جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۹

تلاش آمریکا برای براندازی دولت ونزوئلا

سفیر ونزوئلا در تهران تأکید کرد:‌ واشنگتن به دنبال این است که با بی‌ثباتی و آشوب طلبی در ونزوئلا دولت کاراکاس را براندازد، اما دولت ما تمام تلاش خود را به کار گرفته تا تمام توطئه‌های اپوزیسیون و فاشیست‌های داخلی را خنثی کند.
کد خبر : ۱۶۶۵۵۶

صراط: «زامبرانو آمن اوتب»، سفیر جمهوری بولیواری ونزوئلا در تهران به تشریح تحولات و تنش‌های موجود در کشورش پرداخت.

سفیر ونزوئلا در تهران با تأکید بر ایده‌های ضدامپریالیستی دولت ونزوئلا، اعلام کرد که در پی دخالت‌های گستاخانه واشنگتن در امور داخلی کاراکاس و ناآرامی‌هایی که با هدایت کاخ سفید ایجاد شد، ‌دولت ونزوئلا مجبور شد سه تن از دیپلمات‌های آمریکایی را از این کشور اخراج کند.

آمن اوتب با اشاره به انعکاس اخبار دروغ از وقایع ونزوئلا در عرصه بین المللی،‌ این نوع جهت‌دهی خصمانه و جهت‌دار به اخبار و گزارش‌ها را محکوم کرد و گفت: اخبار منتشر شده از طریق رسانه‌های بین المللی بسیار دهشتناک است زیرا آن‌ها (رسانه‌ها) به هیچ وجه واقعیت‌ها را منعکس نمی‌کنند، این رسانه‌ها تصاویری را منتشر می کنند که یا متعلق به اعتراضات و راه‌پیمایی‌های رخ داده در سایر نقاط جهان است و یا اینکه مربوط به زمان‌های گذشته هستند.

سفیر ونزوئلا در تهران در ادامه صحبت‌های خود ضمن اشاره به وقوع حوادث و رخدادهایی مشابه در کشورهای دیگر خاطر نشان کرد: در کشورهایی دیگر همچون ایران نیز که بر حفظ استقلال خود تأکید دارند نیز شاهد اقداماتی این چنینی بوده‌ایم. برخی از رسانه‌های بین المللی با انعکاس اخبار غیرواقعی درصدد هستند تا افکار عمومی جهان را نسبت به کشور ما تغییر دهند و این طور وانمود کنند که ونزوئلا و کشورهای استقلال‌طلب به حقوق بشر احترام نمی گذارد؛ تمامی این اقدامات و ادعاها همگی بی پایه و اساس بوده و شواهدی برای اثبات ادعای خود ارائه نمی‌کنند.

آمن اوتب با اشاره به تاریخ انقلابی ایران و ونزوئلا گفت: همانگونه که همگان می دانند ایران طی سی و پنج سال اخیر و ونزوئلا نیز طی 15 سال گذشته به کرات و به طور مداوم هدف تهاجم و حملات اینچنینی قرار گرفته‌اند، اما خوشبختانه در تمامی این مدت، هر دو کشور توانستند توطئه‌های دشمنان خود را خنثی کرده و در برابر آن‌ها مقاومت کنند و  در نهایت توانستند پیروزی‌های بسیار زیادی بدست آوردند.

وی در ادامه با اشاره به دستاورد‌های دوران چاوز اظهار داشت: در تمام 15 سال گذشته، این رویکرد توانست تأیید اکثریت مردم ونزوئلا را کسب کند و برگزاری انتخابات معیار خوبی برای نشان دادن مشروعیت دولت حاکم بر هر کشور است. از 19 انتخاباتی که در طی این این مدت در کشورمان برگزار شد، دولت چاوز و رهروان وی توانستند در 18 مورد حائز بیشترین آراء و مستظهر به حمایت اکثریت مردم ونزوئلا شود. در این شرایط چه کسی می‌تواند متوجه این موضوع شود که  ما در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا در تاریخ 7 اکتبر سال 2012،‌ یک میلیون و پانصد هزار رأی بیشتر از اپوزیسیون بدست آوردیم؟ در 16 دسامبر 2012 که هوگو چاوز رهبر فقید بولیواری ما در حال دست و پنجه نرم کردن با بیماری خود بود و در کشور کوبا به سر می برد، در انتخابات فرمانداری‌های این کشور از مجموع 23 فرمانداری، طرفدار رویکرد چاوز در 20 فرمانداری پیروز شدند و مخالفان تنها توانستند ریاست 3 فرمانداری را به دست آورند. این نتیجه بدان معناست که اکثریت شهروندان ونزوئلا چاوز و رویکرد وی را انتخاب کرده‌اند.

