت اقدام علمی» را نیز از استاد و دانشجو نگیرد و ضامن «پیشرفت علمی» دانشگاه در همه حوزه‌های علمی باشد.

در مورد منشاء آرامش و امنیت نیز دو خاستگاه اساسی مطرح می‌باشد. برخی ریشه آرامش و امنیت را در مشی «محافظه کاری» دنبال می‌کنند که این شیوه، جرأت اقدام علمی را از دانشجو و استاد  گرفته و سکون و رخوت را به جامعه علمی الصاق می‌کند و رشد علمی را متوقف می‌نماید.

همچنین از عوارض ذاتی آن شیوع لابی گری در محیط علم و خدشه دار شدن شأن و منزلت اساتید می‌باشد.

این واقعیتی است که متاسفانه عده‌ای از مسئولان کشور، مشی محافظه کاری را ضامن آرامش تلقی می‌نمایند غافل از آنکه این شیوه، منشاء صدمات جبران ناپذیر فرهنگی، اجتماعی و عقب ماندگی‌های علمی، بخصوص در حوزه علوم انسانی بوده است.

اولین درخواست از جنابعالی در انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها -بویژه دانشگاه تهران- تفکیک «محافظه کاری» از «اعتدال» می‌باشد. چرا که «اعتدال» بر خلاف محافظه کاری، علاوه بر تأمین نیاز اولیه آرامش در محیط علمی، نافی جسارت‌های علمی نبوده و با پای بندی به علم و اخلاق، آرامش علمی را با دوری از رفتارهای جناحی تنش زا و مشارکت تمامی اساتید و نخبگان فراهم می‌سازد.

لذا از جنابعالی انتظار داریم بعنوان وزیر دولتی که اعتدال را بعنوان تابلوی خود برگزیده است با «تفکیک اعتدال از محافظه کاری»، زمینه ارتقای علمی دانشگاه تهران را فراهم نمایید.

ب) ضمن ارج نهادن به ارزشمندی کلیه گرایش‌های علمی در حوزه‌های پزشکی و فنی، اما به لحاظ «اهمیت علوم انسانی» بعنوان علوم مبنایی هر نظام فکری و سیاسی، از نظر ما مطلوب آنست که فرد مورد نظر برای ریاست دانشگاه تهران یا سابقه تحصیل در علوم انسانی را داشته باشد و یا بر اساس سابقه مدیریتی خود، با درک اهمیت این علوم زمینه ارتقای جایگاه علوم انسانی را فراهم نموده و «کرسی های آزاداندیشی علمی» را که سال ها از طرح آن توسط مقام معظم رهبری می گذرد، در دانشگاه تهران پایه گذاری نماید.

ج)  در رایزنی صورت گرفته با بیش از هزار نفر از اساتید و دانشجویان و نخبگان علمی دانشگاه تهران، چهار گزینه از جامعه علمی دانشگاه تهران که هر کدام از نظر علمی و یا اجرایی، سابقه حضور در دانشگاه تهران را داشته و صلاحیت‌های علمی، مدیریتی و اخلاقی هر یک مایه  فخر و مباهات دانشگاه تهران محسوب می‌باشد به جنابعالی معرفی می‌شوند.

این چهره‌های شاخص، علیرغم تعلق به گرایش‌های مختلف فکری، اجتماعی و سیاسی در کشور، واجد خصیصه «اعتدال» بوده و دارای بیشترین اقبال در بین اساتید و دانشجویان و متعلقان به دانشگاه تهران می‌باشند:

1- جناب آقای دکتر حمید پارسانیا:

تحصیلات: دکترای جامعه شناسی و دارای تحصیلات خارج فقه حوزه و عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

سوابق اجرایی: ریاست دانشگاه باقرالعلوم (ع) ،  عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ، مدیر گروه جامعه شناسی دانشگاه باقرالعلوم (ع) و عضویت در شوراهای علمی مراکز علمی متعدد.

2- جناب آقای دکتر محمدرضا عارف:

تحصیلات: دکترای مخابرات از دانشگاه استانفورد  آمریکا

سوابق اجرایی: معاون اول رئیس جمهور، ریاست دانشگاه تهران، معاون دانشجویی و آموزش وزارت علوم، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص مصلحت نظام

3- جناب آقای دکتر سعیدرضا عاملی

تحصیلات: دکتری ارتباطات از دانشگاه رویال هالووی لندن، تحصیلات خارج فقه حوزه و عضو هیأت علمی گروه ارتباطات دانشگاه تهران  

سوابق اجرایی: موسس و رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران ، معاون طرح و برنامه دانشگاه تهران و معاون برنامه ریزی وفناوری اطلاعات دانشگاه تهران

4- جناب آقای دکتر منصور خلیلی عراقی:

تحصیلات: دکتری اقتصاد از دانشگاه کالیفرنیا، عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران

سوابق اجرایی: ریاست دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و ریاست دانشگاه تهران

توفیق جنابعالی و دولت محترم را از خداوند متعال خواستاریم."
منبع: فارس