خطرناکترین پشه جهان
محققان مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه در پاریس که به جمعآوری پشههای تالابهای نزدیک دهکدههای بورکینافاسو در غرب آفریقا میپردازند، اظهار کردهاند که نوعی پشه از زیرگروه آنوفل گامبیائه را شناسایی کردهاند که شباهتی با انواع ثبت شده پیشین ندارد.
به گزارش صراط نیوز به نقل از ایسنا، محققان مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه در پاریس که به جمعآوری پشههای تالابهای نزدیک دهکدههای بورکینافاسو در غرب آفریقا میپردازند، اظهار کردهاند که نوعی پشه از زیرگروه آنوفل گامبیائه را شناسایی کردهاند که شباهتی با انواع ثبت شده پیشین ندارد.
این پشه که گاندری نام گرفته، بسیار مستعد عفونی شدن با انگل مالاریاست و از آنجاکه به ماندن در فضای خارجی بیشتر از فضای داخلی تمایل دارد، پس از نیش زدن و مکیدن خون انسان در آرامش استراحت میکند و بنابراین میتواند از سموم و موادی که برای کنترل مالاریا در محیطهای بسته به کار میرود، دوری کند.
مالاریا نوعی بیماری عفونی است که توسط پشهها منتشر میشود و نیمی از جمعیت جهان را تهدید میکند. بیشتر قربانیان این بیماری کودکان زیر پنج سال در مناطق فقیر کشورهای جنوب صحرای آفریقا هستند.
همچنین به گزارش صراط نیوز به نقل از مهر، دانشمندان هنوز نتوانستهاند مشخص کنند که این گونه جدید پشه مسئولیت انتقال چه میزان مالاریا را بر عهده دارد، اما بیشترین هراس آنها از این است که شاید این گونه جدید، عامل اصلی مالاریا باشد، چراکه علاقه ویژهای به خوردن خون انسان دارد و همین عامل به تنهایی میتواند به سرعت بیماری را به جمعیت منتقل کند.
دانشمندان فرانسوی در مقاله خود که در مجله ساینس به چاپ رسیده، گفتهاند این پشه تازهکشفشده شبیه هیچ کدام از پشههای پیشین نیست و از نظر تکاملی بسیار جوانتر از سایر گونههاست.
گاندری هم از نظر کیفیت عملکرد و هم از نظر ژنتیکی با سایر گونههای آنوفل متفاوت است که احتمالا به این دلیل است که نمونههای پیشین از فضاهای داخلی محل زندگی انسانها انتخاب شده بودند.
سازمان جهانی بهداشت که خواستار تحقیقات سریعتر و ساخت داروهای جدید ضد مالاریا شده، سال گذشته اعلام کرده بود که در صورت سرمایهگذاری گسترده، جامعه بینالمللی تا سال 2015 مرگومیر توسط بیماری مالاریا را متوقف خواهد کرد، اما با کشف این نمونههای جدید ظاهرا جنگی پایان ناپذیر علیه این بیماری ادامه خواهد داشت.