این دیپلمات ونزوئلایی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری  14 آوریل 2013 در کشورش گفت: 14 آوریل یکی از غم انگیزترین روزهای تاریخ ونزوئلا به شمار می رفت، زیرا ما به تازگی رهبرمان را از دست داده بودیم و به سوگ از دست دادن وی نشسته بودیم، اما شهروندان کشورمان  نیکلاس مادورو که در زمان بیماری چاوز جانشین وی بود را به عنوان رئیس جمهوری خود برگزیدند. در این انتخابات نیز 400 هزار رای بیش از اپوزیسیون بدست آوردیم. در انتخابات شهرداری نیز از 335 شهردار منتخب بیش از 255 تن از آن‌ها از هواداران چاوز بودند که نتایج این انتخابات نیز بیانگر این واقعیت است که اکثر شهروندان ونزوئلا به دولت کنونی باور دارند و هوادار چاوز به شمار می‌روند.

نگرانی روز افزون مقامات غرب از محبوبیت رویکرد چاوز 

آمن اوتب در ادامه با اشاره به نگاه غرب به ونزوئلا گفت: دولت‌های غربی افزایش محبوبیت روز افزون رویکرد چاوز و رهروان آن را برنمی‌تابند. مقامات غربی بر این تصور بودند که انقلاب بولیواری ونزوئلا با مرگ چاوز به پایان می رسد، به همین علت است که ما تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا این انقلاب تداوم یابد.

تنها مناطق کوچکی از ونزوئلا شاهد ناآرامی ها هستند

سفیر ونزوئلا با اشاره به ناآرامی‌های کاراکاس گفت: تنها معدود مناطق کوچکی از پایتخت این کشور از ناآرامی‌ها رنج می‌برند. وی تصریح کرد: در حال حاضر اختلافاتی میان مخالفان ایجاد شده است و تنها گروه کوچکی از آن‌ها در صدد ایجاد خشونت و ناآرامی در کشور هستند که در حال حاضر نیز آقای "لوپز" که از سازماندهندگان و رهبران تظاهرات و اعتراضات ضددولتی بود دستگیر شده است و تحویل مقامات قضایی داده شده است. وی در ادامه افزود: متاسفانه این گروه کوچک از اپوزیسیون به منظور تحقق اهداف و خواسته‌های خود از دانشجویان سوء استفاده کردند و آنها را سپر بلای خود ساختند.

سفیر ونزوئلا در تهران در خصوص رسیدگی به جرایم "لوپز" تصریح کرد: نیروهای دولتی "لوپز" را دستگیر کرده‌اند اما از این پس دستگاه قضایی می بایست به جرایم و اتهامات وی رسیدگی کند. نکته جالب و حائز اهمیت این است که خانواده "لوپز" با رئیس جمهوری کشور ما تماس گرفتند و از اینکه نیروهای دولتی "لوپز" را دستگیر کردند تشکر کرده‌اند؛ زیرا طبق اطلاعاتی که افشا شده است، مقامات آمریکایی قصد داشتند با به‌کارگیری شبه‌نظامیان کلمبیایی "لوپز" را به قتل برسانند. در حال حاضر که "لوپز" تحت نظر نیروهای دولتی است و دولت نیز می خواهد و موظف است تا از او مراقبت و محافظت کند. اگر دولت "لوپز" را دستگیر نمی‌کرد و توطئه گران وی را ترور می کردند، بی‌ثباتی کشور را در بر می گرفت.

