جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱:۵۱

پایان اجلاسیه منطقه‌ای جامعه مدرسین

با اعلام مصوبات کمیسیون‌های ششمین اجلاسیه منطقه‌ای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، گردهمایی این تشکل با روحانیون استان‌های فارس، بوشهر و هرمزگان به کار خود پایان داد.
کد خبر : ۱۶۶۸۸۰
صراط:   مدیر حوزه‌های علمیه کشور عصر امروز در آیین اختتامیه این اجلاسیه اظهار داشت: موضوعات مطرح شده در این اجلاسیه در جلسات جامعه مدرسین به بحث و بررسی گذاشته می‌شود و نتیجه را پس از آن به رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید ارائه می‌کنیم.

آیت‌الله سید هاشم حسینی‌ بوشهری افزود: جایگاه روحانیون در جامعه مدرسین، مقایسه شرایط فعلی با ما قبل و پس از انقلاب، بهره‌مندی از وجود رهبری در شرایط فعلی، تهدیدات و فرصت‌ها و بهره‌مندی از این فرصت‌ها، مطرح‌کردن مشکلات روحانیون و حوزه‌ها در سه استان فارس، بوشهر و هرمزگان و شناخت دشمنان اسلام و لزوم آگاهی ما از طراحی آنان برای نفوذ در برنامه‌های دینی مهمترین موضوعاتی بود که در این اجلاسیه دو روزه بررسی شد.

دبیر این اجلاسیه ادامه داد:  20 برنامه جانبی در کنار این اجلاسیه برگزار شد که ملاقات با شخصیت‌های علمی و معنوی شیراز نیز یکی دیگر از برنامه‌های جانبی و مهم این اجلاسیه بود و سه کمیسیون‌‌ این اجلاسیه از صبح روز گذشته مشغول بررسی مفاد مصوبات بودند.

دروس طلبگی قابلیت تغییر و تحول دارد

نماینده ولی فقیه و امام جمعه جهرم نیز در این مراسم اختتامیه گفت: نقشه جامع حرکت حوزه‌های علمیه فارس و برنامه آموزشی طلاب در دوره سطح توسط شورای حوزه‌های علمیه این استان تدوین شد.

حجت‌الاسلام لطف‌الله دژکام افزود: برنامه‌های طلبه‌ها از روز نخست که وارد می‌شوند تا پایان کفایتین تا پایه دهم از نظر محتوایی و ساعاتی که درس می‌خوانند با دانشجویان مقایسه و مشخص شد کسی که کفایتین را طی می‌کند به اندازه کارشناسی ارشد از نظر ساعات در کلاس حضور دارد.

وی ادامه داد: در پایان کتاب‌هایی که طلبه می‌خواند حد کارشناسی بوده اما رسائل و مکاسب که شروع می‌شود با هر معیار بسنجیم مطابق کارشناسی ارشد است و طلبه باید تا پایه نهم را بخواند تا کارشناسی بگیرد و از این رو طلبه‌هایی که می‌خواهند تا کارشناسی بخوانند باید امکان این را داشته باشند که دروس غیرمرتبط را مطالعه نکرده و از دروس مرتبط بهره ببرند.

دژکام ابراز داشت: طلبه شرح لمعه را برای فقه یاد دادن به مردم نیاز دارد، عقاید و اخلاق که در کنار آن ارائه می‌شود نیز نیاز است اما مواردی وجود دارد که برای سطح بالاتر مناسبت دارد.

وی تصریح کرد: در این زمینه در شورای اساتید سعی شد راهکاری برای این موضوع در دستور قرار گیرد که مطلب بالاتر از کارشناسی اراده ندهیم چراکه از پایه نهم چیزی را طلبه به میان مردم نمی‌برد و می‌تواند به جای آن مطالب مفیدتر و کاربردی‌تر بیاموزد.

دژکام اضافه کرد: امروز بسیاری از طلابی که پذیرش می‌شوند از بیوت غیرروحانی هستند و بهتر است فضای حوزه‌ها ابتدا آداب طلبگی و روحانیت را نهادینه کنند بعد به سراغ مسائل اخلاقی و معنوی بروند.

فعالیت 250 روحانی در مناصب دولتی هرمزگان

مدیر حوزه علمیه استان هرمزگان نیز در این مراسم به ایراد سخن پرداخت و گفت: 250 روحانی شاغل در مناصب دولتی این استان فعالیت می‌کنند.

حجت‌الاسلام روح‌الله مختاری افزود: هرمزگان قبل از هر استان دیگر در زمان انقلاب مورد تهاجم فرهنگی قرار گرفته بود چراکه این استان در منطقه استراتژیک مذهبی قرار گرفته و صدها روستای آن نیازمند به مسجد و خانه عالم است.

به گفته وی، در 40 روستای شیعه‌نشین هرمزگان تنها سه مسجد وجود دارد و پروژه‌های حوزه‌های علمیه در این استان با کندی پیش می‌رود.

منبع: فارس