آمن اوتب در خصوص اهداف و نیات اپوزیسیون در ایجاد خشونت و به راه انداختن اعتراضات ضددولتی گفت: این گروه به دنبال جنگ داخلی در کشور هستند، اما دولت مردم به آرامش فراخوانده و اجازه نمی دهد که چنین اتفاقی رخ دهد. وی تصریح کرد که این گروه (مخالفان) می‌خواهند با این اقدامات  مشروعیت دولت را از بین ببرند،‌ اما تا بدین ساعت دولت موفق شده است تا ناآرامی های کشور را کنترل کند.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره مجدد به نقش منفی برخی رسانه‌های بین‌المللی در ناآرامی‌های ونزوئلا گفت: ما تصمیم داریم تمامی تهدیدهای ساطع از جانب رسانه‌های مغرض بین‌المللی را از بین برده و اجازه ندهیم تا اخباری دروغ در مورد کشور ما مخابره کنند و اذهان عمومی را نسبت به ونزوئلا تغییر دهند.

حمایت ایران از ونزوئلا قابل تقدیر است 

سفیر کاراکاس در تهران ضمن اشاره به بیانیه همبستگی ایران با ونزوئلا گفت: ما از حمایت ایران و دیگر نهادهای این کشور از دولت و ملت ونزوئلا تقدیر و تشکر می کنیم؛ از نظر دولت و ملت ونزوئلا این بیانیه نشان‌دهنده روح ضدامپریالیستی ایران و حمایت تهران از کاراکاس است.

این دیپلمات ونزوئلایی با اشاره مجدد به وضعیت کشورش در زمان ناآرامی‌ها گفت: اقدامات خرابکارانه در کشور ما باعث  شده است تا آسیب‌های فراوانی به اموال عمومی وارد شود، برای مثال آشوب‌طلبان به اتوبوس‌ها، خودروهای گشت پلیس و دیگر وسایل نقلیه عمومی یورش برده و آن‌ها را به آتش کشیدند. این آشوبگران آزاد‌راه‌ها و بزرگراه‌های کاراکاس را مسدود کردند.

با این حال، آمن اوتب تأکید کرد که این‌گونه اقدامات خرابکارانه تنها در بخش‌های بسیار کوچکی در این کشور رخ می‌دهد. وی در همین راستا تصریح کرد: تنها بخش کوچکی از کاراکاس ناآرام است اما بقیه کشور آرام بوده و مردم به زندگی روزمره خود مشغول هستند، من خود در تمام این مدت در ونزوئلا بودم و به راحتی در شهر تردد داشتم. باید تاکید کنم که خشونت‌ها تنها در مناطق بسیار کوچکی که که محل سکونت ثروتمندان و افراد غنی است رخ می دهند، در اینجا باید تاکید کنم که اکثر شهروندان کشور از هوارادان دولت به شمار می روند و تنها در بخش‌هایی از منطقه "میراندا" و "تاچیرا" ناآرامی و بی‌ثباتی وجود دارد، همچنین بد نیست که بدانید اکثر اقدامات خرابکارانه هنگام شب رخ می دهد. وی تأکید کرد که اپوزیسیون قصد دارد تا در تمام کشور بی ثباتی ایجاد کند اما دولت چنین اجازه‌ای به آن‌ها نمی‌دهد. 

وی در ادامه افزود: اپوزیسیون قصد دارد به کمک کشورهای غربی تمام اتفاقات غم انگیزی که در کشورهای خاورمیانه در حال رخ دادن است، در کشورما نیز رخ دهد. اما این افراد باید بدانند که دولت چنین اجازه‌ای نخواهد داد و با بهره‌گیری از تبلیغات و پروپاگاندا در فضای بین‌المللی نیز نمی توانند اذهان عمومی را نسبت به ونزوئلا تغییر دهند زیرا انقلاب ونزوئلا از حمایت بسیار شدید مردم برخوردار است.

اپوزیسیون قصد دارد از طریق برخی رسانه های بین المللی اذهان عمومی نسبت به ونزوئلا را تغییر دهد

آمن اوتب در خصوص چرایی اقدام اپوزیسیون در انتشار اخبار نادرست از ونزوئلا گفت: از آنجا که این افراد نمی‌توانند نظر موافق اکثریت شهروندان کشور را به دست آورند، تلاش دارند تا به کمک رسانه‌های اسپانیایی و آمریکایی افکار عمومی جهان را علیه ما برانگیزند.

پس از مرگ چاوز اشتیاق برای "آزادی" افزایش یافته است 

وی در ادامه افزود: می دانید گناه ونزوئلا چیست؟ تنها گناه این کشور تصمیم آن مبنی بر "حیات آزادانه" است، اینکه پس از فوت چاوز نیز به آرمان های آزادیخواه خود پایبند بوده است. اپوزیسیون و غرب بر این باور بودند که پس از مرگ چاوز، شهروندان دیگر سودای "آزادیخواهی" را در سر نمی‌پرورانند و آن را رها می کنند، اما باید بدانند که پس از فوت او، نه تنها دغدغه‌ها برای "آزادی" کاهش نیافته بلکه اشتیاق برای آن تشدید شده و تا صدها سال دیگر نیز ادامه خواهد داشت.

وی در ادامه مجدداَ تاکید کرد که اپوزیسیون با حمایت‌های مالی کاخ سفید دست به برگزاری تظاهرات و اعمال خشونت می‌زند.

عدم حضور آمریکا در سازمان سلاک باعث وحدت آمریکای لاتین شده است

سفیر ونزوئلا در تهران با اشاره به اهمیت سازمان "سلاک" در منطقه آمریکای لاتین گفت: این نهاد و سازمان منطقه‌ای با تلاش‌های هوگو چاوز ایجادشد؛ این سازمان در واقع به منظور وحدت کشورهای آمریکای لاتین تاسیس شد. همانگونه که می دانیم آمریکای لاتین دیگر همچون حیات خلوت آمریکا به شمار نمی رود؛ این منطقه  دیگر نه از نظر سیاسی، نه از بعد اقتصادی و نه از هیچ جنبه دیگری تحت سلطه آمریکا نیست؛ کشورهای منطقه از طریق سازمان سلاک و دیگر نشست‌های منطقه‌ای توانستند بانگ "وحدت بیشتر" را ندا دهند. در این سازمان ایده‌ها و افکار مختلفی همچون سوسیالیسم، دموکراسی، سوسیال دموکراسی، راستگرا و چپگرا وجود دارد که همگی به صورتی مسالمت‌آمیز در ارتباط هستند. در این سازمان دولت‌های مختلف همگی بر سر یک میز می نشینند و به منظور استحکام بخشیدن به وحدت آمریکای لاتین با یکدیگر مذاکره کرده و اختلافات را با تفاهم حل می‌کنند.

آمن اوتب در مورد واکنش آمریکا نسبت به سازمان سلاک گفت: ما تنها به این دلیل که مقامات کاخ سفید در این نشست‌ها حضور نداشته است توانسته‌ایم تا به این حد موفق باشیم و وحدت در منطقه روز به روز افزایش یابد، اما مقامات آمریکایی با مشاهده سطح از وحدت و همدلی بسیار خشمگین شده و به دنبال این هستند که به هر طریق ممکن این وحدت را از بین ببرند.

تلاش آمریکا برای براندازی دولت ونزوئلا

سفیر ونزوئلا در ایران، در ادامه با اشاره به دخالت های آمریکا در امور داخلی کشورهای مختلف جهان گفت: ما شاهد مداخله آمریکا در کشورهای مختلف از جمله ایران بوده ایم؛ مقامات کاخ سفید در سی سال اخیر از هر فرصتی برای دخالت در امور داخلی کشور شما استفاده کرده‌اند، در مورد کوبا، مقامات کاخ سفید برای سرنگونی دولت کوبا بیش از 50 سال است که تحریم‌های بسیار سنگینی بر این کشور اعمال کرده‌اند، کاخ سفید چند سال پیش درصدد ترور رافائل کورئا، رئیس جمهوری اکوادور برآمدند،‌در این زمینه مثال‌های فراوان دیگری نیز وجود دارد؛ در حال حاضر نیز واشنگتن به دنبال این است که با بی‌ثباتی و آشوب طلبی در ونزوئلا دولت کاراکاس را براندازد، اما دولت ما تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا تمام توطئه‌های اپوزیسیون و فاشیست‌های داخلی را که مورد حمایت آمریکا هستند را از بین ببرد.



منبع: تسنیم